Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τρίτη 12 Μαρτίου 2019

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ


ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΙΗΣΗΣ


Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης


1. Τετάρτη, 13 Μαρτίου, ώρα 6 μ. μ. , στο 13ο Δημ. Σχ. Χανίων

Τα μέλη της Λογοτεχνικής Λέσχης "Ταξιδευτές στο Φως", και όχι μόνο, συζητούν με τον Βαγγέλη Κακατσάκη για την ποιητική του συλλογή "Όπως το ψωμί" και γενικότερα για το ποιητικό του έργο και την ποίηση.

2. Τετάρτη, 20 Μαρτίου, ώρα 8 μ.μ., στον Ιστιοπλοικό Όμιλο Χανίων

Εκδήλωση από τις εκδόσεις "Ραδάμανθυς" με τίτλο "Εξόριστε ποιητή στον αιώνα σου, λέγε τι βλέπεις". Και με τη συμμετοχή Χανιωτών ποιητών: Χριστίνας Βεριβάκη – Μαρίας Δασκαλάκη – Λεωνίδα Κακάρογλου – Βαγγέλη Κακατσάκη – Αργυρώς Λουλαδάκη – Βασιλικής Λυραντζάκη – Κατερίνας Παπαδάκη – Χρύσας Παπαδάκη – Αντωνίας Παπαδοπούλου – Ευάγγελου Ρούσσου – Θεόδωρου Σίδερη – Ανδρομάχης Χουρδάκη


3. Τετάρτη 20 Μαρτίου, ώρα 8 μ. μ. , στο Πολιτιστικό Κέντρο της Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου (Αντ. Γιάνναρη 2)

Γιορτή Ποίησης από την Ένωση Πνευματικών Δημιουργών Χανίων και με ποιήματα Χανιωτών ποιητών, μελών της Ένωσης


4. Τετάρτη, 27 Μαρτίου (αντί της 21ης που είχε οριστεί αρχικά) , ώρα 10 π. μ. , στο 8ο Δημ. Σχ. Χανίων

Ο δάσκαλος και οι μαθητές της ΣΤ2 τάξης του Σχολείου συζητούν με τον Βαγγέλη Θ. Κακατσάκη για την ποιητική του συλλογή "Ὀταν γίνεις ποίημα" και όχι μόνο...





ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ, 13 ΜΑΡΤΙΟΥ, ΩΡΑ 6 Μ. Μ. ΣΤΟ 8ο ΔΗΜ. ΣΧ. ΧΑΝΙΩΝ


Τα μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης «Ταξιδευτές στο Φως» συναντούν την Τετάρτη 13 Μαρτίου, και ώρα 6 μ. μ., στο 13ο Δημ. Σχ. Χανίων (Πρεβελάκη 11, Αμπεριά), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης (21 Μαρτίου), τον ποιητή Βαγγέλη Θ. Κακατσάκη και συζητούν μαζί του για το βιβλίο του «Όπως το ψωμί» και γενικότερα για το ποιητικό του έργο και την Ποίηση.  Συμμετέχει και ο Χρίστος Κοτσαύτης με την κιθάρα του, που θα τραγουδήσει μελοποιημένα από τον ίδιο, ποιήματα του Ποιητή. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή σε όλους που θέλουν να παραβρεθούν.

Η Λέσχη Ανάγνωσης «Ταξιδευτές στο Φως» είναι μια ομάδα επικοινωνίας κι έκφρασης πολιτών των Χανίων, που δημιουργήθηκε από γονείς μαθητών Δημ Σχολείων της Πόλης, υπό την εμψύχωση του ΕΔΕΕΚ (Επιστημονικό Δίκτυο Εκπαίδευσης Ενηλίκων Κρήτης) ως αντιπρόταση στη σκληρή πραγματικότητα. Στην προηγούμενη συνάντηση (27 Φεβρουαρίου τ. ε. ) τα μέλη της Λέσχης ταξίδεψαν με το μυθιστόρημα «Κι οι θάλασσες σωπαίνουν» του Νίκου Ψιλάκη



2, ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019 - ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΧΑΝΙΩΝ, ΩΡΑ 8 Μ. Μ.

«Εξόριστε ποιητή, στον αιώνα σου, λέγε τι βλέπεις;»




Οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς, το Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής και Αυτογνωσίας, και το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη διοργανώνουν μία μεγάλη εκδήλωση, μία μουσική-ποιητική συνομιλία αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019, στις 8 το απόγευμα, στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χανίων, στο Νεώριο Μόρο.

Υπεύθυνοι για τη μουσική συνομιλία, με παλαιότερους και σύγχρονους ποιητές, είναι η Μπέλα Λιονάκη (ακορντεόν), ο Δημήτρης Ντρουμπογιάννης (πιάνο) και οι «Μουσικοί Ορίζοντες». Ερμηνεύουν οι: Βουλγαράκη Μαρία, Ιγγλεζάκη Χριστίνα, Κορακάκη Αννα-Μαρία, Κουνδουράκη Ερωφίλη, Κυριακοπούλου Νάγια, Κωστόπουλος Αντώνης, Λεντάρη Χριστίνα, Μπουζουνιεράκη Χρυσή, Παυλάκης Γιάννης, Χαιρετάκη Μυρτώ.

Η μουσική συνδέει και ταξιδεύει με νότες και στίχους αρμενίζοντας ανάμεσα στις δημιουργίες σύγχρονων ποιητών
Η εκδήλωση περιλαμβάνει δύο ενότητες: «Αναφορά στον Ποιητή Νίκο Καζαντζάκη» και «Τα Χανιά των Ποιητών».

ΕΝΟΤΗΤΑ Α΄ (διάρκεια 25 λεπτά)

«Αναφορά στον Ποιητή Νίκο Καζαντζάκη», Σήφης Μιχελογιάννης, αντιπροέδρος του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη.

«Ο Νίκος Καζαντζάκης και ο Κύκλος των Χαμένων Ποιητών», κείμενο: Αργυρώ Δελλή, θεατρική ανάγνωση: Λευτέρης Μποτωνάκης.

ΕΝΟΤΗΤΑ Β΄(διάρκεια 1 ώρα και 20 λεπτά)

«Τα Χανιά των Ποιητών», Άννα Λαμπαρδάκη, φιλόλογος.

«Ποιητικές Συνομιλίες»

Χριστίνα Βεριβάκη – Μαρία Δασκαλάκη – Λεωνίδας Κακάρογλου – Βαγγέλης Κακατσάκης – Αργυρώ Λουλαδάκη – Βασιλική Λυραντζάκη – Κατερίνα Παπαδάκη – Χρύσα Παπαδάκη – Αντωνία Παπαδοπούλου – Ευάγγελος Ρούσσος – Θεόδωρος Σίδερης – Ανδρομάχη Χουρδάκη

«Ποίηση και Μουσική»

Μπέλα Λιονάκη, Δημήτρης Ντρουμπογιάννης & «Μουσικοί Ορίζοντες»

Για την ιδέα και την υλοποίηση συνεργάστηκαν: Χριστίνα Βεριβάκη, Άννα Λαμπαρδάκη, Μπέλα Λιονάκη, Νίκος Μοτάκης, Δημήτρης Ντρουμπογιάννης, Χρήστος Τσαντής. Φωτογραφία αφίσας: Χρήστος Τσαντής




3. ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ, ΩΡΑ 8 Μ. Μ., ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΚΥΔΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ (ΑΝΤ. ΓΙΑΝΝΑΡΗ, 2)

Γιορτή Ποίησης από την Ένωση Πνευματικών Δημιουργών Χανίων και με ποιήματα Χανιωτών ποιητών, μελών της Ένωσης





Τ ο  Δ.Σ. της Ένωσης Πνευματικών Δημιουργών Χανίων, με την ευκαιρία εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης (21 Μαρτίου), αποφάσισε  την πραγματοποίηση σχετικής εκδήλωσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Μαρτίου.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης θα διαβαστούν έργα καταξιωμένων ποιητών, Ελλήνων και ξένων. Στο δεύτερο μέρος θα διαβαστούν (από ηθοποιούς και δόκιμους εκφωνητές) ποιήματα ή αποσπάσματα από λογοτεχνικά κείμενα όσων εκ των μελών  επιθυμούν να συμμετάσχουν. Παράλληλα θα γίνεται και προβολή σχετικών διαφανειών.


4. ΤΕΤΑΡΤΗ, 27 ΜΑΡΤΙΟΥ
Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΚΑΤΣΑΚΗΣ ΣΤΟ 8ο ΔΗΜ. ΣΧ. ΧΑΝΙΩΝ



Ο δάσκαλος και οι μαθητές της Στ2 τάξης του 8ου Δημ. σχολείου υποδέχονται την Τετάρτη, 27 Μαρτίου , στις 10 π. μ. , με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Ποίησης τον δάσκαλο, ποιητή και δημοσιογράφο Βαγγέλη Θ. Κακατσάκη στην αίθουσα που κάνουν μάθημα και συζητούν μαζί του για την ποιητική του συλλογή "Όταν γίνεις ποίημα", γενικότερα για την ποίηση και για την 25η Μαρτίου 1821.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου