Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ.;





Γράφει ο Νεκτάριος Ευ. Κακατσάκης

Eχουμε μια “τάση” εδώ στα Χανιά, τα προβλήματα να τα σπρώχνουμε κάτω από το χαλάκι, με αποτέλεσμα να τα βλέπουμε συνεχώς κατά καιρούς να… επαναπροκύπτουν κι εμείς να στροβιλιζόμαστε γύρω από αυτά!
Υπάρχει εξάλλου και μία άλλη “τάση” να μην θέλουμε να σπάσουμε αυγά. Χωρίς ωστόσο να σπάσεις αυγά, ομελέτα δεν γίνεται! Οσο κι αν το γνωρίζουμε αυτό, εμείς δεν τα σπάμε, ή ακόμη κι όταν συμβεί κάτι τέτοιο,  προσπαθούμε να τα συγκολήσουμε κιόλας μπας και επανέλθουμε στα ίσα μας… Ωστόσο η πόλη δεν χρειάζεται τα ίσα της! Χρειάζεται όραμα και δουλειά, κι οι πολίτες της θα νιώσουν υπερηφάνεια όταν δουν τους κόπους ορισμένων δουλευταράδων να φέρνουν την πόλη στην πρώτη γραμμή, όταν απολαύσουν κι ο ίδιοι το αποτέλεσμα της δράσης εκείνων. Κάτι τέτοιο συντελέστηκε επί χρόνια στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ. που έχοντας τη βάση του εδώ στα Χανιά, όλη η τοπική κοινωνία το αγκάλιασε με πάθος -τολμώ να πω- ακριβώς επειδή όχι μόνο απολάμβανε τις δράσεις του αλλά και γιατί το brand name ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ., με έδρα τα Χανιά ήταν στα χείλη όλης της Ελλάδος!
Κακά τα ψέματα, ο Μιχάλης Αεράκης άφησε πίσω του βαριά κληρονομιά. Αφησε πίσω του μία “επιχείρηση” που είναι κρίμα να φαληρίσει… από αστοχίες!
Οι Χανιώτες και όχι μόνο, περιμένουν να δουν πού πάμε από δω και πέρα, τι μέλλει γενέσθαι με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ. Εως και σήμερα δεν είχε βγει κανένας αρμόδιος να πάρει θέση, να εξηγήσει όλα τα διότι στις κατά καιρούς ερωτήσεις που έχουν τεθεί.
…Μια σοφή παροιμία λέει ότι των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν. Αυτό τηρούσε ευλαβικά ο Μιχάλης Αεράκης ως επικεφαλής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ. επί χρόνια. Ηταν κάτι που γνώριζε πολύ καλά και τα θετικά αποτελέσματα των δράσεων του Θεάτρου ήταν αποτέλεσμα και αυτής της τακτικής. Από κει και πέρα, υπήρχε η τεχνογνωσία και κυρίως η εργασία, η δουλειά, ποιος μπορεί να το αμφισβητήσει;
Αυτή τη στιγμή όλα είναι στον αέρα. Καλλιτεχνικός διευθυντής δεν υπάρχει. Είναι σαν να έχεις μια ομάδα και να μην υπάρχει προπονητής! Στην τελευταία περίπτωση, η ζωή μας έχει δείξει ότι αυτή η ομάδα απλά διαλύει.
Ας ελπίσουμε πως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ. Ας ελπίσουμε επίσης πως κάποια στιγμή θα λάβουμε απαντήσεις -ίσως και σήμερα(;) στο Δημοτικό Συμβούλιο, για τις απορίες που έχουμε!
Ας ελπίσουμε τέλος μην έχουμε μετακομίσεις προς… ανατολάς!

Χανιώτικα νέα (11.10.2017)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου