Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ


ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ



 


Γράφει ο Νεκτάριος Ευ. Κακατσάκης
Είναι φανερό ότι ο Ερντογάν “ψάχνεται” για το θερμό επεισόδιο που… σε άλλες περιπτώσεις που επεδίωξε, δεν του βγήκε!

Δημιουργεί κλιμακούμενες εντάσεις και πλέον μοιάζει να έχει “απασφαλίσει” ή τουλάχιστον επιθυμεί μια τέτοια εξέλιξη!
Οι λόγοι για τους οποίους προχωρά σε… “παράτολμες” ενέργειες είναι γνωστοί!
Ποτέ εξάλλου δεν είχε παύσει να επιδεικνύει με κάθε ευκαιρία τις όποιες “δυνάμεις” του, ιδιαίτερα από την ώρα που άρχισε να νιώθει έναν ασφυκτικό κλοιό γύρω κυρίως από την αμφισβήτηση της εξοΤην προηγούμενη εβδομάδα μιλούσαμε για την περίπτωση της Αγίας Σοφίας και τη μετατροπή της σε τζαμί έως σήμερα! Εως σήμερα έχει τρέξει πολύ νερό μεσα στ’ αυλάκι!
Ιδίως μετά τη χθεσινή NAVTEX που εξέδωσε η Τουρκία, τα πράγματα κατά πολύ “σοβαρεύουν”! Ολα είναι στο “κόκκινο” και ουδείς γνωρίζει το τι θα επακολουθήσει· ίσως και τώρα που διαβάζονται αυτές οι γραμμές να έχουν υπάρξει εξελίξεις με άγνωστες συνέπειες!
Οι κρίσιμες ώρες που διανύουμε, ενδεχομένως να επιφέρουν αλλαγές που δεν μπορούμε να φανταστούμε…
Ωστόσο, υπάρχει η αίσθηση ότι η ελληνική πλευρά έχει έτοιμες απαντήσεις σε κάθε επίπεδο· αυτό μπορεί κάποιος να αντιληφθεί από τις ειδήσεις και τις κινήσεις της, ενώ υπάρχει και η αίσθηση ότι έχουν προκαθοριστεί κι εκείνες οι συμμαχίες ως “ανάχωμα” στις τουρκικές προκλήσεις!
Σε ένα ακόμη “καυτό” Ιούλιο -όπως και τόσους άλλους που έχουν καταγραφεί στην Ιστορία και κυρίως στις ελληνοτουρκικές σχέσεις- καθοριστικό ρόλο θα παίξουν -λογικό είναι- οι ισχυροί του κόσμου!
Ενας κόσμος άνω – κάτω, το δίχως άλλο!
Μέσα σε όλα αυτά, υπήρξε και η περίεργη ανακοίνωση από πλευράς Στέιτ Ντιπέρτμεντ, που καλούσε μεν την Τουρκία να σταματήσει τις επιχειρήσεις της στην Ανατολική Μεσόγειο, κάνοντας ωστόσο λόγο για «αμφισβητούμενα ύδατα».
Ας ελπίσουμε ότι αυτές οι παραπάνω εντός εισαγωγικών λέξεις θα διαγραφούν από τους διπλωμάτες και εκείνους που θα κληθούν να λάβουν αποφάσεις για να μην οδηγηθούμε σε σύγκρουση!υσίας που κατέχει εντός των συνόρων του!

Ίδωμεν!

Χανιώτικα νέα (Τετάρτη, 22. 7. 2020)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου