Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2021

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ

ΜΕ ΔΥΟ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΑΛΛΑ...  ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ

Γράφει ο Νεκτάριος Ευ. Κακατσάκης 

Γνωστή η φράση «με δυο γνώμες είμαι», όταν θέλουμε να δηλώσουμε ότι αμφιταλαντευόμαστε σε διάφορες περιπτώσεις και θέματα που προκύπτουν.

Ομως αργά ή γρήγορα οφείλουμε να παίρνουμε
μια απόφαση· σωστή ή λανθασμένη, αυτό
-πολλές φορές και όχι πάντοτε- μας αποκαλύπτεται στο μέλλον.
Πάντοτε δε οι τελικές αποφάσεις βαραίνουν εκείνον που τις λαμβάνουν, εν προκειμένω οι άνθρωποι που βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης…
Εχουμε περάσει πλέον από την εποχή της Covid-19, στην εποχή των εμβολιασμών κατά του ιού!
Μια σημαντική εξέλιξη -θετική για την πλειονότητα- μιας και οι συζητήσεις πλέον έχουν να κάνουν με την “προφύλαξη” από μια νόσο που πολύ ταλαιπώρησε όλην την υφήλιο και με τα γνωστά αποτελέσματα!
Bέβαια, τα… αναμενόμενα νέα κύματα πανδημίας, είναι ανησυχητικά νέα, όπως εξίσου ανησυχητικό είναι το γεγονός της μετάλλαξης – μεταλλάξεων του ιού, κάτι που ήδη έχει παρατηρηθεί σε χώρες όπως η Αγγλία!
Συνεχίζεται αν μη τι άλλο η μάχη, ενάντια σε ένα ύπουλο εχθρό που πρέπει να τον αντιμετωπίσουμε με απόλυτη ευσυνειδησία και με σοβαρότητα!
Μια μάχη, στην οποία οφείλουμε να είμαστε συντεταγμένοι υπό εκείνων που έχουν βρεθεί επικεφαλής και υπεύθυνοι για τις αποφάσεις!
Ηδη έχουμε περάσει πολλές δοκιμασίες για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα! Θεωρώ πως πια είμαστε σε θέση να εξάγουμε κάποια πρώτα συμπεράσματα σχετικά με τους τρόπους-μέτρα που αντιμετωπίσαμε εμείς εδώ την πανδημία και το πώς αντιμετωπίστηκε αυτή σε άλλες χώρες!
Τούτη τη στιγμή σε χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Αγγλία, η Γερμανία, η Γαλλία- για να αναφέρω μόνο μερικές από αυτές- τα κρούσματα βρίσκονται σε έξαρση, οι νεκροί είναι πολλαπλάσιοι ενώ όλες ακολουθούν πολύ σκληρότερα μέτρα απ’ ό,τι εμείς εδώ!
Ακόμη και αυτό το μοντέλο που ακολούθησε η Σουηδία για την αντιμετώπιση της πανδημίας, δεν λειτούργησε όπως περίμεναν, με αποτέλεσμα να υπάρχουν κι εκεί πολλοί θάνατοι, η κριτική από τους πολίτες να βαραίνει την κυβέρνηση και με τον βασιλιά της χώρας Κάρολο XVI Γουσταύος να μιλάει -κατά την ετήσια ανασκόπηση της βασιλικής οικογένειας- για μία στρατηγική που απέτυχε, χαρακτηρίζοντας ως τραγωδία το γεγονός ότι «έχουμε ένα μεγάλο αριθμό θανάτων».
Η πολιτική διαχείριση σε συνάρτηση με την Επιστήμη αποτελούν τους βασικούς παράγοντες ώστε να βγούμε από την κρίση!

Χανιώτικα νέα, 6.1.20211)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου