Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ

Ο ΨΑΡΑΝΤΩΝΗΣ ΟΙ ΧΟΧΛΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ



Γράφει ο Νεκτάριος Ευ. Κακατσάκης
Ενα  από τα παλιά ανέκδοτα που κυκλοφορούσαν παλιότερα με πρωταγωνιστή τον Ψαραντώνη ήταν και το παρακάτω: Ο Ψαραντώνης ταξίδευε για την Αθηνα με την τελευταία βραδινή πτήση, και φτάνοντας  πάνω από την Αττική, είδε τα φώτα κάτω και μονολόγησε: «ε τσι παντέρμους χωραΐτες και δεν θ’ αφήσουν διάλε το χοχλιό».
Αυτό σκέφτομαι κι εγώ πληροφορούμενος καθημερινά τις υποψηφιότητες δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων με όλους τους συνδυασμούς που κατέρχονται στις αυτοδιοικητικές του Μαΐου· πως δεν θ’ αφήσουν… κιανένα που δεν θα του προτείνουν να κατέλθει ή δεν θα τον έχουν στο ψηφοδέλτιό τους!
Είναι κι αυτός ένας ιδιότυπος αγώνας και εντυπώσεων!
…Βέβαια το μέγα ζητούμενο -αυτό που οφείλουμε- είναι να είμαστε ενεργοί πολίτες, αυτοί που δεν ιδιωτεύουν αλλά που ενδιαφέρονται και νοιάζονται για τις τύχες της γειτονιάς, του χωριού της πόλης τους!
Οι Δήμοι μας εξάλλου και λόγω των πολλών ιδιαιτεροτήτων τους, έχουν πάμππολλες ανάγκες! Ποιος άλλος αν όχι εμείς -ο καθείς από το μετερίζι του- θα νοιαστεί να βοηθήσει προς τη βελτίωση των συνθηκών της περιοχής που διαμένει! Υπό αυτήν τη σκέψη, είναι θετικό το να βλέπουμε να εμπλέκονται τόσοι πολλοί σε αυτήν την επερχόμενη εκλογική διαδιαδικασία!
Ομως… τα δύσκολα δεν είναι τώρα που βρισκόμαστε σε προεκλογικό αναβρασμό! Τα δύσκολα ακολουθούν, κι έρχονται -ως γνωστόν- μετά τις εκλογές!
Τότε που τα λόγια πρέπει να γίνουν πράξεις, έργο…
Αυτό το έργο που αναμένουν οι ψηφοφόροι να πραγματωθεί! Δυστυχώς η ιστορία έχει δείξει ότι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό από τους ένθερμους… ενεργούς πολίτες που διεκδίκησαν την ψήφο μας, κατόπιν εκλογών άλλα πράττουν κι άλλα υποστηρίζουν, ενίοτε λακίζουν κιόλας αφήνοντας τους οπαδούς τους να αναρωτιούνται για την λανθασμένη επιλογή τους!
Ωστόσο ας μην μεμψιμοιρούμε!
Τώρα είναι εποχή για τσι χοχλιούς… για τα ψηφαλάκια!!!

http://www.haniotika-nea.gr/o-psarantonis-i-chochlii-ke-i-ipopsifii-dimotiki-simvouli/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου