Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

ΠΡΙΝ ΑΠΟ 9 ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΝ ΧΘΕΣ

Σάββατο, 29 Ιανουαρίου 2011


ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ


Φίλες και φίλοι, καλημέρα!

ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ Ιεραρχών, των τριών μεγίστων φωστήρων της τρισηλίου θεότητος, των τριών μεγάλων οικουμενικών διδασκάλων, Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου, αύριο. Η γιορτή της ελληνικής παιδείας, των ελληνικών γραμμάτων, των ελλήνων μαθητών, των ελλήνων δασκάλων. Χρόνια πολλά στους μαθητές και στους δασκάλους όλων των βαθμίδων!

ΠΡΩΙ –ΠΡΩΙ θα πιάσουν στασίδι και οι συνταξιούχοι δάσκαλοι που μένουν στη Νέα Χώρα στην εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Εσαεί ωραίοι!

ΔΕΙ ΔΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ και άνευ τούτων ουδέν εστί γενέσθαι των δεόντων. Καμιά αντίρρηση στο του Δημοσθένους ρητό, βέβαια. Μα και δει δη παιδείας και άνευ ταύτης ουδέν εστί γενέσθαι των δεόντων. Προπάντων τις μέρες μας!

ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΛΗ μετακόμιση των μεταναστών- απεργών πείνας χθες τα ξημερώματα το θέμα θεωρείται γι α κάποιους λήξαν. Είναι, όμως, λήξαν;

ΤΟ ΑΣΥΛΟ, του ασύλου, το άσυλο, άσυλο. Στη μόδα η κλίση της λέξης αυτές τις μέρες. Προπάντων στα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων.
‘Εχουμε και λέμε. 52.000 δολάρια το βασικό επίπεδο συνδρομής και 19.000 δολάρια τι εισιτήριο για το συνέδριο μας κάνουν μόλις 71.000 δολάρια. Προσθέστε βέβαια σ’ αυτό το ποσό 137.000 δολάρια για την αναβάθμιση της συνδρομής για να μιλήσετε στα πηγαδάκια με τους ισχυρούς που καθορίζουν τις τύχες των λαών συν το κόστος του εισιτηρίου δηλαδή 156.000 δολάρια. Πάμε του χρόνου Νταβός; Φύγαμε! (πηγή: www. Nooz.gr)

Μας έχουν που μας έχουν γραμμένους ,ας μας από-γράψουν κιόλας! Απογραφή του πληθυσμού και των κατοίκων της χώρας (30 Μαρτίου-13 Απριλίου) από την Ελληνική Στατιστική Αρχή, λέει.

Ο κόσμος έχει παγώσει. Δεν ξέρει τι του γίνεται. Επίσης , πάνε να τσαλακώσουν την αξιοπρέπειά μας. Βλέπουμε τους ηλικιωμένους ουρά στο ΙΚΑ για μια υπογραφή. Νέους να περιμένουν στη στάση για μια θέση στον ήλιο., ενώ το λεωφορείο έχει περάσει προ πολλού. Αυτά, μεταξύ πολλών άλλων γράφει μια κοπελιά 26 χρονών , η Κλέλια Παπουτσάκη, σε μήνυμα που μου έστειλε. Έχει άδικο;

«Ο ΛΙΟΝΕΛ ΜΕΣΙ πανηγύρισε αφιερώνοντας το γκολ στη μητέρα του. Η Ισπανική Ομοσπονδία τον τιμώρησε με βαρύ πρόστιμο. Ο Μήτρογλου πανηγύρισε σχεδόν γυμνός. Τον κάλεσε ο εισαγγελέας και ο παίχτης του Πανιωνίου μίλησε για …μόδα! Ισπανία – Ελλάδα: Άλλα μεγέθη ποδοσφαιρικά» Από την εφ.”TA NEA” (on line 27.01.11)
« Ο χρόνος με τους μήνες του θαρρώ με σκάλα μοιάζει\ οι νιοι την ανεβαίνουνε τους γέρους κατεβάζει.» Και φιλοσοφικές μαντινάδες γράφει ως γνωστό ο μαντιναδολόγος της στήλης ο Ηλίας ο Σταματάκης.

«Η ΠΑΙΔΕΙΑ είναι η μόνη από τα αποκτήματα που δεν αφαιρείται και όσο ζει ο άνθρωπος και όταν πεθάνει παραμένει» Βασίλειος ο Μέγας. «Καλύτερα μια μετρημένη βραδύτητα από μια γρήγορη απερισκεψία» Γρηγόριος ο θεολόγoς. « Η μεν απελπισία αυτόν που έπεσε δεν τον αφήνει να σηκωθεί, η δε αμέλεια τον όρθιο κατορθώνει να τον γκρεμίσει» Ιωάννης ο Χρυσόστομος.

ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ μεγίστους φωστήρας της τρισηλίου θεότητος , τους τηνοικουμένην ακτίσι δογμάτων θείων πτρσεύσαντας, τους μελιρρύτους ποταμούς της σοφίας , τους την κτίσιν πάσαν θεογνωσίας νάμασι καταρδεύσαντας, Βασίλειον τον μέγαν και τον θεολόγον Γρηγόριον, συν τω κλεινώ Ιωάννη τω την γλώτταν χρυσορήμονι, πάντες οι των λόγων αυτών ερασταί συνελθόντες ύμνοις τιμήσωμεν. Αυτοί γαρ τη Τριάδι υπέρ ημών αεί πρεσβεύουσι» Το απολυτίκιο των Τριών Ιεραρχών .

ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!
(http:\\petaxta.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου