Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2016

ΕΥΘΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ

Κωστής Στεφανόπουλος

Γράφει ο Νεκτάριος Ευ. ΚακατσάκηςΚάποια ημέρα στο μέλλον «μπορεί να έχει αλλάξει η πολιτική και ο πολιτικός να επιβάλλεται να λέει την αλήθεια σε όλους». Κάποια ημέρα στο μέλλον μπορεί να πάψουμε «να είμαστε υποκριτές και να μην μας περνούν για μουρλούς». Να πάψουμε δηλαδή να λέμε ακόμη και αυτά τα κατά συνθήκην ψεύδη!
Τα εντός εισαγωγικών, ο λόγος του προέδρου Στεφανόπουλου, ευθύβολος, δίχως φτιασιδώματα. Πρόκειται για αποσπάσματα από τις δύο μοναδικές συνεντεύξεις που έδωσε όσο ήταν στο ανώτατο αξίωμα ο Κωστής Στεφανόπουλος, τις οποίες είχε παραχωρήσει σε… παιδιά και δημοσιεύθηκαν στα μαθητικά – φοιτητικά τους έντυπα (“ΤΟ SCHOOLΗΚΙ” η πρώτη και “Schooligans” η δεύτερη).
Ισως χρειάζεται πιότερο από ποτέ να επιμένουμε σε τέτοιου ύφους ουσιαστικού περιεχομένου αναγνώσματα και ακούσματα, τώρα που η πτώχευση έχει κάνει κατάληψη στο μεδούλι μας! Κι ας είναι δύσκολο το καλό να διαχυθεί και να απλώσει για να καταλάβει τον χώρο της ψυχής, του μυαλού και της καρδιάς μας! Ο Κωστής Στεφανόπουλος, που έφυγε πριν από λίγες μέρες από τη ζωή, ήταν/είναι ένας σπουδαίος και ωραίος Ελληνας πολιτικός που οι πράξεις του αλλά και ο λόγος του μπορούν να αποτελέσουν ενός είδους πυξίδα για εκείνους που πραγματικά νοιάζονται και αγαπούν αυτόν τον τόπο! εκείνους που δεν θα αφήσουν τους εαυτούς τους να υποκύψουν σε κανενός είδους λαϊκισμό και δεν θα είναι έρμαια όλων των αέρηδων και των αερολογιών που βρίσκονται γύρω μας…
Από μέσο κοινωνικής δικτύωσης παραθέτω το παρακάτω κείμενο του φίλου Σπύρου Ανδρουλάκη ως κατευόδιο για τον ωραίο Ελληνα που κηδεύεται σήμερα στην ιδιαίτερη πατρίδα του:
«Η αξιοπρέπεια, το ήθος, η ακεραιότητα του χαρακτήρα, η φρόνηση, η αίσθηση του καθήκοντος απέναντι στον λαό και τη χώρα που κλήθηκε να υπηρετήσει, ο υποδειγματικός τρόπος ζωής που επέλεξε να ζήσει μακριά από την έπαρση και την πρόκληση της εξουσίας και τις νεοπλουτίστικες εκζητήσεις, ο μεστός και καλλιεπέστατος λόγος του, η τιμιότητα και η προσήλωσή του σε αξίες και αρχές δεν μπορούν παρά να αναγνωρίζονται από όλους όσοι τον παρακολουθήσαμε στην πολιτική του σταδιοδρομία, ιδίως δε στην προεδρική του θητεία, ανεξαρτήτως πολιτικο-ιδεολογικών καταβολών. Κωστή Στεφανόπουλε, υπήρξες μεγάλος ως άνθρωπος και πρότυπο ως πολιτικός άνδρας και Πρόεδρος της Δημοκρατίας».

Χανιώτικα νέα (23.11.2016)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου