Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

. ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ

Οι άνθρωποι στην εποχή μας ακόμη ταξιδεύουν με αεροπλάνα και βαπόρια, τρένα κ.λπ. και στην περίπτωση του αεροπλάνου πολλοί είναι αυτοί που θέλουν να βρουν μια καλή τιμή για το ταξίδι τους! Σ’ αυτό οι εταιρείες χαμηλού κόστους προτιμούνται από πολλούς και αποδεδειγμένα το έχουμε βιώσει τα τελευταία χρόνια κι εμείς εδώ κι έχουμε θετική εμπειρία! Καλό λοιπόν είναι να μιλάμε συγκεκριμένα και σοβαρά διότι πολλές φορές δεν μας φταίνε οι άλλοι αλλά μόνοι μας πάμε και βγάζουμε τα μάτια μας!
Δείτε περισσότερα... ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ...
Γράφει ο Νεκτάριος Ευ.Κακατσάκης
Εν αναμονή επίσημης απάντησης στις προτάσεις της Ryanair
Ενδιαφέρουσες πολύ οι δηλώσεις του εμπορικού διευθυντή της Ryanair Ντέιβιντ Ο’ Μπράιαν στο χθεσινό φύλλο των “Χ.Ν.” για τις δυνατότητες επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου στην Ελλάδα και το πώς θα μπορούσε η χώρα να ωφεληθεί συγκεκριμένα από την αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους για να πραγματοποιηθεί το ζητούμενο πολλών βεβαίως, ανάμεσα σε αυτούς και της ίδιας της κυβέρνησης η οποία κατά καιρούς έχει τοποθετήσει στις προτεραιότητές της την προσέλκυση περισσότερων τουριστών στη χώρα! Ο κ. Ο’ Μπράιαν λοιπόν και η εταιρεία του -όπως διαβάσαμε- έχουν καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις στην ελληνική κυβέρνηση η οποία δεν έχει απαντήσει ακόμη. Ας ελπίσουμε ότι τουλάχιστον τις μελετάει(;) ή… τα αρμόδια γραφεία της συσκέπτονται για να δώσουν μια απάντησή! Κι αν βέβαια συμβαίνει το παραπάνω σενάριο, αν δηλαδή εμείς ως κράτος σκεπτόμαστε την πρόταση αυτή, έχει καλώς. Σε αυτή την περίπτωση, ας ελπίσουμε τουλάχιστον να δώσουμε την απάντηση και να μην κολλήσουμε με την αναβλητικότητα ή στις δυσκολίες της… γραφειοκρατικής πραγματικότητας που δικαρίνουν το Δημόσιο!
Από την άλλη, εντύπωση προκαλεί ένα συγκεκριμένο σχόλιο του εμπορικού διευθυντή της Ryanair ο οποίος σχετικά με τις πρόσφατες εξαγγελίες του Υπουργείου Τουρισμού για την προώθηση της χρήσης του διαδικτύου ως μέσο προβολής των ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων, σημείωσε ότι «η χώρα σας χρειάζεται περισσότερους πραγματικούς και όχι εικονικούς τουρίστες». Και δεν ξέρω αν ο κ. O’ Mπράιαν μας έχει γνωρίσει καλά, αλλά κάτι μου λέει ότι μάλλον μας έχει πάρει χαμπάρι και κάνοντας την παραπάνω επισήμανση περί εικονικών τουριστών, αυτό ήθελε να τονίσει και συμφωνώ απολύτως μαζί του! Διότι ναι μεν καλό είναι το ίντερνετ και σίγουρα αποτελεί ένα από τα πολλά χρήσιμα στα χέρια μας εργαλεία -ειδικά στην εποχή μας- για να προσελκύσουμε κόσμο αλλά πρέπει να γνωρίζουν εκεί στο Υπουργείο Τουρισμού ότι μέσω του διαδικτύου δεν έχει βρεθεί τρόπος ακόμη να ταξιδέψει ο άνθρωπος, ούτε βέβαια έχει βρεθεί τρόπος για να διακτινιστεί ο τουρίστας απ’ ευθείας από τον τόπο του στην άλλη άκρη της γης! Οι άνθρωποι στην εποχή μας ακόμη ταξιδεύουν με αεροπλάνα και βαπόρια, τρένα κ.λπ. και στην περίπτωση του αεροπλάνου πολλοί είναι αυτοί που θέλουν να βρουν μια καλή τιμή για το ταξίδι τους! Σ’ αυτό οι εταιρείες χαμηλού κόστους προτιμούνται από πολλούς και αποδεδειγμένα το έχουμε βιώσει τα τελευταία χρόνια κι εμείς εδώ κι έχουμε θετική εμπειρία! Καλό λοιπόν είναι να μιλάμε συγκεκριμένα και σοβαρά διότι πολλές φορές δεν μας φταίνε οι άλλοι αλλά μόνοι μας πάμε και βγάζουμε τα μάτια μας! Και για να ακριβολογούμε πρέπει να δούμε πολύ σοβαρά τη συγκεκριμένη πρόταση που έχει τεθεί στο τραπέζι δίχως υπεκφυγές και αν δεν υπάρχει κάτι καλύτερο τότε μπορούμε να την απορρίψουμε!
Χανιώτικα νέα (27.08.2014)


Read more: http://www.haniotika-nea.gr/en-anamoni-episimis-apantisis-stis-protasis-tis-ryanair/#ixzz3BaMlbQLM
Under Creative Commons License: Attribution Non-Commercial
Follow us: @HaniotikaNea on Twitter | haniotika.nea on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου