Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ

Φίλες και φίλοι, καλημέρα!

ΝΑ ΞΥΠΝΑΣ το πρωί και να σκέφτεσαι ότι αυτή πρέπει να είναι η καλύτερη μέρα της ζωής σου και να δηλώνεις έτοιμος ν' απολαύσεις το κάθε της δευτερόλεπτο. Τρίτη και δεκατρείς σήμερα, είπατε; Και τι έγινε δηλαδή; Ποιoς είπε ότι υπάρχουν εξαιρέσεις. Όλες οι μέρες του Θεού είναι.

ΣΗΜΕΡΟΝ εμού, αύριον ετέρου, ουδέποτε τινός. Στην πρόσοψη ενός παλιού αρχοντικού στην Άνδρο το βρήκε, λέει, γραμμένο η φίλη μου η Δανάη που μου το μετέφερε. Τι θα λέγατε αν το έγραφαν και στις προσόψεις των υπουργείων και να το διάβαζαν οι υπουργοί κάθε μέρα μπαίνοντας;

ΟΙ ΜΕΡΕΣ του μέλιτος συνεχίζονται μεταξύ λαού και Κυβέρνησης και απ' ότι δείχνουν τα πράγματα θα συνεχίζονται για πολύ ακόμα. Σιγά που θα τις διακόψει η Νέα Δημοκρατία. Πέρα βρέχει κι αλλού βροντά γι' αυτούς.

H ΦΑΝΕΛΑ με το νούμερο 10 ανήκει δικαιωματικά βέβαια στο Γιώργο Παπανδρέου. Αυτός κάνει το παιχνίδι της ομάδας, αυτός είναι, εξάλλου, και ο αρχηγός μέσα στο γήπεδο. Από κει και πέρα;

ΑΠΟ ΚΕΙ και πέρα στη θέση του τερματοφύλακα ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, λίμπερο ο Θεόδωρος Πάγκαλος, στόπερ ο Χάρης Παμπούκης, ακραία μπακ ο Μιχάλης Γερουλάνος και η Τίνα Μπιρμπίλη, αμυντικά χαφ ο Βαγγέλης Βενιζέλος και ο Δημήτρης Ρέππας, σέντερ φορ ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου και στα άκρα της επίθεσης η Άννα Διαμαντοπούλου και η Κατερίνα Μπατζελή. Η Λούκα Κατσέλη, ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Χάρης Καστανανίδης και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου στον πάγκο.

ΓΙΝΕΤΑΙ κι εσείς πρόεδροι και κάντε τη δική σας ενδεκάδα με τους δοσμένους παίκτες. Το σύστημα 4-3-3 είναι δεδομένο. Και η φανέλα με το Νο10 επίσης δεδομένη. Αυτό δα έλειπε!

ΟΥΔΕΙΣ καραμανλικότερος καραμανλικός απ' την Ντόρα Μπακογιάννη και ουδείς μητσοτακικότερος μητσοτακικός από τον Κώστα Καραμανλή. Πάμε παρακάτω.

ΤΩ ONTI περίεργο πράγμα η ιστορία. Εκεί που νομίζεις πως το έργο που παρουσιάζει είναι κωμωδία, εντελώς ξαφνικά το γυρίζει στην τραγωδία. Και το αντίστροφο.
“ΟΛΑ για τη φανέλα": Πρωταγωνιστής ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. "Αυτοκράτειρα Θεοδώρα": Πρωταγωνίστρια η Ντόρα Μπακογιάννη. "Τα πάντα όλα": Πρωταγωνιστής ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. "Ο Ζορό δίχως άλογο": Πρωταγωνιστής ο Παναγιώτης Ψωμιάδης. "Αγγουρίδες είναι": Πρωταγωνιστής ο Άρης Σπηλιωτόπουλος. "Ψάχνοντας για τίτλο": Πρωταγωνιστής ο Αντώνης Σαμαράς. Ο καθείς και το έργο του αυτόν τον καιρό στη Νέα Δημοκρατία: Ο καθείς εκ των φερομένων ως υποψηφίων αρχηγών και η ενδιαφερθείσα βεβαίως, βεβαίως...

Ο ΑΘΗΝΑΙΟΣ στρατηγός Φωκίων, που ήταν ονομαστός για την ακεραιότητα του χαρακτήρα του, έλαβε κάποτε από τον Μέγα Αλέξανδρο ένα πολύτιμο δώρο. Απορώντας γι' αυτήν την εξαιρετική τιμή ο Φωκίων ρώτησε τους ανθρώπους του βασιλιά, γιατί ανάμεσα σ' όλους τους Αθηναίους ο Αλέξανδρος είχε στείλει δώρο μόνο σ' αυτόν. "Γιατί είσαι ο πιο σοφός απ' όλους τους" του αποκρίθηκαν εκείνοι. Ο Φωκίων απάντησε: "Αν είναι έτσι γιατί ο βασιλιάς σας θέλει να χάσω αυτό το πρωτείο παίρνοντας το δώρο του;"

“Με ενοχή/ πληρώνω τη χαρά της νέας γέννησης./ Υπεύθυνος νιώθω/ για όλους τους θανάτους,/ όπως οι επιζήσαντες/ των στρατοπέδων./ Γιατί να επιζήσω εγώ/ κι όχι ο άλλος;/ Πρέπει να ορίσω από την αρχή την ιστορία.”...
Το ποίημα "Ενοχή" της Αιμιλίας Παπαβασιλείου

ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!

e-mail:kakatsakis@sch.gr
>> τυπώστε αυτό το άρθρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου