Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ…


Γράφει ο NΕΚΤΑΡΙΟΣ ΕΥ. KΑΚΑΤΣΑΚΗΣ
kak_nektar@yahoo.gr


Το Εφετείο Ανατολικής Κρήτης κι εμείς...

Διαβάζοντας σχετικά ρεπορτάζ για το «πανηγυρικό και έκδηλης ικανοποίησης κλίμα» που επικράτησε κατά την επίσημη πρώτη συνεδρίαση του Εφετείου Ανατολικής Κρήτης, πολλές σκέψεις συνειδητά κι ασυνείδητα έκαμα τόσο για το ίδιο το γεγονός όσο και για τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάστηκε το θέμα από τα ΜΜΕ.
Κυρίαρχη σκέψη μου -κατά έναν περίεργο λόγο και μη με ρωτάτε το «γιατί»- ήταν ότι κάποιοι από τους άρχοντες της πόλης μας θα νιώθουν ήδη ανακουφισμένοι από αυτήν την εξέλιξη σε ένα από τα πάλαι ποτέ σοβαρά αγκάθια για την ατζέντα τους, αφού πλέον θα έχουν να αντιμετωπίζουν ένα πρόβλημα λιγότερο· δεν θα «εξαναγκάζονται» κάθε λίγο και λιγάκι σε... πατριωτικές δηλώσεις για το «δίκαιο» του καημένου του Χανιώτη κ.λπ., κ.λπ.
Ζήλεψα εξάλλου -με την καλή έννοια- τους εξ ανατολών συμπατριώτες μας που -ομού με τους δικούς τους άρχοντες- πραγματοποιούν για το καλό του τόπου τους όσα βάζουν στόχο μη παρεκκλίνοντας της πορείας τους!
Χαρακτηριστικός και από σημειολογικής σκοπιάς ο τρόπος που το θέμα του Εφετείου παρουσιάζεται από τα ΜΜΕ ως «ημέρα ορόσημο στον τομέα της Δικαιοσύνης στην Κρήτη, αφού μετά από πολύχρονους αγώνες των φορέων της Ανατολικής Κρήτης το Εφετείο πήρε 'σάρκα και οστά'».
...Από την άλλη, η δική μας αδυναμία να πραγματοποιήσουμε κάποιους μεγάλους στόχους για το καλό τούτης της πόλης, την οποία έχουμε αφήσει να πορεύεται με τον αυτόματο, επαναπαυόμενοι στη φυσική ομορφιά... ενός «ενετικού λιμένα», είναι κάτι που πρέπει να μας απασχολήσει και μάλιστα πολύ σοβαρά!
Ακόμη, μια φευγαλέα ευτυχώς(!) σκέψη μ? έκανε να αμφιβάλλω για τις ικανότητές -ως ένα σημείο- των δικών μας αρχόντων και να αμφισβητώ την ισχύ τους όταν εγκαταλείπουν τα όρια του Νομού μας..!
Και βέβαια πιότερο απ? όλα τα παραπάνω σκέφτηκα και τη δική μας συνευθύνη, αφού με ελάχιστες εξαιρέσεις δεν έχουμε ακόμη αποκτήσει τη νοοτροπία εκείνη που θα μας κάνει να συμπράττουμε για το καλό του τόπου μας!

Χανιώτικα νέα (23.11.2011)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου