Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ...

Εδώ ο κόσμος χάνεται δηλαδή κι εμείς πάμε να ξαναπιαστούμε στη φάκα από μόνοι μας! Μας δίνουν το τυράκι πασπαλισμένο με ολίγον από κατασκοπία, ολίγον από Χόλιγουντ, όλα προερχόμενα από τη μεγάλη δύναμη της Ευρώπης τη Γερμανία και είμαστε έτοιμοι με ανοιχτό το στόμα να το χάψουμε!
Δείτε περισσότερα... ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ...
Γράφει ο Νεκτάριος Ευ. Κακατσάκης

www.zlatis.eu 


Υποκλέπτοντας τις ανθρώπινες ζωές
«Ένα από τα κέντρα υποκλοπών και παρακολούθησης επικοινωνιών που χρησιμοποιούσαν οι υπηρεσίες των Η.Π.Α. ήταν και η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα». Αυτό δημοσίευσε  το γερμανικό περιοδικό “Spiegel” που επικαλέστηκε σχετικό έγγραφο της αμερικανικής υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας…
«Κι εμείς παρακολουθούσαμε τον πρεσβευτή των Η.Π.Α. στην Αθήνα», είπε στο καπάκι και ο Θόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος διευκρίνισε ότι, όταν αυτός ήταν στο Υπουργείο Εξωτερικών, κάθε πρωί είχε σε μια στοίβα στο γραφείο του τα «χαρτιά των παρακολουθήσεων», μαζί με τον καφέ του κι ένα… κουλούρι! Τώρα αυτό το τελευταίο να το πιστέψω; Οντως είχε ένα ΜΟΝΟ κουλούρι για κολατσιό ή μας πουλάει φούμαρα;
…Το συμπέρασμα που βγαίνει από όλα αυτά τα σοκαριστικά στοιχεία όπως τα αποκαλούν πολλά Μ.Μ.Ε.;
«Εδω μέσα γίνονται σόδομα και γόμορρα», που έλεγε κι η αείμνηστη Σαπφώ Νοταρά! Ο παρακολουθήσας του παρακολουθήσαντος, ω ματάκια, εσύ σούπερ σταρ! Δεν ξέρω πώς αλλιώς να το περιγράψω!
Βέβαια από την άλλη, είναι κι ένα θέμα που άμεσα δεν μ’ αφορά! Και ποιον από όλους αυτούς που το συζητούν έστω και δι’ ολίγον, αφορά άλλωστε!
Εδώ ο κόσμος χάνεται δηλαδή κι εμείς πάμε να ξαναπιαστούμε στη φάκα από μόνοι μας! Μας δίνουν το τυράκι πασπαλισμένο με ολίγον από κατασκοπία, ολίγον από Χόλιγουντ, όλα προερχόμενα από τη μεγάλη δύναμη της Ευρώπης τη Γερμανία και είμαστε έτοιμοι με ανοιχτό το στόμα να το χάψουμε! Οχι δεν με ενδιαφέρει ποιος προλάβαινε να παρακολουθήσει ποιον! Αν κι εμείς είμαστε “ατσίδες” και “μάγκες” στην τέχνη του “ματάκια”!
Εχω τα δικά μου να λύσω και θέλω απαντήσεις γι’ αυτά που με απασχολούν και με καίνε.
Δουλειά! Παιδεία! Υγεία! Θα τα ξαναγράψω να τα εμπεδώσω, να μην τα ξεχάσω: Δουλειά! Παιδεία! Υγεία!
Ναι ο κόσμος δεν έχει να βάλει πετρέλαιο! Δεν έχει να φάει ούτε κουλούρι! Του ζητάνε να πληρώσει τα «ΦΑΠ-ΦΜΑΠ-ΕΤΑΚ-ΕΕΤΗΔΕ-ΕΕΤΑ-ΕΝΦΑ!!!», όπως πολύ εύστοχα έχει στο χθεσινό πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα ΕΣΤΙΑ! «Πρόκειται για μια φαρσοκωμωδία με τους φόρους ακινήτων» με δίχως τέλος, αναφέρεται στο ίδιο πρωτοσέλιδο!
Μα μήπως δεν είναι μια ατέλειωτη φαρσοκωμωδία όλο αυτό που ζούμε. Μια… τραγική φαρσοκωμωδία με εξίσου τραγικά αποτελέσματα βεβαίως για τις ζωές του απλού κοσμάκη, ο οποίος «αλλού πατά κι αλλού βρίσκεται»!
Και οι δυσκολίες μοιάζουν να μην έχουν τελειωμό, αφού αναμένονται και νέες οριζόντιες περικοπές κατά τα κελεύσματα της τρόικας και των δανειστών μας!
Κι όλο αυτό -σε μένα τουλάχιστον- μοιάζει σαν μια συνεχή υποκλοπή της ίδιας της ζωής μας! Κι αυτή είναι εξόχως πιο σοκαριστική από οποιαδήποτε άλλη υποκλοπή που λανσάρεται!
Χανιώτικα νέα (30.10.2013)
Read more: http://www.haniotika-nea.gr/ipokleptontas-tis-anthropines-zoes/#ixzz2jC8RV2YL

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου