Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ

 ΤΕΝΤΩΜΕΝΑ ΝΕΥΡΑ ΣΕ ΤΕΝΤΩΜΕΝΟ ΣΚΟΙΝΙ



Γράφει ο Νεκτάριος Ευ. Κακατσάκης

Έχω την αίσθηση ότι ο “κουμπάρος” Ερντογάν όσο πάει, το… χάνει και πιο πολύ! Αψυχολόγητες ενέργειες ενός ήδη “πνιγμένου” στα μύρια όσα προβλήματά του, ο οποίος προσπαθεί να πιαστεί από τα μαλλιά του!

Μόνος του τα κάνει, μόνος του τα λούζεται!

Από την άλλη, η δική μας σωστή στάση -το ’χω ξαναγράψει- είναι αυτή που τον αφιονίζει όλο και περισσότερο, οδηγώντας τον σε νέα λάθη!
Οι τσαμπουκάδες του είδους δεν “πουλάνε” πια!
Ο κόσμος, ο πλανήτης, οι άνθρωποι, η πολιτική και οι πολιτικοί, έχουν μπει σε άλλη τροχιά· μία τροχιά που ο Σουλτάνος αδυνατεί να αντιληφθεί!
Μοιραία έχει επέλθει μία κατάρρευση και όπως συνήθως, αυτός που καταρρέει δεν θέλει να το παραδεχθεί!

Λίγο – πολύ όλοι γνωρίζουμε, πληροφορούμαστε τα όσα συμβαίνουν στις ελληνοτουρκικές “σχέσεις”. Ομως, πλέον η Τουρκία υπό την καθοδήγηση ενός “παραδοσιακού” δικτατορίσκου, έχει καταφέρει να θέσει απέναντί της όλον τον πολιτισμένο και όχι μόνο πολιτικό κόσμο· και βέβαια κάτι τέτοιο μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να φέρει για την Ελλάδα και τα συμφέροντά της, τα κεκτημένα της!

Ολα τα παραπάνω βέβαια δεν μπορούμε να ισχυριστούμε ότι μπορούν να μας… καθησυχάζουν!
Είπαμε «ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται», όπως επίσης και «ο χαμένος δεν έχει τίποτα να χάσει»!
Σε αυτήν τη δεινή θέση βρίσκεται ο Ερντογάν· γι’ αυτό και όλα μπορούμε να τα περιμένουμε από αυτόν!

Ωστόσο, αν προσπαθήσουμε να αποκωδικοποιήσουμε τις έως τώρα νευρασθενικές κινήσεις του, μάλλον πως έχει κάποιους οι οποίοι τον συγκρατούν· το ερώτημα είναι έως πότε;
Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι ανάμεσα στο επιτελείο του, υπάρχουν και πιο φανατικοί από τον ίδιο που αρέσκονται να ακροβατούν σε τεντωμένο σκοινί…

Χανιώτικα νέα (Τετάρτη, 14.10.2020)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου