Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ...


Δεν είναι και τόσο κακό να ασχολούμαστε με... τρίχες πού και πού αλλά μην το παρακάνουμε κιόλας!

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ...
Γράφει ο Νεκτάριος Ευ. Κακατσάκης

Της τριχός η ανάλυσις
Αυτός ο Μάης σαν να έχει βαλθεί να μας τρελάνει και να μας αλλάξει τον τρόπο σκέψης. Ολες αυτές οι βροχές και η καταχνιά του τις τελευταίες ημέρες πολύ με προβλημάτισαν.
Σήμερα, λοιπόν, σκέφτηκα να το "πάρω λίγο αλλιώς" όπως και ο Μάης και δίχως ν’ αναφερθώ σε όλα τα αίτια που με οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση, είπα να θυμηθώ τα περασμένα χρόνια της πάλαι ποτέ ανέμελης "κατάστασης νιρβάνα" και ομαδικής παράκρουσης που παθαίναμε ως έθνος όταν μας καλούσε το ιερό καθήκον να υποστηρίξουμε το γιουροβιζιονικό μας τραγούδι σε όποιο μέρος της Ευρώπης κι αν αυτό παιζόταν! 
Θυμάστε εκείνη την… άλλη εποχή, τη τόσο μα τόσο διαφορετική, την αλήστου μνήμης; Τότε που ελάχιστοι ήταν αυτοί που… δεν ασχολούνταν με όλο αυτό το νταβαντούρι;
Εγώ πάντως, ανακάλεσα με πολλή ευκολία τις ζωντανές συνδέσεις και τα λινκ με όλους τους… ειδήμονες, (δημοσιογράφους, πολιτικούς, τραγουδιστάδες, μοντέλα, όλη την εγχώρια showbiz, κ.λπ. αλλά και τον απλό λαό που τασσόταν υπέρ της μια ή της άλλης "Φωνής εκπροσώπου" μας στο εξωτερικό, τόσα και τόσα άλλα) που μας πιπιλούσαν το νου από το πρωί έως το άλλο πρωί στις τηλεοράσεις!
Και ακόμη... προσπάθησα να θυμηθώ όλων των ειδών τις… αμέτρητες εκπομπές και τα πάνελ των ειδικών που έβγαζαν το παντεσπανάκι τους και από αυτό το πανηγυράκι!
Και ξαφνικά ένιωσα ένα μούδιασμα· μ’ έπιασε σύγκρυο: «Λες να το ξαναζήσουμε αυτό το… πράμα;»
Ούτε που θέλω να το σκέφτομαι αλλά… ποιος το ξέρει; Η ζωή μας κάνει κύκλους και τίποτα δεν μπορούμε να αποκλείσουμε!
Εξάλλου έχω και το παρακάτω παράδειγμα για να σας πείσω: ο Αγάθωνας, (ο ρεμπέτης που θα μας εκπροσωπήσει μαζί με το συγκρότημα Κόζα Μόστρα στη φετινή Γιουροβίζιον) σύμφωνα με… δημοσιογραφικές πληροφορίες, ψαλίδισε λίγο το μουστάκι του για να ταιριάξει στυλιστικά στο όλο σκηνικό! Ποιος να το 'λεγε, πως θα έφτανε σε τέτοιο σημείο; Κι όμως, χάριν του θεάματος αλλά και των... προσταγών της Ευρώπης που μας θέλει άτριχους, ο εκπρόσωπός μας έως και μουστάκι… τρίμαρε μα όχι και τόσο πολύ όπως ο Γεωργίτσης που το ’χε κόψει ολόκληρο για χάρη μιας γυναίκας έστω κι αν αυτή ήταν η Ζωίτσα η Λάσκαρη.
Και για να το κλείσω το θέμα: αν σώνει και καλά θέλετε κι ένα συμπέρασμα(!!!) από όλα αυτά τα παραπάνω -έτσι για το καλό- μπορούμε να πούμε ότι δεν είναι και τόσο κακό να ασχολούμαστε με... τρίχες πού και πού αλλά μην το παρακάνουμε κιόλας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου