Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ


ΤΡΕΧΟΝΤΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ FRAPORT ΚΑΙ ΤΗΝ RYANAIR



Γράφει ο Νεκτάριος Ευ. Κακατσάκης
Με ενδιαφέρον παρακολουθούμε όλο αυτόν τον καιρό τα τεκταινόμενα γύρω από το αεροδρόμιο Χανίων μετά την… παράδοσή του στη Fraport, που πλέον το διαχειρίζεται.
Τα αποτελέσματα της διαχείρισης των Γερμανών έχουν αποτυπωθεί μέσω συγκεκριμένων “στατιστικών στοιχείων” και δεν αμφισβητείται ότι για την ώρα(;) μόνο αρνητικές επιπτώσεις έχουμε για την τοπική Οικονομία.
Το δυστύχημα είναι ότι δεν προοιονίζονται θετικές εξελίξεις…
Ωστόσο η Fraport σε ενημερωτική εκδήλωσή της πρόκειται αύριο να παρουσιάσει το έως τώρα έργο της.
Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι θα ειπωθεί και πόσο ωραιοποιημένα θα παρουσιαστούν οι κινήσεις της, ωστόσο καλό θα ήταν να είμαστε εκεί να ακούσουμε και να αντιπαρατάξουμε την αλήθεια!
Από την άλλη, εξελίξεις υπάρχουν και με τη Ryanair η οποία λειτουργεί κατά τον τρόπο που πάντα λειτουργούσε, κάτι το οποίο δεν πρέπει να μας σοκάρει ούτε να μας παραξενεύει. Οφείλαμε να είμαστε πιο… ενημερωμένοι αλλά συγχρόνως και προετοιμασμένοι για τυχόν αρνητικές εξελίξεις από τη στιγμή μάλιστα που υπήρχαν προειδοποιητικά καμπανάκια…
Κάτι τέτοιο βέβαια που απαιτεί προγραμματισμό αλλά και σενάρια εναλλακτικά δεν είναι ίδιον ελληνικό.
Και τώρα απλά διαμαρτυρόμαστε και… τρέχουμε εδώ κι εκεί άναρχα και δίχως να δημιουργούμε τις συνθήκες εκείνες ώστε να μην ξαναβρεθούμε στην ίδια δεινή θέση!
Και δύο μόνο από τα πάμπολλα ερωτήματα που θα μπορούσαμε να απευθύνουμε: 1) Τη Fraport ποιος την έφερε; Γιατί δεν ζητούμε από αυτούς να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
2) Ποιες οι ενέργειές μας έως τούδε για να προσελκύσουμε άλλες Low cost αεροπορικές εταιρείες, που θα μπορέσουν να καλύψουν τις τρύπες που άφησε η πολιτική που ακολουθεί η Ryanair;

Χανιώτικα νέα (18.4.2018)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου