Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ

 Ο ... "ΑΣΦΑΛΤΟΣ" ΚΑΙ ΤΑ "ΑΣΦΑΛΤΑΚΙΑ"

Γράφει ο Νεκτάριος Ευ. Κακατσάκης

Δεν θα επεξηγήσω τον παραπάνω τίτλο! Οποιοσδήποτε μπορεί να… καταλάβει ότι η έννοια της λέξης “άσφαλτος” προέρχεται από το στερητικό “α” και τη λέξη “σφαλτός” που υποδηλώνει αυτόν που σφάλει, αυτόν δηλαδή που κάνει λάθη! Αρα “άσφαλτος” είναι εκείνος που δεν σφάλει, δεν κάνει λάθη!

Ενας τέτοιος “άσφαλτος” ήταν και είναι και ο Ντόναλντ Τραμπ. Και αυτό δεν το λέγω βέβαια εγώ! Ο ίδιος το έλεγε και θεωρώ ότι εξακολουθεί να το λέει: ότι πέραν του αλάθητου είναι και ο μοναδικός που κατέχει την αλήθεια ενώ όλοι οι άλλοι που έχουν διαφορετική από αυτόν άποψη ή σκέψη, είναι ψεύτες!
Οι τραμπικές εξάλλου σκέψεις και θεωρίες του βρήκαν -ως γνωρίζουμε- πολλούς υποστηρικτές, ενώ κάποιοι από αυτούς τυφλά υπακούοντας τις ρηχές περιεχομένου ρητορείες του έφτασαν έως το Καπιτώλιο… την προηγούμενη εβδομάδα για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στη… Δημοκρατία!
Όλη αυτή η εποχή Τραμπ, ήδη έχει σημαδέψει την Ιστορία!
Οχι μόνο την αμερικανική αλλά την παγκόσμια, μιας και οι απόψεις του αλλά και τέτοιου είδους απόψεις, βρίσκουν ευήκοα ώτα παντού στον κόσμο!
Πολλά έχουν γραφεί και θα γραφτούν, ωστόσο το γεγονός της απειλής της ίδιας της Δημοκρατίας σε μια “δυτική δημοκρατική χώρα”, εν έτει 2021 από μόνο του ως γεγονός μας αφήνει με το στόμα ανοικτό· έστω και αν όλα αυτά τα χρόνια έχουμε πολλάκις δει “πράγματα και θάματα” να συμβαίνουν σε αυτήν τη χώρα στην άλλη άκρη του Ατλαντικού που δείχνουν μια κοινωνία σε κρίση!
Από την άλλη, οι θεωρίες συνωμοσίας καθώς και οι “επιστημονικές θέσεις” όπως διατυπώνονταν από τον αρχηγό Τραμπ και τους οπαδούς του, θεωρώ ότι έχουν βαθιά αφήσει το κακό σημάδι τους κάτι που είναι πασιφανές και εδώ στα καθ’ ημάς!
Δεν γνωρίζω αν ποτέ θα μπορέσει να κυβερνήσει τη χώρα μας ένας “κάποιου είδους Τραμπ”, ωστόσο μόνο θετικό δεν είναι το γεγονός ότι και εδώ στη χώρα μας υπάρχουν πολλοί πολιτικοί που πατούν στα χνάρια του απερχόμενου Αμερικανού προέδρου και πολύ εύκολα μπορεί να τους διακρίνει κάποιος· φανεροί δε και οι οπαδοί τους, οι οποίοι ως δηλώνουν κατέχουν τις μεγάλες αλήθειες δοσμένες κατευθείαν από το… υπερπέραν!

Χανιώτικα νέα (Τετάρτη, 13.1.2021)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου