Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

ΣΤΑ ΠΕΤΑxΤΑ

Φίλες και φίλοι, καλημέρα!

ΠΕΣ και ξαναπές τ' άκουσε ο χανιώτικος καιρός κι αποφάσισε να μην επιτρέψει να γίνει η μαθητική παρέλαση. Έλειπε και εκπρόσωπος της Κυβέρνησης άλλωστε. Μεταξύ τους είναι, σκέφτηκε, κι άρχισε να ρίχνει... καρεκλοπόδαρα.

ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ θα εκπροσωπείται η Κυβέρνηση στις έδρες των νομών κατά τις εθνικές επετείους της 28ης Οκτωβρίου και της 25ης Μαρτίου. Η απόφαση ελήφθη και η ανακοίνωσή της από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο αναμένεται. Εάν και εφόσον φτάσουν εγγράφως ικανές διαμαρτυρίες.


ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ εναντίον αστυνομικού τμήματος. Στο ίδιο έργο θεατής η ελληνική κοινωνία. Στο ίδιο βάρβαρο έργο. Μέχρι πότε;

ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ο καθένας απ' τους έξι αστυνομικούς που γάζωσαν άνανδρα οι τρομοκράτες, ο καθένας τον δικό του άγιο, αδύνατο να τους προστάτευε μόνη της η Αγία Παρασκευή. Φτάνει να πούμε μόνο μη χειρότερα;

ΤΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ πολλοί ηγάπησαν, τον προσφέροντα το ρουσφέτι ουδείς. Πού τον είδαν που τον ξέρουν οι ρουσφετοευεργετηθέντες. Ω της αχαριστίας των το μέγα κεφάλαιο!

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ χωρίς γενικούς γραμματείς, καράβια χωρίς λοστρόμους! Κάποιοι πρέπει να 'χουν την ευθύνη της καθημερινής λάντζας. Κάποιοι πρέπει να επιβλέπουν τους ναύτες. Νομίζω!

ΑΦΟΥ δεν μπορούν να τα βρουν στη Νέα Δημοκρατία επί της διαδικασίας της εκλογής νέου αρχηγού, ας κάμουν κλήρωση. Μια κουβέντα είναι κι αυτή! Ποιός είπε ότι δεν έχει και η κλήρωση τη διαδικασία της. Άσε που έχουμε δέκα λογιών κληρώσεις.

ΟΧΙ ΟΤΙ δεν είναι καλός και στα άλλα είδη, αλλά και στις ερωτικές του μαντινάδες δίνει ρέστα ο μαντιναδολόγος μας ο Ηλίας Σταματάκης. Απολαύστε την τελευταία του δημιουργία, για να κάνουμε κι ένα διάλειμμα: Ήθελα να ΄μουν σύννεφο, νεράκι φορτωμένο/ να σου ποτίζω κάθ' αργά, ό,τι 'χεις φυτεμένο.

ΣΤΑΖΙ ένα κράτος που μπάζει, αλλά και Μπάζι ένα κράτος που στάζει. Ακριβώς γιατί εύκολα μπορούμε να μετατρέπουμε τα ουσιαστικά σε ρήματα και τα ρήματα σε ουσιαστικά στο Μπαζασταζιστάν.

ΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ είναι ν' αρχίσει ο εμβολιασμός για την νέα γρίπη. Άντε και τα βρήκαμε επί της διαδικασίας. Εύκολο είναι να τα βρούμε για τις διαδικασίες της διαδικασίας;

ΜΑΡΙΝΕΛΛΑ Βλαχάκη, Χανιά: Διάβασα και ξαναδιάβασα "Τα πολύτιμα", τη νέα, την 7η (!) κατά σειρά, ποιητική σου συλλογή που μου έστειλες. Όντως πολύτιμα τα ποιήματά σου για όλους μας!

ΜΙΑ ΜΕΡΑ γινόταν λόγος στη ρωσική αυλή για τον Ιωάννη Καποδίστρια που είχε χρηματίσει υπουργός των Εξωτερικών της μεγάλης αυτής χώρας και καταδέχτηκε να γίνει κυβερνήτης της μικρής του πατρίδας που μόλις είχε απελευθερωθεί. Ένας είπε: "Πραγματικά ο Καποδίστριας είναι πολύ μεγάλος. Τι κρίμα όμως που είναι επικεφαλής ενός τόσο μικρού κράτους". Ο τσάρος είπε: "Νομίζω ότι όσο πιο μικρό είναι ένα κράτος τόσο πιο δύσκολο είναι να το κυβερνήσει ένας ηγέτης."

“Πιτήδεια κομμένα τα πολλαπλά επανωφόρια/ υφασμένα τώρα σε κουρελού./ Δεν πουλώ./ Μόνο χαρίζω./ Με την κουρελού στην πλάτη μου/ γυρνώ στους δρόμους./ Δεν πουλώ. Μόνο χαρίζω.”
Το ποίημα της Μαρινέλλας Βλαχάκη "Γυρολόγος".

ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!

e-mail:kakatsakis@sch.gr

>> τυπώστε αυτό το άρθρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου