Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ

Φίλες και φίλοι, καλημέρα!

ΚΙ ΑΛΛΟΙ το λέγανε, με πρώτο τον Ανδρέα Παπανδρέου, πλην όμως μόνο ο Γιώργος Παπανδρέου το έκανε πράξη τουλάχιστον κατά το ήμισυ. Τω όντι ολιγομελές, σε σύγκριση με τα πρόηγούμενα, το σχήμα της νέας Κυβέρνησης. Το αν θα είναι και ευέλικτο είναι πάντως προς απόδειξη. Ίδωμεν...

ΙΔΩΜΕΝ αν θα είναι και αποδοτικό προς όφελος του λαού βεβαίως βεβαίως. Πάντως, σιδεροκέφαλος και σιδεροκέφαλοι! Σιδεροκέφαλος ο νέος πρωθυπουργός και σιδεροκέφαλοι οι υπουργοί του. Και να φορούν διαρκώς τις φόρμες εργασίας τους. Ακόμα και όταν κοιμούνται. Δεν κολλά ύπνος στην ελπίδα...

ΑΡΩΜΑ γυναίκας με τη σφραγίδα του Γιώργου Παπανδρέου ή σφραγίδα Γιώργου Παπανδρέου με άρωμα γυναίκας. Και το ένα σωστό και το άλλο σωστό. Μια κυβέρνηση στα δικά του μέτρα, η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου.

Τ' ΑΠΟΡΡΙΞΙΜΙΟ καράβι πρώτο είναι στο λιμάνι. Το 'πιασα το υπονοούμενο, φίλε. Ουδέν άλλο σχόλιο επί του προκειμένου, προσώρας.
ΔΥΟ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥΣ έχει τελικά η Κρήτη στην νέα κυβέρνηση. Χωρίς να θεωρούμε κρητικιά την Άννα Διαμαντοπούλου...

ΒΓΗΚΑΝ τα μαχαίρια στη Νέα Δημοκρατία. Μαίνεται η θύελλα στη Νέα Δημοκρατία. Μαλλιά κουβάρια στη Νέα Δημοκρατία. Χάνει η μάνα το παιδί και το παδί τη μάνα στη Νέα Δημοκρατία. Τούτων ούτως εχόντων και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης δηλώνει ότι θέτει υποψηφιότητα για αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας!
ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ που χάραξε το ΠΑΣΟΚ για την εκλογή αρχηγού θα πορευτεί η Νέα Δημοκρατία; Εύκολο είναι;

ΠΟΥ 'ν' το που 'ν' το το δαχτυλίδι/ ψάξε ψάξε δε θα το βρεις... Ό,τι θέλουν παίζουν τα όργανα στη Νέα Δημοκρατία...

ΕΥΛΟΓΙΑ για τον τόπο μας η τριήμερη επίσκεψη του Οικουμενικού μας Πατριάρχη. Την εισπράξαμε όλοι, ακόμα κι όσοι δεν μπορέσαμε να τον δούμε από κοντά. Διάχυτο στην όλη ατμόσφαιρα το άρωμά της.

ΕΠΡΕΠΕ, μου γράφει καλή φίλη αναφερόμενη στον εμβολιασμό για τη νέα γρίπη, να βρουν έναν τρόπο για να καταγράψουν πόσα ωζά έχει το κοπάδι, μα δεν ξέρουν, όμως, πως και τα ωζά μια μέρα ξυπνούν. Μέχρι να ξυπνήσουν, Ελένη, θα τα (μας) μπολιάσουν με τα μπόλια τους. Θα το δεις!

“ΔΕΝ ΖΗΤΕΙ ο καημένος ο Έλληνας καπετανάτα ή πράγματα άδικα, μόνο λέγει, το ψωμί που το δίνεις σ' άλλον, δώσ' το και σ' εμένα που το ζύμωσα". Μ. Χουρμούζης: εφημ. "Εποχή" (1834).

ΚΑΠΟΤΕ στη Γαλλία μια οικοδέσποινα δεν ήξερε που να βάλει να καθίσουν οι προσκεκλημένοι της που ήταν προσωπικότητες της πολιτικής, των γραμμάτων και της τέχνης, και θέλησε να συμβουλευθεί τον Κλεμανσώ. Αυτός της είπε: "Βάλε τους να καθίσουν όπως θέλεις. Αυτοί που έχουν αξία δεν θα σε παρεξηγήσουν. Αυτοί που θα παρεξηγήσουν δεν έχουν αξία."

“...Κι ήρθαν οι χορηγοί με τα χρυσά δόντια/ να φουσκώσουν/ την ατροφική μας αυτοεκτίμηση/ με ιλουστρασιόν φενάκη/ τη χαύνη μας αμβλύνοια/ με κατατόπια μοναδικότητας/ τη δίψα μας για διάκριση/ με αποστάγματα υπεροψίας/ την άνεργη αγχόνη μας/ με εύπεπτα μεταλλαγμένα σταδιοδρομίας...”
Από το ποίημα “Σε βάζο με ζάχαρη” του Στέργιου Πολύζου

ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!

e-mail:kakatsakis:sch.gr

>> τυπώστε αυτό το άρθρο

1 σχόλιο:

  1. Δεν ξέρω πως θα είναι ο ΓΑΠ σαν πρωθυπουργός, χειρότερος από τον Κωστάκη λίγο δύσκολο, αλλά με έχει απογοτεύσει. Όταν ήταν ένα δελφίνος είχε πολύ καλές θέσεις αλλά όταν έγινε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άρχισε να λαϊκίζει ασύστολα. Κρίμα πάνω από όλα για την Ελλάδα.

    Μακάρι να θυμηθεί τον παλιό καλό του εαυτό. Το χρειάζεται και αυτός μα πάνω από όλα η Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή