Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Eυθύβολα και μη...

Άκρως προσωπικόν


Γράφει
ο NΕΚΤΑΡΙΟΣ ΕΥ. KΑΚΑΤΣΑΚΗΣ
nek@haniotika-nea.gr

Βράδιασε η Τρίτη κι ακόμα να καταθέσω το κείμενο! Αυτή η προηγούμενη πρόταση είναι η πρώτη που καταγράφω για τις... "ανάγκες" της στήλης! Στην πραγματικότητα -και... μεταξύ μας- δεν ξέρω ποιος έχει περισσότερη ανάγκη τελικά· η στήλη εμένα ή εγώ τη στήλη;
Ή τελικά κανένας μας τίποτα! Ή κι οι δύο μας εξίσου χρειαζόμαστε τον άλλο! Η αλήθεια ίσως να βρίσκεται κάπου στο μέσον, όπως εξάλλου και οι περισσότερες αλήθειες απ' όπου κι αν αυτές προέρχονται!
Σκέφτομαι ότι -εγώ κι η στήλη- πορευόμαστε μαζί κοντά στα 7 χρόνια κι ουδέποτε δημιουργήθηκε κάποια ένταση σ' αυτήν την αμφίδρομη σχέση... Τείνω να τη χαρακτηρίσω ιδανική, έστω κι αν κάποιες φορές αμφιβάλλω, όχι γι' αυτήν αλλά για εμένα! Δεν ξέρω βρε παιδί μου αν δίνω το 100% του "είναι μου"! Δεν ξέρω αν μπορεί να συμβεί κάποτε αυτό ή αν το χρειάζεται! Δεν ξέρω αν το θέλει κιόλας ή αν μένει ικανοποιημένη με την πραγματικότητα και την όποια αυθεντικότητα υπάρχει σε αυτήν τη σχέση!
Και για να εξηγιόμαστε και να μη παρεξηγιόμαστε δεν μου 'χει ζητήσει ουδέποτε κάτι παραπάνω από αυτό που παίρνει αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ενδεχομένως δεν θα το ήθελε!
Ναι, το ξέρω ότι σήμερα ακούγομαι "κάπως", περί άλλα τυρβάζω και όχι για το ψητό!
Η αλήθεια είναι ότι με τόσα "ψητά" που υπάρχουν γύρω-τριγύρω, έχω... μπουκώσει και στην προσπάθειά μου να διαλέξω και να καταπιαστώ με ένα απ' όλα, ασυνείδητα ή συνειδητά, "οδηγήθηκα" στο παρόν εγωκεντρικό, "κεντρομόλο" κείμενο που -δόξα τω θεώ- με αποφόρτισε ήδη από το άγχος των προβλημάτων που ταλανίζουν τον τόπο και τους ανθρώπους του!
Ακουσα τις προάλλες μια έξοχη, "ευφυέστατη" ρήση που λίγο πολύ ισχύει ως φαίνεται για πολλούς, για μένα σίγουρα: "δε με φτάνουν τα προβλήματα των άλλων, έχω και τα δικά μου"!
Το παραπάνω ευφυολόγημα έχει πάρα πολλές αναγνώσεις, για σκεφτείτε το!
Εγώ πάντως έχοντας αυτό κατά νου, αφού ολόκληρη την υπόλοιπη ημέρα ασχολούμουν με αλλωνών προβλήματα, είπα να ασχοληθώ και λίγο με τα δικά μου θέματα, με τη στήλη μου· εξ ου και η αναφορά στην περίεργη σχέση μας και στην δημοσιοποίηση της δικής μου αλήθειας

Χανιώτικα Νέα(19.05.2010)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου