Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ


ΤΟ ΓΙΑΤΑΓΑΝΙ ΤΟΥ «ΚΟΥΜΠΑΡΟΥ»



Γράφει ο Νεκτάριος Ευ. Κακατσάκης
Μέγα θέμα η Αγιά Σοφιά τις τελευταίες ημέρες! Εχω με προσοχή διαβάσει κάποιες απόψεις, κάποιες σκέψεις, κάποιες τοποθετήσεις, γνωστών και αγνώστων σε μένα!
Απόψεις διάφορες και διαφορετικές από γνώστες ή μη! Αρκετές από αυτές ιδωμένες από διαφορετικές σκοπιές· από πολιτική σκοπιά, γεωγραφική, ιστορική, θρησκευτική, θεολογική, ιδεολογική, οικονομική κ.ά.
…Για ακόμη μια φορά, ζούμε κρίσιμες στιγμές για τα ελληνοτουρκικά!

Αυτοί που χειρίζονται το θέμα, ας ελπίσουμε ότι θα… διαχειριστούν τις καταστάσεις ισχυροποιώντας τη θέση της χώρας μας έναντι του “κουμπάρου” μας που “πνέει τα λοίσθια” εντός της χώρας του! Αυτό διακηρύσσει με τις αψυχολόγητες πρακτικές που ακολουθεί αλλά δεν του βγαίνουν!
Ακόμη κι εντός Τουρκίας υπάρχουν φωνές εναντίον του μεγαλομανή σουλτάνου, και είναι ενδιαφέρον να τις αφουγκραζόμαστε· η εκ των έσω φθορά, θα επιφέρει τα πιο δυνατά πλήγματα!
Οσον αφορά τις φωνές των όποιων “δικών” μας πρόσκαιρων ή “παντοτινών” συμμάχων, σίγουρα βοηθούν!
Ωστόσο ας είμαστε προσεκτικοί! Το ‘χουμε ξαναπεί· καθένας κοιτά το συμφέρον του και μονάχα αυτό! Αν μπορούμε να επωφεληθούμε ή να χρησιμοποιήσουμε τις συγκυρίες προς δικό μας όφελος, να το κάνουμε!
Ο Ερντογάν, ειδικά τον τελευταίο καιρό με τις παλαιού τύπου πολιτικές συναλλαγές του -σε ένα ωστόσο σύγχρονο παζάρι- έχει οδηγήσει τη χώρα του σε απομόνωση και πλέον πολύ περισσότερο από κάθε άλλη φορά, η πεπερασμένη τακτική του δεν φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα!
Τούτη δε η τελευταία του πράξη με την Αγιά Σοφιά, ήδη αποβαίνει εις βάρος του…
Νομίζω ότι όλα αυτά, τα ελέγχουμε και στο τέλος, η πλάστιγγα θα γείρει με το μέρος μας!
Το γιαταγάνι που σηκώνει συνεχώς ο Ερντογάν εναντίον μας μπορεί να ενθουσιάζει κάποιους εντός της χώρας του αλλά στον 21ο αιώνα, αποτελεί απλά και μόνο ένα μουσειακό αντικείμενο!

Χανιώτικα νέα (Τετάρτη, 15.7.2020)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου