Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009

ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ

Φίλες και φίλοι,καλημέρα!

ΣΤΑ ΣΗΚΩΜΕΝΑ μανίκια λέμε από τη Δευτέρα ναι. Στη σηκωμένη μύτη λέμε ωστόσο όχι. Πολύ ψηλά ετοιμάζονται να την ανεβάσουν πάλι ορισμένοι., για να μην πω ότι την έχουν ήδη ανεβάσει. Εκεί που θα ξηλώνεις κουστούμια , Γιώργο, κόβε και μύτες.

ΤΗΝ ΠΑΡΟΙΜΙΑ που λέει ακόμα δεν τον είδαμε Γιάννη τονε βγάλαμε την έχετε βέβαια ακουστά. Και την παροιμιώδη φράση «χόρτα αγά» επίσης. Τουλάχιστο δυο φορές την έχω γράψει στη στήλη από τότε που προκηρύχθηκαν οι εκλογές

ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ είναι τι λένε σήμερα οι δημοσκοπήσεις. Δημοσκοπήσεις είναι τη συγκεκριμένη στιγμή καταγράφουν. Το θέμα είναι τι θα πουν οι κάλπες την Κυριακή το βράδυ όταν ανοίξουν.

ΟΣΕΣ ΑΓΚΩΝΙΕΣ σπρωξιές, μπουνιές και τρικλοποδιές είναι να δώσετε στους συνυποψηφίους σας δώστε τες μέχρι το βράδυ της Παρασκευής. Το Σάββατο και την Κυριακή επιτρέπεται μόνο το σφάξιμο με το βαμβάκι. Από το εγχειρίδιο του κακού υποψήφιου η συμβουλή.

Τρία κείμενα για να καλύψει, λέει, την όλη κατάσταση έγρααψε για τις εκλογές, κατά δήλωσή του σε μένα , ο γνωστός και μη εξαιρετέος Παυλής Πολυχρονάκης. «’Ηρθανε οι εκλογές» το ένα, «Ψηφοφόροι και αντιπολίτευση» το άλλο και «Σαν να μην πέρασε μια μέρα» το παράλλο.

«ΤΑ ΛΑΘΗ ΣΑΣ τα ρίχνετε στων άλλων την καμπούρα\ κι έχετε για όπλο σας των άλλων την μουρμούρα.»Όχι δεν το έγραψε ο Παυλής αλλά ο Γεώργιος Σουρής,εκεί γύρω στα 1900,110 χρόνια πριν,δηλαδή.Τί ‘χες, Γιάννη; Τι ‘χα πάντα. Παντοαιωνίως...

ΕΚΕΙ ΕΚΕΙ , στη Βήτα εθνική,\ μαζί με το Αιγάλεω και την Προοδευτική! Τέσσερις θέσεις κατέβηκε η χώρα μας ως προς τις παρεχόμενες υπηρεσίες στον τομέα της υγείας.Παλι καλά που σταματήσαμε στην 23η θέση και δεν βρεθήκαμε στην 33η, που είναι η τελευταία.

ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ, του ελλείμματος, το έλλειμμα, έλλειμα.Με αφορμή τη διαπραγμάτευση του στα στενά των Βρυξελλών. Αλήθεια πόσο είναι;

ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ιερόυ ναού του Αγίου Παντελεήμονα στο Κόκκινο Μετόχι αύριο.Τα εγκάινια γραφείου και αίθουσας φιλοξενίας της ίδιας ενορίας μεθαύριο.Εφημέριος ένας αληθινός ποιητής ο παπα-Μανολης Γεωργιακάκης. Ποιητής και γιατί ποιεί έργα σπουδαία και γιατί γράφει ποιήματα που στάζουν ποίηση.

Ο ΓΑΛΙΛΑΙΟΣ όταν στα τελευτάια χρόνια της ζωής του είχε χάσει το φως του, δέχτηκε την επίθεση ενός φανατικού και αμόρφωτου κληρικού, που του είπε ότι ο θεός τον τύφλωσε για να τον τιμωρήσει. Ο Γαλιλαίος του απάντησε: «Όταν είχα την όραση μου πρόλαβα να δω στον ουρανό τόσα δημιουργήματα του θεού, που κανείς πριν από μένα δεν είχε δει.

«…Αρατε πύλας την ψυχή να βρούμε\ άρατε πύλας μόνο να κοιταχτούμε\άρατε πύλας απλά να μαζωχτούμε\στην ιερουργία της ζωής\ που αδιάκοπα τελείται σε σκηνώματα\καθιερωμένα μ’ ενός ιερομύστη\τ’ άγιο λείψανο\και μιας αμίαντης μάνας\ την δροσοστάλαστη αναπνοή.»
Από το ποίημα του π.Εμμανουήλ Γεωργιακάκη «Καθιέρωση σκηνωμάτων».


ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!
Email:kakatsakis@sch.gr


τυπώστε αυτό το άρθρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου