Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ....



Ίσως στο πρόσωπο αυτών των εκλεγμένων από εμάς πολιτικών, απεικονίζεται -το δίχως άλλο- η σημερινή ελληνική πραγματικότητα, εμείς οι ίδιοι.
Απεικονίζεται η σύγχυση του ίδιου του λαού που προσπαθεί να βοηθηθεί όπως - όπως μέσα στην μεγάλη φουρτούνα που βρίσκεται.




ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ....
Γράφει ο
NΕΚΤΑΡΙΟΣ ΕΥ.KΑΚΑΤΣΑΚΗΣ

Ο 'νεο-πολιτικός' στην Ελλάδα σήμερα

Για τον Τατσόπουλο... και την περίφημη δήλωσή του δεν δημοσιοποίησα έως και σήμερα καμία άποψη, γιατί κάθε στιγμή που έγραφα δυο - τρεις... εξυπνάδες, κατέληγα στο ίδιο συμπέρασμα: γιατί να χαλώ τη ζαχαρένια μου;
Ακόμη κι αυτή τη σημερινή αναφορά μου δεν τη δικαιολογώ απόλυτα· παρά μόνον αν αναλογιστώ πως τέτοιου είδους συμπεριφορές βουλευτών - πολιτικών (όπως αυτή του Τατσόπουλου) είναι πια συνηθισμένες.
Δεν θα αναφερθώ λοιπόν στο πρόσωπο του συγκεκριμένου Ελληνα βουλευτή αλλά στο ύφος της εξυπνάδας και στον ντόρο που αυτή δημιούργησε πανελληνίως!
Ηταν... ένας ντόρος ικανός να ξεσηκώσει γύρω του τσουνάμι αντιδράσεων, απόψεων, σχολίων κ.λπ., ικανών να ευτελίσουν ακόμη περισσότερο τον ήδη υποβαθμισμένο δημόσιο λόγο που εκφέρουν πλέον πολλά από τα μέλη του ελληνικού Κοινοβουλίου!
Αυτό εξάλλου ήταν που με λύπησε και με προβλημάτισε πιότερο απ' όλα· η επί προσωπικού αντιπαράθεση ('πεζοδρομιακού τύπου') εκείνων που θα 'πρεπε να νοιάζονται για τη λύση των δύσκολων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο δύσμοιρος αυτός τόπος!
Δεν ξέρω αν αυτοί που εκφράζονται κατ' αυτόν τον τρόπο αισθάνονται δικαιωμένοι από τις πράξεις και τα λόγια τους ή αν πιστεύουν πως επιτελούν άξια τα καθήκοντά τους ως εκπρόσωποι του ελληνικού λαού.
Προσωπικά νιώθω ντροπή και λύπη να τους παρακολουθώ να διαπληκτίζονται σαν σχολιαρόπαιδα χρησιμοποιώντας εκφράσεις τέτοιου τύπου και αισθάνομαι ότι με κοροϊδεύουν ακόμη περισσότερο όταν συνειδητοποιώ την ηθελημένη ή μη προσπάθειά τους να κερδίσουν με αυτόν τον τρόπο συμπάθειες ανάμεσα στο πόπολο για να τους ξαναψηφίσει στο μέλλον.
Κυρίως, νομίζω πως προσθέτουν ακόμη μια θλιβερή εικόνα στην ήδη πληγωμένη αξιοπιστία των 'νεο-πολιτικών' που... ανθούν στην Ελλάδα σήμερα...
Δεν παραγνωρίζω βέβαια πως όλο αυτό που συμβαίνει, είναι αποτέλεσμα μιας σειράς ανακατατάξεων που έγιναν και γίνονται σε μια χώρα που δοκιμάζεται καθημερινά και προσπαθεί να επιβιώσει με ενάντιους όλους τους ανέμους.
Ισως στο πρόσωπο αυτών των εκλεγμένων από εμάς πολιτικών, απεικονίζεται -το δίχως άλλο- η σημερινή ελληνική πραγματικότητα, εμείς οι ίδιοι.
Απεικονίζεται η σύγχυση του ίδιου του λαού που προσπαθεί να βοηθηθεί όπως - όπως μέσα στην μεγάλη φουρτούνα που βρίσκεται.
Πιεσμένος από τις καταστάσεις ψάχνει απεγνωσμένα μια σανίδα σωτηρίας να πιαστεί και, δυστυχώς, η μοναδική που του προσφέρεται είναι από τα συντρίμμια του καραβιού που τον έχει οδηγήσει στην ξέρα.
Ετσι συνεχίζει να ταυτίζεται με τον πολιτικό - γέννημα της δικής του ανάγκης και ταυτότητας, ο οποίος αρθρώνει έναν λόγο που -εκτός των άλλων- ρέπει προς τον λαϊκισμό! Αλλά στη σημερινή δύσκολη συγκυρία ο λαϊκισμός σε τίποτα δεν μπορεί να φανεί χρήσιμος, αναζητούνται λύσεις, τίποτα παραπάνω!

Χανιώτικα νέα (12.12.2012)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου