Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009

ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ

Φίλες και φίλοι, καλημέρα!

ΑΠ’ ΟΛΑ έχει ο φθινοπωρινός μας μπαξές! Και τις καλοκαιρίες και τις κακοκαιρίες του. Και τις βροχές του και τον ήλιο του. Ποιος είπε ότι το φθινόπωρο, το δικό μας φθινόπωρο, δεν έχει τις περιόδους και τις υποπεριόδους του, τις επιμέρους εκπλήξεις του και τις ξεχωριστές ομορφιές του;

Η ΜΑΥΡΗ μπόρα πέρασε, τί τράβηξες Ελλάδα/ πράσινος ήλιος πρόβαλε, χαιρόμαστε λιακάδα. Καλή η μαντινάδα που μου έστειλες Ηλία Σταματάκη, πλην όμως κράτα και λιγάκι πισινή. Τον κολυμπητή θα πρέπει να τον κρίνουμε τελικά όταν βγαίνει απ’ τη θάλασσα κι όχι όταν μπαίνει. Αποψή μου.

ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ καλή αντιπολίτευση δεν θα έχουμε καλή κυβέρνηση. Αν δεν έχουμε καθόλου αντιπολίτευση δεν θα έχουμε καθόλου κυβέρνηση. Κάθετος στις απόψεις του ο φίλος μου ο γερω δάσκαλος. Κουβέντα δε σηκώνει πάνω σ’ αυτές.

ΔΕΙ ΔΗ χρημάτων και άνευ τούτων ουδέν εστιν γενέσθαι των δεόντων. Και βεβαίως ισχύει αυτό που είπε ο πολύς Δημοσθένης. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι δεν υπάρχουν πράγματα που μπορούν να γίνουν και χωρίς χρήματα.

ΑΝ, ΑΣ ΜΟΥ επιτραπεί η έκφραση, της κάτσει της Κατσέλη και περάσει το κρας τεστ με την απεργία των λιμενεργατών, η Κυβέρνηση θα πάρει άλλο αέρα. Αν δεν της κάτσει όμως;

ΕΚΕΙ ΠΟΥ όλοι του φώναζαν, τουλάχιστον στα κρυφά, “φύγε”, τώρα όλοι, τουλάχιστον στα φανερά, του φωνάζουν “μείνε”! Να μείνει μέχρι να φύγει, εννοούν. Μέχρι να κάμουν τη δουλειά τους δηλαδή.

ΟΙ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ στην εξουσία και οι εξουσιαστές στην αντιεξουσία. Αλλαγή βάρδιας. Απ’ την αντιεξουσία στην εξουσία οι μεν, απ’ την εξουσία στην αντιεξουσία οι δε. Αλλαγή ρόλων.

ΣΤΟ 6% ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ. Χάλια η οικονομία! Στο 9% το έλλειμμα. Μαύρα χάλια η οικονομία! Στο 12% το έλλειμμα. Χάλια αδιόρθωτα η οικονομία. Τρία, τρία, τρία τα κατεβαίνει τα σκαλιά η οικονομία. Ο πάτος που είναι;

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟ είδος σήμερα η ελληνίδα αγρότισσα. Τουλάχιστον στα λόγια. Κάτι είναι και αυτό.

ΛΕΣ ΚΙ ΕΚΑΝΕ, αγγαρεία, στον προχθεσινό αγώνα της με την ομάδα του Λουξεμβούργου, η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου. Πάλι καλά που νικήσαμε, όπως νικήσαμε. Ετσι όπως παίξαμε μπορούσαμε και να χάσουμε.

ΚΑΘΕ ΔΥΟ μέρες κι ένας Χανιώτης νεκρός στην άσφαλτο. Φτάνει πια! Ας σταματήσουμε το μέτρημα στους έξι των πρώτων δεκατριών ημερών. Οχι άλλη θυσία στον Μολώχ της ασφάλτου.

ΟΥΤΕ ΜΙΑ, ούτε δύο, ούτε τρεις, αλλά τέσσερις πυρκαγιές στο Νομό μας, προχθές! Ουδέν σχόλιο.

ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ πεθάνει ο Βενιαμίν Φραγκλίνος, ετοίμασε το εξής επίγραμμα για τον τάφο του: “Ενθάδε κείται ο Βενιαμίν Φραγκλίνος, πρώην τυπογράφος. Το σώμα μου είναι σαν το εξώφυλλο ενός βιβλίου που οι σελίδες του βρίσκονται εδώ μέσα. Το εξώφυλλο αυτό θα φαγωθεί από τα σκουλήκια αλλά το βιβλίο δεν θα χαθεί”.

“... Σκίρτησες κι αναγάλλιασες από αγάπης αίσθηση;/ Πικράθηκες ή πόνεσες στην άρνηση ή το χαμό; / εδάκρυσες από χαρά/ ή δάκρυ έχυσες πικρό;/ Αμα τα βρήκες όλα αυτά και τ’ άδραξες, τότ’ έζησες!/ Αν όμως δεν σ’ αγγίξανε κι ανέπαφο σ’ αφήσανε,/ φοβάμαι πως δεν γνώρισες/ αυτή την ίδια τη ζωή!”.
Από το ποίημα “Τι βρήκαμε, τι χάσαμε!” του Ανδρέα Σειρηνάκη

ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!
e-mail:kakatsakis@sch.gr

>> τυπώστε αυτό το άρθρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου