Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Σάββατο 15 Μαΐου 2010

ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ

Γράφει ο:
ΒΑΓΓΕΛΗΣ Θ. ΚΑΚΑΤΣΑΚΗΣ
e-mail: Kakatsakis@sch.gr

Φίλες και φίλοι, Καλημέρα!

ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΡΙΣΕ ο Μάης, πάει να πει ότι μπήκαμε εκόντες άκοντες στο καλοκαίρι. Οι παλιές καλές(;) εποχές, όταν ακόμα και στις 18 του Μαγιού μπορεί και να ψοφούσε η πέρδικα στ' αυγό πέρασαν ανεπιστρεπτί.

ΚΑΙΡΟ είχα ν' αρχίσω τη στήλη χαλαρά. Ας πάει και το παλιάμπελο, σήμερα. Έτσι όπως πάμε τελειωμό δεν έχει το λούκι που περνούμε, που μας βάλανε να περάσουμε. Όξω καρδιά κι ό,τι βρέξει ας κατεβάσει.

ΚΟΝΤΑ σ' όλες τις άλλες απορίες που μου γέννησε η επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα είναι και τούτη. Θα επισκεφτεί τον κουμπάρο του, τον Κώστα Καραμανλή ντε, στην Ραφήνα ή δεν θα τον επισκεφτεί; Κι αν τον επισκεφτεί θα του κρατά δώρο ή δεν θα του κρατά;

ΦΟΒΟΥ τους Δαναούς και δώρα φέροντας. Όχι, δεν το λέω στον Κώστα Καραμανλή αυτό. Στον Γιώργο Παπανδρέου, το λέω. Στον νυν πρωθυπουργό κι όχι στον τέως.

ΔΕΚΑ επιχειρηματίες ανά υπουργό. Δέκα υπουργοί και εκατό επιχειρηματίες συνοδεύουν τον Ταγίπ Ερντογάν στην επίσκεψή του στην Αθήνα. Χώρια οι 210 ακόμα παρατρεχάμενοι!

ΓΙΑ ΤΗ φουκαριάρα τη μάνα μου! Πάρε το αυγό και κούρευτο! Γουστάρω μια φραπεδιά! Άσε τον τρελό στην τρέλα του! Ψάχνοντας ψύλλους στ' άχυρα! Κουνώντας το μαντίλι στον Ντομινίκ! Προτάσεις για τίτλους σελίδων στο facebook. Καμιά απ’ αυτές δεν αναφέρεται ρητά στους γιατρούς του Κολωνακίου πάντως.

ΕΝΑ λίτρο λάδι, για ένα λίτρο βενζίνα. Αν ο βενζινάς δέχεται, βέβαια, την ανταλλαγή. Που δεν την δέχεται. Κορόιδο είναι;

“Ο ΕΝΕΤΙΚΟΣ στόλος φτάνει στην Κωνσταντινούπολη... Οι φόροι ήταν τόσο μεγάλοι (για να πληρωθεί η συμφωνηθείσα αμοιβή από τον αυτοκράτορα που εγκατέστησαν οι σταυροφόροι) ώστε οι Έλληνες δεν μπορούσαν πια να πληρώσουν... Αυτά εν έτει 1203 μ.Χ., όπως τα περιγράφει γαλλική ιστοσελίδα (βλ. εφ. "Χριστιανική", 29.4.2010). Κανένας συσχετισμός με τα συμβαίνοντα εν Ελλάδι τη σήμερον ημέρα.

Η ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑΔΑ (νονός του όρου σε χθεσινό του δημοσίευμα ο Γιώργος Γεωργακάκης), κατά το Ιλιάδα, μόλις άρχισε. Μήνιν άειδε θεά, το χάσιμο της καρέκλας των...
ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ Κρήτης είναι εδώ! Είναι ακόμα εδώ! Κανείς, ωστόσο, δεν γνωρίζει αν θα μείνει για πάντα εδώ. Άγνωσται αι επικρατούσαι συνθήκαι του μέλλοντος. Του εγγύς και του μακράν.

ΣΤΑ ΦΛΩΡΙΑ Σελίνου θ' ανοίξει αύριο η αυλαία των εκδηλώσεων για την φετινή 69η επέτειο της Μάχης της Κρήτης. Και του χρόνου με υγεία! Με τους νέους... καλλικράτειους άρχοντες!

ΓΙΑ ΤΟΝ άνδρα που χτύπαγε τη γυναίκα του ή το παιδί του ο Κάτων θεωρούσε ότι άπλωνε βίαια χέρια σε ό,τι ιερότερο υπάρχει. “Μεγαλύτερο έπαινο αξίζει αυτός που είναι καλός σύζυγος, από αυτόν που είναι καλός συγκλητικός”, έλεγε. Όταν μάλιστα γεννήθηκε το παιδί του καμιά απασχόληση δεν θεωρούσε τόσο επιτακτική, εκτός και αν επρόκειτο για δημόσιο καθήκον, ώστε να μην είναι δίπλα στη γυναίκα του την ώρα που έπλενε και φάσκιωνε το μωρό.

“Στα Φλώρια πέφτουν μπαλωτές, στην Αγριμοκεφάλα,/ κι είναι πιασμένοι Γερμανοί μαζί με τσοι δικούς μας./ Τρέμει και σειέται το βουνό και σταματά κι ο ήλιος/ μα πιάνουν τσοι τσοι Γερμανούς...”
Από το βιβλίο του Σταμ. Α. Αποστολάκη “Η μάχη της Κρήτης στο Δημοτικό Τραγούδι του Νησιού”. (Χανιά, 1991).

ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!
(http//:petaxta.blogspot.com)

Χανιώτικα Νέα(15. 05.10)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου