Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2016

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ

Νέα προκάτ Παιδεία
Γράφει ο Νεκτάριος Ευ. Κακατσάκης
Ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο! Υπό αυτήν την έννοια πρέπει να χαίρονται οι γονείς και κηδεμόνες των 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείων Ν. Κυδωνίας που θα αποκτήσουν… επιτέλους νέες σχολικές αίθουσες προκάτ στη θέση των παλαιών προκάτ που… έφαγαν τα ψωμιά τους!
Στην Ελλάδα του 21ου αιώνα, οι συνθήκες είναι δύσκολες για όλους! Ισως να αποτελεί πολυτέλεια ακόμη και το γεγονός ότι τα παιδιά μας πηγαίνουν στο… σχολείο. Εστω σε ένα σχολείο χωρίς εκπαιδευτικούς, σε ένα σχολείο με αίθουσες προκάτ!
Υπό αυτές τις συνθήκες, λοιπόν, ίσως δεν θα ’πρεπε να μας απασχολεί και ιδιαίτερα το γεγονός του προκάτ και των συνθηκών ασφυξίας που βιώνουν οι μαθητές!
Κι όμως, κάποτε είχαν περάσει χρήματα από τα χέρια μας, πολλά χρήματα, που κάποιος/οι τα έφαγαν. Είτε κυριολεκτικά είτε μεταφορικά αφού έγιναν φτερά και πούπουλα από δω κι απο ’κει.
Μία από τις περιπτώσεις αυτές και αυτή με το Κολυμβητήριο στο Ακρωτήρι, ένα έργο πνοής που από αστοχίες, μη καλό σχεδιασμό αφέθηκε στο έλεός του! Εναν χώρο που ποτέ δεν καταφέραμε να τον λειτουργήσουμε και 12 χρόνια μετά την κατασκευή του ως κουφάρι στέκει να μας υπενθυμίζει… ένα κακέκτυπο της Ελλάδας, του κράτους. Ή μήπως είναι αυτή η πραγματική Ελλάδα που κάποιοι την έφεραν σε αυτό το χάλι;
…Στην Ελλάδα του 21ου αιώνα, παρακαλούμε για νέες αίθουσες προκάτ για να μάθουν γράμματα τα παιδιά μας αλλά ακόμη και αυτό μοιάζει να είναι δύσκολο να το αποκτήσουμε! Τούτο είναι το συμπέρασμα από τη συνάντηση που είχαν χθες όλοι οι εμπλεκόμενοι αρμόδιοι Φορείς με τον δήμαρχο Χανίων, ότι τα παιδιά θα πρέπει να περιμένουν αρκετό χρόνο για να… εκδοθεί νέα οικοδομική άδεια για τα νέα Προκάτ!
Αν το παραπάνω δεν είναι άκρως… ελληνικό δεν ξέρω πώς αλλιώς να το χαρακτηρίσω!
Ωστόσο… μιας και κατέρχεται ο υπουργός της… Παιδείας στα Χανιά σε δυο μέρες, ίσως θα πρέπει να τον πάμε μια βόλτα ως τα προκάτ κι έπειτα να το αφήσουμε να κάνει δηλώσεις…

Χανιώτικα νέα (02.11.2016)
         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου