Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2009

ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ

Φίλες και φίλοι, καλημέρα!

“ΕΦΟΣΟΝ τα ιδιαίτερα εισοδήματά μου αρκούν δια να ζήσω, αρνούμαι να εγγίσω μέχρι και του οβολού τα δημόσια χρήματα, ενώ ευρισκόμεθα εις το μέσον ερειπίων και ανθρώπων βυθισμένων εις εσχάτην πενίαν". Δεν φτάνει που τα είπε αυτά ο Ιωάννης Καποδίστριας, άμα τη αναλήψει των καθηκόντων του, ως πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδας, τα τήρησε κιόλας ο αθεόφοβος! Αυτός δεν είναι γνήσιος Έλληνας σκέφτηκαν οι Μαυρομιχαλαίοι όταν αποφάσισαν να απαλλάξουν την Ελλάδα από την παρουσία του. Όχι θα τον άφηναν να χαλούσε την πιάτσα!

ΑΛΛΟΙ ετοιμάζονται ν' αποχαιρετήσουν την Αλεξάνδρεια, "σαν έτοιμοι από καιρό σαν θαρραλέοι" κι άλλοι με κλάματα και μοιρολόγια για τα που χάνουν. Διαφορά αντιλήψεων.

ΠΑΜΕ σαν άλλοτε,/ πάμε σαν άλλοτε/ στο μακρινό τ' ακρογιάλι/ που τα μυστικά του πάλι/ θα μας πει το μαϊστράλι... Στο τραγούδι θα το ρίξουν κάποιοι απ' το ΠΑΣΟΚ σήμερα. Τέτοια βεβαιότητα!

ΕΙΧΕ λέει νικήσει η Νέα Δημοκρατία, τι νικήσει, θριαμεβεύσει, έχοντας εκλέξει 153 βουλευτές, πλην όμως εις μάτην περίμενε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τον Κώστα Καραμανλή να τον επισκεφθεί για να του αναθέσει τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης. Είχε παέι, λέει, σε διακοπές... Όνειρο κι αυτό!

ΟΛΟΙ ρώτησαν ευθεώς. Όλοι μας κοίταξαν στα μάτια. Όλοι τα ξεκαθάρισαν όλα. Καιρός να τους την κάνουμε πλαγίως.

ΠΟΛΛΟΥΣ, και σε διάφορα κόμματα, ψηφά, πάει να πει υπολήπτεται, εκτιμά, ο φίλος μου ο γερω-δάσκαλος. Να τους ψηφίσει όμως όλους αδύνατο. Άλλο ψηφώ κι άλλο ψηφίζω, άλλωστε.

ΑΚΡΙΒΩΣ μια τριακονταπενταετία στην πολιτική ζωή της χώρας κλείνει αύριο η Νέα Δημοκρατία. Τι σύμπτωση κι αυτή!

ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ο ιός των εκλογών είναι ασύγκριτα ισχυρότερος απ' τον ιό της νέας γρίπης. Μόλις 4 σχολεία έκλεισε (μέχρι τώρα, να εξηγούμαστε) ο τελευταίος. Όλα τα έκλεισε για ένα τετραήμερο ο πρώτος.

ΑΝ ΕΧΕΙΣ φίλους διαλεχτούς μες στη ζωή προχώρα/ πάντα θα βγεις σε ξέφωτο ανε σε βρει και μπόρα. Εκτός από ερωτικές μαντινάδες γράφει και φιλοσοφικές ο Ηλίας ο Σταματάκης. Όλα τα είδη έχει ο μπαξές του.

ΕΜΒΟΛΙΑΖΟΜΑΙ, δεν εμβολιάζομαι, εμβολιάζομαι, δεν εμβολιάζομαι, εμβολιάζομαι... Ο,τι πει η μαργαρίτα. Δηλώνω αναποφάσιστος!

ΝΑΣ διάσημος γλύπτης ενώ χτυπούσε με τη σμίλη του έναν ακατέργαστο μαρμάρινο όγκο, τόσο δυνατά που πετούσε σπίθες, συνομιλούσε μαζί του: "Τι έχεις; Γιατί διαμαρτύρεσαι;" το ρώτησε. "Διαμαρτύρομαι γιατί με χτυπάς χωρίς οίκτο και σκορπίζεις τα κομμάτια του κορμιού μου κατά γης." Ο γλύπτης του απάντησε τρυφερά: "Ανόητο! Δεν ξέρεις πως για να ελκύσεις τα βλέμματα των θαυμαστών σου, πρέπει να υποστείς αυτά τα σκληρά χτυπήματα;"

“...Και μην έχοντας πιο κάτου άλλο σκαλί/ να κατρακυλήσεις πιο βαθιά/ στου Κακού τη σκάλα,/ για τ' ανέβασμα ξανά που σε καλεί/ θα αιστανθείς να σου φυτρώνουν, ω χαρά!/ Τα φτερά,/ τα φτερά τα πρωτινά σου τα μεγάλα!”
Απ΄τον "Δωδεκάλογο του γύφτου" του Κωστή Παλαμά

ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!

e-mail: Kakatsakis@sch.gr

>> τυπώστε αυτό το άρθρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου