Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021

ΧΕΛΙΔΟΝΙΑ Β

 8o ΔΗΜ. ΣΧ. ΧΑΝΙΩΝ 

ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΤ1 ΠΕΤΑΞΑΝ  "ΤΑ ΧΕΛΙΔΟΝΙΑ ΤΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ"


Την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021 οι μαθητές του Στ΄1 του 8ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων και η δασκάλα τους κ. Κλεάνθη Κουκουράκη συναντήθηκαν διαδικτυακά με το γνωστό δάσκαλο, λογοτέχνη και ποιητή, Βαγγέλη Κακατσάκη με  αφορμή την έκδοση της νέας ποιητικής του συλλογής, ‘’Τα Χελιδόνια του Μοναχού’’. Η δράση αυτή έγινε στα πλαίσια των γενικότερων δράσεων που υλοποιεί το σχολείο και στοχεύει στην ολόπλευρη καλλιέργεια των μαθητών, στη μετάδοση αξιών και στην καλλιέργεια του πολιτισμού. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον Δάσκαλο-Λογοτέχνη και Ποιητή Βαγγέλη Κακατσάκη και να γίνουν μέτοχοι και κοινωνοί μιας ποίησης αγνής, αυθεντικής, έντονα συγκινησιακής, με βαθιά νοήματα, αλληγορίες και σύμβολα, εικόνες και βιώματα θρησκευτικού βίου, ήχους και αρώματα της φύσης που τροφοδοτούν την ψυχή του αναγνώστη με ομορφιά, λυρικότητα, αγαλλίαση και αισθαντικότητα. 

Οι μικροί μαθητές με εμφανή τη χαρά και τον ενθουσιασμό στα πρόσωπά τους, παρουσίασαν ένα πλούσιο διαθεματικό σχέδιο βασισμένο σε ποίημα της συλλογής, το οποίο είχαν δουλέψει συνεργατικά με την καθοδήγηση της δασκάλας τους, καθώς και κατασκευές που εμπνεύστηκαν από τη ανάγνωση της συλλογής. Τα ‘’Χελιδόνια του Μοναχού’’  φώλιασαν στις καρδιές των παιδιών και πυροδότησε τη δημιουργικότητα και φαντασία τους, καθώς η αγνή και καθάρια ποίηση του Βαγγέλη Κακατσάκη με την οποία ήρθαν σε επαφή, τα ενέπνευσε και τα ώθησε να δημιουργήσουν και αυτά με τη σειρά τους τα δικά τους έργα.

 Μετά την παρουσίαση της εργασίας τους, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με το Δάσκαλο και Ποιητή, Βαγγέλη Κακατσάκη, να του υποβάλουν ερωτήσεις και απορίες και να τον γνωρίσουν καλύτερα. Ήταν μια πραγματικά όμορφη και συγκινητική ποιητική συνάντηση με έναν πνευματικό άνθρωπο του τόπου μας και Δάσκαλο με αστείρευτο ταλέντο και αγάπη για το παιδί και τον ΣυνΑΝΘΡΩΠΟ.

Στην όμορφη αυτή πρωτοβουλία και δράση του 8ου Δ.Σχ. Χανίων συμμετείχε και η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου, κα Αθηνά Ντούλια, που παρακολούθησε την εξαιρετική δουλειά των παιδιών καθώς και η Διευθύντρια της Α/θμιας Εκπαίδευσης Χανίων, κα Κασσωτάκη-Ψαρουδάκη που μίλησε με τα πιο ζεστά λόγια στους μαθητές για το έργο του κ. Κακατσάκη.

 Ευχαριστούμε θερμά τον ποιητή και Λογοτέχνη Βαγγέλη Κακατσάκη που ανταποκρίθηκε για άλλη μια φορά στο κάλεσμα μας και είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε μαζί του, να τον απολαύσουμε και να γνωρίσουμε ένα έργο σημαντικό με φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς τα έσοδα από τις πωλήσεις του διατίθενται για τις ανάγκες του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Αγία Σοφία». Μια πολύ όμορφη ποιητική συλλογή που πραγματώθηκε με την ευγενική υποστήριξη της Οικογένειας Γεωργίου Χαρ. Παπαδάκη.

(Από το 8ο Δημ. Σχ. Χανίων) 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου