Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ

Φίλες και φίλοι, καλημέρα!

ΑΛΛΟ πράμα η κατσάδα που έφαγε ο υπουργός μας των Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου στις Βρυξέλλες. Το παιχνίδι τελείωσε, του είπαν ορθά κοφτά... οι Κουτόφραγκοι. Τι τους ένοιαζε αυτούς ότι έφταιγαν οι Γαλάζιοι για τα χάλια της Ελληνικής Οικονομίας; Τον Παπακωνσταντίνου βρήκαν, τον Παπακωνσταντίνου βαρούσαν. Δεν άνοιγε η γη να τον καταπιεί; Δεν έτρωγε καλύτερα ένα μαγκάλι κάρβουνα;

ΤΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ δεν είναι πετσετάκια! Ή μήπως είναι; Μήπως νόμισαν μερικοί μερικοί ότι είναι; Αλήθεια, που πήγαν όλα αυτά τα δισεκατομμύρια δισεκατομμυρίων που εκτίναξαν το έλλειμμα του δημόσιου χρέους στο 12,5%; Ο ευρών αμειφθήσεται. Όχι ο ευρών τα δισεκατομμύρια, βέβαια. Πάνε αυτά. Κι άλλα να 'ταν! Ο ευρών την απάντηση εννοώ. Έτσι για να ξέρουμε, βρε παιδί μου!


Ο ΓΑΜΠΡΟΣ κι η νύφη το τηγάνι γλείφει. Σκόλασε ο γάμος. Έφαε απού φαε. Ώρα να γλείψουν ο γαμπρός κι η νύφη το τηγάνι. Με τα χέρια τους. Ποια κουταλοπήρουνα! Ούτε κολυμπηθρόξυλο δεν αφήκανε στο τραπέζι οι κουμπάροι και οι παρακούμπαροι. Ονόματα δεν λέμε. Ξέρετε εσείς ποιοι έιναι οι κουμπάροι και ποιοι οι παρακούμπαροι. Και ποιος είναι ο γαμπρός και η νύφη...

ΠΟΙΟΝ ήθελαν αρχηγό του ΠΑΣΟΚ πριν από δυο χρόνια, τέτοιες μέρες, οι Νεοδημοκράτες; Για θυμηθείτε! Τον Γιώργο Παπανδρέου, τον σημερινό πρωθυπουργό ήθελαν. Το "παιντί" αποκλείεται να γίνει πρωθυπουργός, έλεγαν αναμεταξύ τους. Κούνια που τους κούναγε.

ΜΕ ΑΚΡΑ αξιοπρέπεια αποχαιρέτησε την... Αλεξάνδρεια της εξουσίας ο Κώστας Καραμανλής. Να του το αναγνωρίσουμε αυτό. Να πούμε, όμως, εν παρόδω, και το άλλο. Ότι ούτε τον άντεχε η Αλεξάνδρεια της εξουσίας ούτε την άντεχε την εξουσία της Αλεξάνδρειας.

ΕΚ ΤΩΝ ΩΝ ουκ άνευ ότι έιναι τυχερό το ΠΑΣΟΚ. Στο πιάτο τού πρόσφεραν την εξουσία οι Γαλάζιοι. Θ' αποδείξει ότι 'ναι και ικανό; Ίδωμεν. Πάντως το ότι δημιούργησε ελπίδες είναι σίγουρο. Και ότι αποκλείεται να τα καταφέρει χειρότερα από τη Νέα Δημοκρατία, επίσης.

ΣΤΑ ΚΕΡΑΜΙΔΙΑ είχαν βγεί και φώναζαν ότι δεν ήθελαν την Ουκρανία αντίπαλό μας στα μπαράζ, για την πρόκριση στο Μουντιάλ, οι διεθνείς μας ποδοσφαιριστές. Δεμένος ο γάιδαρός τους τώρα που μας έτυχε. Άσε που σε περίπτωση νίκης θα τους κάνουμε ήρωες.
ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ βρίσκω 'γω δουλειά, σου στέλνω μαντινάδες/ να ’σαι καλά που με παινάς με δυο καλές αράδες! Το 'να χέρι νίβει τ' άλλο και τα δυο το πρόσωπο, Ηλία!

Ο ΔΙΑΣΗΜΟΣ μουσικοσυνθέτης Γκουνώ, που είναι γνωστός στους πολλούς για τη σύνθεσή του "Χαίρε Μαρία", έλεγε κάποτε: "Όταν ήμουν νέος έλεγα μόνο: "Εγώ". Όταν πέρασαν λίγα χρόνια έλεγα: "Εγώ και ο Μότσαρτ". Όταν ωρίμασα ως άνδρας έλεγα: "Ο Μότσαρτ κι εγώ". Τώρα όπως όλοι ξέρετε δεν λέω παρά μονάχα: "Ο Μότσαρτ!"

“Μούσα μικρή κι αθέατη/ μέσα στο περιτύλιγμα τ' ανθρώπου,/ δίνει ουσία και πνοή ζωής/ σαν είναι ενεργή καθημερίς./ Μα σαν δεν είναι ενεργή,/ το περιτύλιγμα έχει απλά μορφή ανθρώπου,/ κακέκτυπο «εικόνας και ομοίωσης» Εκείνου/ είναι απλά ο άνθρωπος του Πλάτωνα”
Το ποίημα “Η συνείδηση” του Γιάννη Πολυράκη

ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!

e-mail:kakatsakis@sch.gr

>> τυπώστε αυτό το άρθρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου