Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ

ΜΥΣΤΙΚΑ... ΠΙΣΣΑ ΟΛΟΜΑΥΡΗ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ! 






Γράφει ο Νεκτάριος Ευ. Κακατσάκης 

Υπάρχουν μυστικά που έχουν τη δύναμη να ξεκουφίζουν τις ψυχές εκείνων που τα κρατούν επτασφράγιστα, μέρα τη μέρα, κάθε στιγμή, κάθε ξημέρωμα, κάθε σούρουπο, ολάκερη ζωή…

Κάποια από αυτά, κυρίαρχα και αφέντες ύπουλοι καταλαμβάνουν τη σκέψη, τα “συναισθήματα”, τη θωριά εκείνων που τα σηκώνουν, πίσσα ολόμαυρη πάνω στο δέρμα τους, μέσα στην καρδιά τους, την αναπνoή τους!

…Υπάρχουν μυστικά – μυστήρια τέρατα, στυμφαλίδες όρνιθες (ανθρωποφάγα πουλιά με χάλκινα ράμφη, νύχια και φτερά), που καταδυναστεύουν και κατασπαράζουν τον νου…
Yπάρχουν μυστικά που κι αν τάφηκαν μαζί με το σώμα, βαθιά μέσα στη γη συνεχίζουν και κατατρώγουν και λιώνουν το κορμί που μια ζωή ολάκερη τα κουβαλούσε βαρύ φορτίο ασήκωτο! «Χους εις χουν», μα αυτά επιμένουν να κυκλοφορούν μες στο μεδούλι, να τριβελίζουν στις… “αρτηρίες”(!) των απομειναριών της αλύτρωτης ψυχής!!!

Ενα τέτοιου είδους μυστικό αυτό της Σοφίας Μπεκατώρου! Με “όνομα και επίθετο” που ουρλιάζει την αηδία, την απέχθεια, την… αλήθεια πίσω από τους “φερετζέδες” και τις “καθώς πρέπει” μάσκες που φορούν οι δράστες, οι δυνάστες, οι θύτες, οι τιποτένιοι και οι ελεεινοί τούτης της πλάσης!

Ανθρωποι κι αυτοί της διπλανής πόρτας που… βρίσκονται παντού και ασελγούν εκεί “όπου τους παίρνει”· κυρίως σε αδύναμους και αδύναμες, που εν γνώσει τους στοχεύουν!
Όλα τα παραπάνω, τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από αλήθειες που όλοι γνωρίζουν ή υποψιάζονται ή προσπερνούν όταν τις αντιλαμβάνονται(!!).

Αλήθειες βγαλμένες από τα πλαστικοποιημένα σήριαλ, τα ιλουστρασιόν περιοδικά, τις διαφημιστικές ρεκλάμες που πουλούν σάρκα και “αίμα”!

Αλήθειες των γραφείων, των στίβων, των γηπέδων, των επιχειρήσεων, των Διευθύνσεων, των Πανεπιστημίων, των…, των…! Αλήθειες που ξεπετάγονται από τα παιχνίδια εξουσίας· όπου οι εξουσιαστές “επιτηδευμένα” ή ανεπιτήδευτα “ασελγούν” επειδή αυτό αρέσκονται να κάνουν.

…Ενα τέτοιου είδους μυστικό κατέτρωγε τη Σοφία και χρειαζόταν δύναμη πολλή η δημοσιοποίηση του! Kαι τη διάβασα και την είδα στο video! Τα λόγια της, την ψυχή της· ο θυμός και το μαχαίρι που μπήγεται ολοένα στην πληγή εκείνης-εκείνου που ως θύμα ζει με τους εφιάλτες του εσαεί!.

Το μυστικό της, δεν θα το φάει η μαύρη γης!

Η γενναία της εξομολόγησή μακάρι να αποτελέσει την απαρχή για το τέλος εκείνων των συμπεριφορών που ντροπιάζουν την ανθρώπινη υπόσταση!

Χανιώτικα νέα, Τετάρτη, 20.1.2021)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου