Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ


Φίλες και φίλοι, καλημέρα!

ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΟΥΣ, τελείωσαν. Τα ψέματα, τους τελείωσαν. Οπου κι αν μπει το κόμμα, σωστό φαίνεται. Ακολουθούν τα ερωτηματικά. Τα θαυμαστικά έχουν φύγει. Τα αποσιωπητικά περιμένουν. Ελλάς, Ελλάς, τι θα γίνει φίλε μου, με μας...

ΕΒΑΛΕ ΝΕΡΟ στο κρασί του ο ένας, κρασί στο νερό του ο άλλος και το θαύμα έγινε; Στην υγειά σου Γιώργο! Στην υγειά σου Αντώνη!

Η ΝΕΑ ΜΑΣ κυβέρνηση εις τις παλιές μη μοιάσει/ σκόρδο να της κρεμάσουμε κανείς μην τη ματιάσει. Από τον μαντιναδολόγο μας, τον Ηλία τον Σταματάκη, που μέρες είχε να φανεί, η μαντινάδα. Φτου της αλάβωτά της και φτου μας αλάβωτά μας, Ηλία! Οταν τη δούμε...

ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ αν μας διώξουν απ? το ευρώ, δηλαδή; Κανένα πρόβλημα. Θα κάνουμε μια Ενωση με τους Ιταλούς και θα δημιουργήσουμε τη... δραχμολιρέτα. Ούνα φάτσα, ούνα ράτσα, ούνο νόμισμα...

ΜΗΝ ΕΚΠΛΑΓΟΥΜΕ αν δούμε σύντομα να προστίθεται στους αντιμνημονιακούς και ο πρωθυπουργός (σ.σ. ο Γιώργος Παπανδρέου), αφού εκτός από κωπηλάτης και ποδηλάτης είναι, κατά δήλωσή του, και αντιεξουσιαστής! Από τον «βοριά» στη στήλη του «9 μποφόρ» (βλέπε εφ. «Χριστιανική», Πέμπτη 27.10.11) το σχόλιο. Πολλώ δε μάλλον, δεν θα εκπλαγούμε, τώρα που δεν θα είναι πρωθυπουργός...

ΟΣΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ότι θα πάρει ο κόσμος ένα σφουγγάρι και θα σβήσει όλα όσα καταμαρτυρούσε στο πολιτικό σύστημα, είναι βαθιά νυχτωμένοι. Απαιτούνται έργα. Από τον φίλο μου τον γερω-δάσκαλο η παρέμβαση.

«Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ σε αφήνει ποτέ να χαθείς· τούτο είναι αληθές· αλλά την υποχρεώσιν ανταποδίδεις ίσην, διότι και συ δεν αφήνεις ποτέ ίνα χαθή ο Θεός σου. Μεταξύ Θεού και όντων υπάρχει μια ηθική αλληλεγγύη · όταν αυτή εκλείψη, και τα όντα μένουσιν άνευ Θεού, αλλά και ο Θεός άνευ όντων». Από τη «Χρυσή Διαθήκη» του Πολύβιου Δημητρακόπουλου.

ΤΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ Μιχαήλ και Γαβριήλ σήμερα, του Αγίου Νεκταρίου αύριο. Μιχάλη, Μιχαέλα, Γαβρίλη, Γαβριέλα, Αγγελε, Αγγέλα, Νεκτάριε και Νεκταρία, χρόνια σας πολλά! Επιμένουμε να γιορτάζουμε την ονομαστική μας εορτή στην Ελλάδα. Είναι μια μορφή αντίστασης κι αυτό!

«ΟΤΑΝ Ο ΔΑΡΕΙΟΣ Α? επρόκειτο να εκστρατεύσει εναντίον των Σκυθών, ένας Πέρσης, ο Οιόβαζος που ήταν φίλος του τον παρακάλεσε να μην του πάρει για την εκστρατεία και τα τρία του παιδιά, αλλά να του αφήσει το ένα. Ο Δαρείος του απάντησε ότι επειδή ήταν φίλος του και αυτό που του ζητούσε δεν ήταν τόσο σημαντικό, θα του έκανε μεγαλύτερη χάρη και θα του άφηνε και τα τρία παιδιά. Εκείνος με την πεποίθηση ότι θα τα είχε κοντά του, χάρηκε με την εύνοια που του είχε δείξει, όπως πίστευε ο βασιλιάς. Ο Δαρείος, όμως, διέταξε να σφάξουν και τα τρία παιδιά και να τα αφήσουν δίπλα στον πατέρα τους». Από το βιβλίο «Η άλλη όψη της ιστορίας» (Εκδ. «Σαββάλας»).

«Το πρωτάθλημα αρχίζει, η εξέδρα πλημμυρίζει/ γίνεται χαμός σε κάθε γκολ/ Μα το ντέρμπι είναι στημένο, κι από πριν ξεπουλημένο/ κι εσύ πνίγεσαι με δίχρωμα κασκόλ./ Ελλάς, Ελλάς τι θα γίνει φίλε μου με μας./ Ελλάς, Ελλάς μίλα μας και μη μας αγαπάς./ Μπόρα είπες θα περάσει μα ο κόσμος τα ?χει χάσει/ τα σκουπίδια δίνουν πάρτι στα στενά/ Τα FM και τα κανάλια/ έχουν σφίξει σαν τανάλια/ κι οι αφίσες φτύνουν μέλι με καρφιά./ Ελλάς, Ελλάς, τι θα γίνει φίλε μου με μας/ Ελλάς, Ελλάς μίλα μας και μη μας αγαπάς».
Από το τραγούδι «Ελλάς» (Στίχοι και Μουσική: Σταμάτης Μεσημέρης, Εκτέλεση: Βασίλης Παπακωνσταντίνου).

ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!
(http://petaxta.blogspot.com/)

Χανιώτικα νέα (08.11.2011)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου