Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ


Γράφει ο Νεκτάριος Ευ. Κακατσάκης
Η Δημοκρατία μίλησε

Ο  λαός μίλησε! Και δι? αυτού 'η Δημοκρατία νίκησε'! Το πολίτευμα, που στο παρελθόν πολλοί εντός της Ελλάδος θέλησαν να αμφισβητήσουν, αυτή η "ιδέα" ήρθε τώρα να τους αποστομώσει! Ναι, το πολίτευμα της χώρας που τη γέννησε, είναι κατά την ταπεινή μου γνώμη η μεγάλη νικήτρια αυτών των εκλογών, στέλνοντας τώρα το μπαλάκι στους εκλεγέντες από τον λαό, να τον εκπροσωπήσουν.
Και με την ελπίδα ότι θα σταθούν στο ύψος των δύσκολων περιστάσεων, που περνάει ο τόπος!
Ωστόσο, ακόμη και τούτη την ώρα που η διαδικασία με τις ερευνητικές εντολές για τον σχηματισμό κυβέρνησης είναι σε εξέλιξη, όλοι ανεξαιρέτως προσπαθούν να κατανοήσουν τι μήνυμα έστειλε - είπε ο λαός με την ψήφο του!
Οσες αναλύσεις όμως και να επιχειρήσουμε για να ερμηνεύσουμε το εκλογικό αποτέλεσμα της 6ης Μαΐου, δεν πρόκειται να βγάλουμε ασφαλές συμπέρασμα για τους λόγους που οι Ελληνες ψήφισαν αυτούς που ψήφισαν και για τα ποσοστά που τους έδωσαν.
Αυτό τουλάχιστον "βγαίνει" από τις συζητήσεις με ψηφοφόρους -ανά την Ελλάδα- τόσο των 7 κομμάτων που μπήκαν στη Βουλή όσο και πολλών που η ψήφος τους πήγε σε κόμματα που έμειναν εκτός Κοινοβουλίου!
Αυτό εξάλλου το συμπέρασμα βγαίνει τόσο από τα πάνελ σε τηλεοπτικούς σταθμούς, τις τοποθετήσεις ειδικών και μη στα ΜΜΕ, σε συζητήσεις στα καφενεία, στον δρόμο, όσο και από τα στελέχη των κομμάτων που το καθένα κάνει τις δικές του αναγνώσεις του αποτελέσματος!
Ενα από τα πολλά θετικά αυτών των εκλογών είναι το γεγονός ότι η πολιτική συζήτηση που κατά το παρελθόν είχε τεχνηέντως ατονίσει, πλέον βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των Ελλήνων πολιτών που σιγά - σιγά εκπαιδεύονται να ακούν, να αναλύουν, να ψάχνουν και τελικά να αποφασίζουν με την ψήφο τους που μετά από πάρα πολλά χρόνια 'βάρυνε' ιδιαίτερα!
Το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών -σε συνάρτηση με των γαλλικών- έχει ήδη δημιουργήσει αντιδράσεις ανά τον κόσμο και κατά την ταπεινή μου γνώμη μάλλον θετικές ως προς την αντιμετώπιση των 'μικρών' Ελλήνων από τους ισχυρούς του κόσμου!
Ιδωμεν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου