Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ


ΤΑ ΧΑΝΙΑ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ




Γράφει ο Νεκτάριος Ευ. Κακατσάκης
H έρευνα που τούτο τον καιρό “τρέχει” από τη δημοσιογραφική ομάδα των “Χ.Ν.” σχετικά με τις “πλατείες” αλλά και τις γειτονιές της πόλης μας, αναδεικνύει περίτρανα -μεταξύ άλλων- και την έλλειψη στοιχειώδους παιδείας των πολιτών που οφείλουν να σέβονται το σπίτι τους! «Αν δεν παινέψεις το σπίτι σου, θα πέσει να σε πλακώσει», λέει ο λαός! Στην περίπτωσή μας, εμείς μπορεί να το παινεύουμε, ωστόσο δεν το νοιαζόμαστε! Δεν νοιαζόμαστε τούτη την πόλη και αυτή φυσιολογικά καθίσταται ακατάλληλη για όλους εμάς που ζούμε εδώ αλλά και για τους επισκέπτες της! Μια πόλη μη “προσβάσιμη” κυρίως για όσους θέλουν να τη γνωρίσουν και να τη ζήσουν περπατώντας την!
Χαρακτηριστικές εξάλλου είναι και όλες οι φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν από τις πλατείες Δικαστηρίων, Βαφέ, Δημοτικής Αγοράς, Χορτατζών κ.λπ. οι οποίες μόνο πλατείες δεν θυμίζουν αφού τα παρκαρισμένα οχήματα κρύβουν την ομορφιά τους και ακυρώνουν τη χρησιμότητά τους!
Κι όμως αυτή η πόλη θα μπορούσε να είναι διαφορετική! Πολλοί ήταν εκείνοι που το συζητούσαν κατά τη διάρκεια των διαδρομών του 3ου Μαραθωνίου Κρήτης που πραγματοποιήθηκε προ κάποιων ημερών μια ηλιόλουστη Κυριακή. Ολοι εκείνοι που περπάτησαν στους δρόμους της απολάμβαναν την ομορφιά και την ευωδιά των Χανιών που η πολεοδόμησή και οι δρόμοι τους δεν “αντέχει” τα οχήματα που κυκλοφορούν στους δρόμους τους.
Ναι, σίγουρα χρειάζονται και παρεμβάσεις, επεμβάσεις από τις αρμόδιες Αρχές, ωστόσο χρειάζεται να αναλάβουμε την ευθύνη που μα αναλογεί· οφείλουμε να δούμε πώς εμείς οι ίδιοι μπορούμε να βοηθήσουμε προς αυτήν την αναβάθμιση, δίχως να βγάζουμε την ουρά μας έξω, επιδεικνύοντας μονάχα το δάκτυλο και ασκώντας κριτική!
Χανιώτικα νέα (Τρίτη, 25.04. 2015)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου