Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ


Επιμέλεια:
ΒΑΓΓΕΛΗΣ Θ. ΚΑΚΑΤΣΑΚΗΣ
Kakatsakis@sch. gr

Στ2 τάξη 10ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων
Ιστορίες για γέλια και για κλάματα (2)

Δεν είχαν χωρέσει όλες οι εργασίες που μας έστειλαν ηλεκτρονικά με αποστολέα τη δασκάλα τους, τη φίλη μου απ’ τα παλιά, Ελένη Βορεινάκη, και που είχαν κάμει στην τάξη τους, ύστερα από τη διδασκαλία στη Γλώσσα του κεφαλαίου 'Κύριε μας ενοχλείτε', τα παιδιά της Στ2 τάξης του 10ου Δημ. Σχολείου Χανίων, στον Παιδότοπο της 5ης Νοεμβρίου. Να μη στενοχωρηθούν όσα παιδιά δεν δουν τις δικές τους, γιατί θα βρουν τη θέση τους, λίγο αργότερα, τους υποσχέθηκα. Ιστορίες για γέλια και για κλάματα, μέρος δεύτερο, σήμερα, λοιπόν, γύρω απ’ το σχετικό κείμενο-ρεπορτάζ που εμπεριέχεται στο βιβλίο της και τη σχετική φωτογραφία. Τρία 'Σκέφτομαι και γράφω', το ένα καλύτερο απ’ τ’ άλλο και τρεις ζωγραφιές, η μια καλύτερη απ’ την άλλη που μας μιλούν επίσης για τις σχέσεις των κατοίκων μιας γειτονιάς και των ενοίκων μιας πολυκατοικίας. Ομορφες, γραμμένες με χιούμορ ιστορίες και όμορφες, φτιαγμένες με μεράκι, ζωγραφιές.
Β.Θ.Κ.

ΟΤΑΝ Η ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ ΤΩΝ ΕΝΟΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΚΡΙΣΗ
Κύριε, μας ενοχλείτε...
ΡΕΠΟΡΤΑΖ:Δημήτρης Γ. Πεφάνης
'Ποιος πήγε και άπλωσε τα ρούχα στην ταράτσα'; Η φράση αυτή, βγαλμένη από το θέατρο, ταιριάζει 'γάντι' στους ενοίκους πολλών πολυκατοικιών. Οι διενέξεις μεταξύ των συνιδιοκτητών ή και των ενοικιαστών είναι αρκετά συχνό φαινόμενο στην καθημερινή ζωή των ακινήτων.
Είτε πρόκειται για επουσιώδη θέματα που λύνονται με την επέμβαση του διαχειριστή είτε για ουσιαστικές διαφορές που παίρνουν την άγουσα προς τη Δικαιοσύνη, οι περιπτώσεις είναι αρκετά συχνές. Επειδή και στην περίπτωση αυτή, το προλαμβάνειν είναι καλύτερο του θεραπεύειν, η μελέτη του κανονισμού της πολυκατοικίας αποτελεί το καλύτερο 'όπλο', προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστες εκπλήξεις.
'Ο πιο συχνός λόγος που οδηγεί σε αντιδικίες μεταξύ των ιδιοκτητών είναι οι θόρυβοι που μπορεί να δημιουργήσει ένα διαμέρισμα σε ώρες κοινής ησυχίας', υποστηρίζει ο κ. Σπύρος Ράδος, δικηγόρος και διαχειριστής πολυκατοικίας στην περιοχή του Νέου Κόσμου. Επίσης συχνές είναι οι περιπτώσεις όπου ιδιοκτήτες διαμερισμάτων σε υψηλούς ορόφους τινάζουν χαλιά ή απλώνουν ρούχα, δημιουργώντας προβλήματα σε όσους βρίσκονται από κάτω τους. 'Συνήθως αυτά τα προβλήματα λύνονται με απλές συστάσεις από το διαχειριστή και δεν καταλήγουν στα δικαστήρια' υποστηρίζει ο κ. Ράδος. Αλλες περιπτώσεις διενέξεων είναι η κατάληψη κοινόχρηστων χώρων και η μη πληρωμή κοινοχρήστων. Αν οι συστάσεις του διαχειριστή δεν επιφέρουν αποτελέσματα, οι διενέξεις αυτού του είδους οδηγούνται στη Δικαιοσύνη!

Παράξενοι γείτονες
Στην πολυκατοικία που μένω, στο διπλανό διαμέρισμα, μένει μια κυρία πολύ παράξενη!!!
Θα σας πω τι είχε γίνει όταν είχε έρθει στο σπίτι μου μια φίλη μου.
Ενα απόγευμα που είχα τελειώσει τα μαθήματά μου, βγήκα έξω νια να κάνω ποδήλατο.
Εντελώς τυχαία ήταν εκεί η φίλη μου, η Ρένια την χαιρέτησα και μου πρότεινε να κάνουμε μαζί μια βόλτα και εγώ δέχτηκα.
Μετά από αρκετή ώρα την ρώτησα αν θέλει να έρθει στο σπίτι μου.
Πήγαμε και ρωτήσαμε τον πατέρα της αν την αφήνει, αυτός την άφησε αλλά μας είπε να πάρουμε και τον μικρό της αδελφό μαζί.
Οταν πήγαμε στο σπίτι μου παίξαμε μπάλα και σε κάποια στιγμή που ήμασταν στην μέση του παιχνιδιού, βγήκε η κυρία στο μπαλκόνι και μας είπε να φύγει από το σπίτι μας η Ρένια με το Γιώργο, γιατί λέει με την μπάλα θα της σπάσουμε τα παράθυρα.
Τότε πέρναγε από έξω ο πατέρας των παιδιών και άρχισε και φώναζε σε αυτήν και από τα νεύρα του είπε στα παιδιά να γυρίσουν στο σπίτι τους.
Εγώ στενοχωρήθηκα πολύ με αυτό το περιστατικό και ντρέπομαι κιόλας γιατί έγινα ρεζίλι!!!
Μιχαέλα Τσίγκου

Αγαπημένοι μου γείτονες
Εγώ έχω τρεις παράξενους γείτονες. Ο ένας είναι ο Λευτέρης που αφήνει κάθε βράδυ ελεύθερο το σκύλο του και έρχεται στην πόρτα μας και την χτυπάει με την ουρά του. Ο Λευτέρης δε, μεθάει πολύ συχνά, πίνει μπύρες πίσω από το σπίτι μας και αφήνει τα μπουκάλια εκεί.
Στο μπροστινό μας σπίτι μένει μια οικογένεια η οποία κάθε μεσημέρι αρχίζει και φωνάζει και μαλώνουν άσχημα μεταξύ τους. Βρίζουν όποιον βγει να τους κάνει παρατήρηση.
Ομως οι 'καλύτεροι' είναι αυτοί που μένουν δίπλα μας, που χτυπάνε τις πόρτες συνέχεια και έχουν μια κόρη την Νταγιάνα.
Εγώ με την κόρη τους αυτή μαλώνω συνέχεια. Ευτυχώς έμαθα πως σύντομα θα φύγουν και θα πάνε να μείνουν αλλού.
Τάνια Ρούσεβα

Ενοχλητικοί γείτονες
Καθημερινά στις πολυκατοικίες συμβαίνουν διάφορα προβλήματα είτε από τους γείτονες είτε από τους ίδιους τους ενοίκους. Απέναντι από την πολυκατοικία όπου μένω υπάρχει ένα μπαράκι, το οποίο κλείνει στις δυο μετά τα μεσάνυχτα. Οταν πήγαμε να κοιμηθούμε κάποιο βράδυ, μαζεύτηκε κόσμος εκεί και άρχισαν να γλεντάνε. Νομίζαμε πως θα σταματούσαν κάποια στιγμή αλλά αυτοί συνέχισαν και μετά που έκλεισε το μπαρ. Εκείνη την μέρα κοιμηθήκαμε πολύ αργά. Ευτυχώς δεν επαναλήφθηκε.
Ενα άλλο πρόβλημα που έχουμε ακόμη και τώρα είναι πως έρχονται παιδιά στην πυλωτή της πολυκατοικίας μας και παίζουν και ΦΩΝΑΖΟΥΝ. Αυτό εμένα δε με πειράζει πολύ, επειδή εγώ συνήθως λείπω στις δραστηριότητες μου, αλλά ενοχλεί πολύ την μαμά.
Θα ήθελα πολύ να μένω σε μονοκατοικία!!!
Ελεάννα Μαυριγιαννάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου