Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ

"ΝΥΧΤΑ" ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ...  ΜΕΤΕΩΡΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ


Γράφει ο Νεκτάριος Ευ. Κακατσάκης
Χανιά δεν είναι βέβαια μόνο το παλιό λιμάνι! Δεν είναι μόνο η πλατεία Δικαστηρίων, οι Τάφοι των Βενιζέλων ή οι εισόδοι και εξόδοι της πόλης!
Εχω την αίσθηση ότι από τούτη την πόλη εκλείπει η ζωή, το “φως” ειδικά τις νύχτες! Το “φως” σε όλα κείνα τα σημεία που η αδιαφορία μας τα κρατά θεοσκότεινα!
Αν θέλουμε ως πόλη να βρεθούμε στο επίκεντρο, οφείλουμε να καθορίσουμε τους τρόπους που θα μας φέρουν στο επίκεντρο! Διότι αυτήν τη στιγμή δεν ισχύει κάτι τέτοιο, είναι μια αυταπάτη…
Για να μπορέσουμε να διατηρήσουμε την όποια θέση μας στον τουριστικό χάρτη της Κρήτης, της Ελλάδας, της Ευρώπης, οφείλουμε να δουλέψουμε γι’ αυτό! Τόσο εμείς όσο κι οι ιθύνοντες!
Μια περιοχή όπου εν πολλοίς πλέον βασίζεται στον Τουρισμό, οφείλει να “φιλοξενεί” τους επισκέπτες της και να μην τους αποδιώχνει λόγω της κακής εννοούμενης “ιδιαιτερότητάς” της! Ναι ο Χανιώτης τον οποίο προσπαθούμε να χαρακτηρίσουμε κατά πώς μας αρέσει, οφείλει πάνω απ’ όλα να μάθει να λειτουργεί ως πολίτης.
Ενας άνθρωπος που σέβεται την πόλη του, που την αγαπά, που την νοιάζεται!
Eχοντας εν πολλοίς στηρίξει την οικονομία της πόλης στον τουρισμό, είναι πλέον καιρός να συνειδητοποιήσουμε ότι για να προσελκύσουμε τους επισκέπτες που μας αναλογούν, θα πρέπει να τους προσφέρουμε αυτό το “φως”.
Μια πρώτη “εικόνα” που δεν θα αποδιώχνει αλλά θα τέρπει…
Υπάρχουν επισκέπτες της πόλης που πλέον αρέσκονται να την περπατούν, που δεν ικανοποιούνται μόνο από το πάλαι ποτέ δίπτυχο “ήλιος, θάλασσα”. Επισκέπτες που δεν τους βλέπεις μόνο στο παλιό λιμάνι αλλά σε κάθε σημείο της πόλης κεντρικό ή απόκεντρο!
Κάποιοι από αυτούς μου εξέφρασαν την απορία τους σχετικά με το σκοτάδι που επικρατεί σε κεντρικά κτήρια της πόλης και την όχι και τόσο ευπρεπή εικόνα που παρουσιάζουν, όπως π.χ. οι Ιταλικοί στρατώνες, το κτήριο που προορίζεται για Δημοτική Βιβλιοθήκη απέναντι από τον Κήπο, καθώς κι εκείνο του παλιού ΙΚΑ.
Η δική μου απορία επίσης παρέμεινε μετέωρη…

Χανιώτικα νέα (Τετάρτη, 28.8.2019)

http://www.haniotika-nea.gr/nichta-sta-chania-meteores-apories/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου