Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ



Οχι παιχνίδια, λοιπόν, για τον εαυτό τους! Εδώ υπάρχουν παιδιά που πεινούν, παιδιά ορφανά και κακοποιημένα, παιδιά που περιμένουν ένα χαμόγελο, μια ζεστή αγκαλιά. Είναι όμορφος ο κόσμος των παιδιών της Χαλέπας! Καθρέφτης τα γράμματά τους στον Αγιο Βασίλη, τον αληθινό Αγιο Βασίλη που φιλοξενούνται στον σημερινό Παιδότοπο, όπως και οι ζωγραφιές τους βέβαια! Ένα μεγάλο μπράβο και στα παιδιά και στους δασκάλους των.



ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ
Επιμέλεια: Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

ΣΤ' Τάξη 10ου Δημ. Σχ. Χανίων
Τα παιδιά γράφουν στον Αγιο Βασίλη

Eγραψαν και τα Εκτάκια του 10ου Δημ. Σχ. Χανίων, με την παρότρυνση των δασκάλων τους, του Γιώργου Τσιγάρα και της Αντωνίας Μαλανδράκη, γράμματα στον Αγιο Βασίλη, λίγες μέρες πριν κλείσουν τα σχολεία για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές. Παιχνίδια, πολλά παιχνίδια, ζητούν συνήθως τα περισσότερα παιδιά από τον καλόκαρδο Παππούλη. Οχι όμως και τα Χαλεπιανάκια, που είναι το σχολείο τους δίπλα στην Ευαγγελίστρια και πηγαίνουν στην τελευταία τάξη του Δημοτικού. Εχουν μεγαλώσει πια κι έχουν περάσει απ’ αυτό το στάδιο. Βλέπουν και ακούουν, άλλωστε, γύρω τους πολλά και υποψιάζονται περισσότερα. Είναι και που δίπλα τους λειτουργεί (λειτουργείται και από τα ίδια) καιρό τώρα, το Κοινωνικό Παντοπωλείο του 'Κυττάρου', γραμματέας του οποίου είναι η και καλή μου φίλη απ’ τα παλιά, διευθύντρια του σχολείου τους Μαρία Κληματσάκη. Τίποτα δεν διδάσκει καλύτερα απ’ το παράδειγμα. Οχι παιχνίδια, λοιπόν, για τον εαυτό τους! Εδώ υπάρχουν παιδιά που πεινούν, παιδιά ορφανά και κακοποιημένα, παιδιά που περιμένουν ένα χαμόγελο, μια ζεστή αγκαλιά. Είναι όμορφος ο κόσμος των παιδιών της Χαλέπας! Καθρέφτης τα γράμματά τους στον Αγιο Βασίλη, τον αληθινό Αγιο Βασίλη που φιλοξενούνται στον σημερινό Παιδότοπο, όπως και οι ζωγραφιές τους βέβαια! Ένα μεγάλο μπράβο και στα παιδιά και στους δασκάλους των.
Καλή χρονιά σε όλα τα παιδιά από 3 μέχρι 103 χρονών!
Β.Θ.Κ.

Καλέ μου Παππούλη, Αγιε Βασίλη, θέλω φέτος όλα τα παιδάκια να είναι χαρούμενα και ευτυχισμένα. Να μην υπάρχουν παιδιά φτωχά και πεινασμένα. Να μη βλέπω παιδιά να ψάχνουν στους κάδους των σκουπιδιών ή να κοιμούνται στα παγκάκια. Ολα να τα περιμένει μια ζεστή αγκαλιά. Μακάρι να μπορούσες να μπεις στο μυαλό μου και να κάνεις τον κόσμο τόσο όμορφο, όσο είναι στα όνειρά μου!
Με αγάπη
Μάριος Γεωργεδάκης Στ2

Αγιε μου Βασίλη γεια σου και 'ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ'. Την Κυριακή πήγαμε με το σχολείο στον σινεμά και είδαμε μια υπέροχη ταινία με την πραγματική σου ιστορία.
Έτσι σου γράφω φέτος στέλνοντας μια ευχή: Εύχομαι ολόψυχα να πάρουμε παράδειγμα από τη ζωή σου και να προσφέρουμε αγάπη με όλη μας την καρδιά σ’ αυτούς που υποφέρουν και έχουν ανάγκη τη στήριξή μας.
Μακάρι η ευχή μου αυτή να έφθανε με τη βοήθειά σου σ’ όλους τους ανθρώπους που μπορούν να την πραγματοποιήσουν.
Μη με ξεχάσεις σε παρακαλώ. Ελπίζω στη βοήθειά σου και στη συμπαράστασή σου.
Με αγάπη Γιώργος Δαρατσιανός

Αγαπητέ Αϊ-Βασίλη, καλέ μας Παππούλη, φέτος, όπως και κάθε χρονιά, ήρθε η ώρα για το πρωτοχρονιάτικο γράμμα μας. Αυτή τη χρονιά όμως δε θέλουμε κάτι που θα κάνει χαρούμενες μόνο εμάς, αλλά και όλο τον υπόλοιπο κόσμο. Θα θέλαμε να φέρεις σε όλα τα παιδιά αγάπη, υγεία και χαρά. Επίσης είναι πολύ σημαντικό να είναι όλα τα μέλη της οικογένειας αγαπημένα και ενωμένα μεταξύ τους. Γι’ αυτό τον λόγο θέλουμε κανείς να μη μαλώσει με κανέναν και όλοι να είναι μια αγαπημένη συντροφιά.
Πιστεύουμε πως αν γίνουν όλα αυτά που ζητάμε, θα λυθούν όλα τα προβλήματα και θα είναι όλοι ευτυχισμένοι!
Με αγάπη,
Νάνσυ Πανοπούλου, Εβελίνα Γηρούση, Ελένη Γηρούση, Αγάπη Κορομηλά
Στ1

Αγιε μου Βασίλη,
σου στέλνω το μικρό μου μυστικό,
ένα δώρο για μένα σημαντικό
που θέλω να κάνεις πραγματικό.
Φέρε τους ανθρώπους όλου του κόσμου πιο κοντά,
ο ένας τον άλλο να εκτιμά.
Κι έτσι η λύπη και ο πόνος θα περνά
και η ΑΓΑΠΗ θα ριζώσει μέσα στην καρδιά!
Να ξέρεις ότι σε αγαπώ τρελά!
Ελένη Βουτετάκη Στ2

Καλέ μου Αγιε Βασίλη φέτος την Πρωτοχρονιά δεν θέλω να έρθεις στα Χανιά. Θέλω να πας στα σπίτια του 'Χαμόγελου του Παιδιού' ή στα 'Παιδικά Χωριά SOS' και να σκορπίσεις δώρα από καρδιάς σε όλα αυτά τα παιδιά που έχουν ανάγκη τη συντροφιά σου και τη μεγάλη προσφορά σου.
Είναι παιδάκια ορφανά, φτωχά και κακοποιημένα. Εχουν μεγάλο πόνο στην καρδιά και πρέπει λίγο να χαρούν. Βιάσου λοιπόν και μη χασομεράς.
Σε περιμένουν υπομονετικά. Μην τα κρατάς σε αγωνία άλλο πια. Και μην ξεχνάς είναι παιδιά που λαχταρούν την αγκαλιά.
Με αγάπη
Κυριάκος Τζανάκης Στ2

Η Ακροστιχίδα
του Αγιου Βασίλη

Αναντικατάστατος
Γαλήνιος
Ιερός
Ονειρικός
Συμπαθητικός

Βιβλιοφάγος
Ανεξάντλητος
Συναισθηματικός
Ιδιαίτερος
Λογικός
Ηρεμος
Σωστός

Αθηνά Σαλεβουράκη

Χανιώτικα νέα(29.12.2012)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου