Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ…


Εμείς θέλουμε να πληρώσουμε αλλά...
Ευθύβολα και μη…
Από: Νεκτάριος Κακατσάκης
Δημοσιεύθηκε στις: 21-09-2011
Ναι, να πληρώσουμε κύριος, να το δεχτούμε και αυτό, όπως τόσα και τόσα άλλα...
Εδώ δεχτήκαμε και ανεχτήκαμε να μας αποκαλούν τεμπέληδες όλοι οι συν-ευρωπαίοι μας και να μη βγαίνεις να μας υποστηρίξεις! Ανεχτήκαμε να λένε ότι αυτοί μας «ταϊζουν», λες κι είμαστε τίποτα κοπρόσκυλα!
Δεχτήκαμε και ανεχτήκαμε όλα όσα μας προσάπτουν κι από πάνω να βλέπουμε εσένα να κάνεις... «μόκο» σε όλα αυτά! Κι ακόμη ανεχτήκαμε, παρότι ήταν και αυτό μεγάλη προσβόλα -και με συγχωρείς για το ύφος μου- ότι μαζί τα φάγαμε!
Εντάξει κύριος, να πληρώσουμε όλοι μας, καμία αντίρρηση να βγάλουμε πάλι εμείς το φίδι από την τρύπα! Εν ανάγκη, άμα λάχει, να πουλήσουμε και το κορμί μας -αν κι έτσι όπως το ’χεις κι αυτό καταντημένο δεν θα πιάσει και πολλά- να την ξεχρεώσουμε την κακόμοιρη την Ελλαδίτσα!
Πρόσεξε τι λέω, να την ξεχρεώσουμε! Γίνεται αυτό; Γιατί, αν δεν την ξεχρεώσουμε ούτε με αυτές τις έκτακτες εισφορές, πρέπει να μας πεις ακριβώς την κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει, χωρίς υπεκφυγές! Θέλουμε καθαρές κουβέντες! Να ακούσουμε την πάσα αλήθεια! Οχι αυτά τα «ήξεις - αφήξεις» που μας έχετε φλομώσει!
Τι ζητάω τώρα ε; Δύσκολα πράγματα. Το γνωρίζω ότι είναι δύσκολο, αλλά επιτέλους σταθείτε κι εσείς στο ύψος των περιστάσεων!
Ελεγα, λοιπόν, ότι, αν είναι να ξεχρεώσουμε, τότε με ευχαρίστηση να συνδράμουμε όλοι μας με τον οβολό μας! Πολύ φοβούμαι, όμως, ότι κάτι σου ’χει διαφύγει! Μήπως μες στην πολλή σκοτούρα σου ή καλύτερα στην άγνοιά σου, πρέπει να πληροφορηθείς ότι λεφτά δεν υπάρχουν, τουλάχιστον στις τσέπες του απλού λαού! Μήπως επιτέλους πρέπει να το συνειδητοποιήσεις και αυτό; Μήπως πρέπει να βγεις έξω στο μισοκατεστραμμένο τόπο που δεν... κυκλοφορείς και να δεις όλο αυτόν τον κοσμάκη που παραμιλά για τα μπιλιετάκια - χαράτσια που λαμβάνει στο γραμματοκιβώτιό του και τα οποία αδυνατεί να πληρώσει;
Για βγες μια βόλτα και μετά ζήτα μας κατάμουτρα ό,τι θες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου