Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ

Η ωραιότητα αντικατοπτρίζεται στην αλήθεια και η ομορφιά στην απλότητα. Βέβαια, όμορφο είναι και το αληθές όπως επίσης, ωραίο είναι το απλό!Με αυτήν ή όποια άλλη σειρά κι αν
τοποθετήσω τις λέξεις πάλι δεν θα μπορέσω επακριβώς να αποτυπώσω όλα εκείνα τα που ένιωσα όντας εκεί στο Δημοτικό Σχολείο Αγροκηπίου στη γιορτή απονομής Αναμνηστικών Διπλωμάτων για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Ο Ευτύχης ταξιδεύει”, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου.
Δείτε περισσότερα... ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ...
Νεκτάριος Ευ. Κακατσάκης

Ο Σύλλογος Ορίζοντας και το ταξίδι του Ευτύχη

Η ωραιότητα αντικατοπτρίζεται στην αλήθεια και η ομορφιά στην απλότητα.
Βέβαια, όμορφο είναι και το αληθές όπως επίσης, ωραίο είναι το απλό!
Με αυτήν ή όποια άλλη σειρά κι αν τοποθετήσω τις λέξεις πάλι δεν θα μπορέσω επακριβώς να αποτυπώσω όλα εκείνα τα που ένιωσα όντας εκεί στο Δημοτικό Σχολείο Αγροκηπίου στη γιορτή απονομής Αναμνηστικών Διπλωμάτων για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Ο Ευτύχης ταξιδεύει”, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου.
Δύσκολο είναι ακόμη να αποτυπωθεί σε τόσο μικρό χώρο -εκτός άλλων- και η ουσία της δράσης που ξεκίνησε το σχολείο από κοινού με τον Σύλλογο Εθελοντικής Προσφοράς και Στήριξης “Ορίζοντας” που στηρίζει παιδιά και ενηλίκους με νεοπλασματικές ασθένειες…
…Ούτε βέβαια μπορούν να αποτυπωθούν εδώ μικρές λεπτομέρειες στιγμιότυπων από την αυλή ενός σχολείου που Σάββατο απόγευμα έσφυζε από ζωή…
Πολλές – αμέτρητες είναι οι σκέψεις που κατέκλυσαν τον νου, την καρδιά, που πλημμύρισαν την ψυχή κι αφήνω εδώ κάποιες μόνο απ’ αυτές…
…“Ο Ευτύχης ταξιδεύει”, είναι μια δράση που αγκαλιάστηκε κι από άλλα σχολεία της πόλης μας (σ.σ. 10ο Δημ., 11ο Δημ., 15ο Δημ.) και Νηπιαγωγεία (Αγίων Σαράντα, 11ο, 34ο και 38ο).
Ενας από τους στόχους της είναι και η ευαισθητοποίηση εθελοντισμού και ενημέρωσης μαθητών για τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο.
Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα θα συνεχιστεί και τη νέα σχολική χρονιά στα σχολεία μας ώστε να έχουν την ευκαιρία και άλλα σχολεία κι άλλα παιδιά να μάθουν έμπρακτα τις έννοιες του εθελοντισμού και της προσφοράς προς τους άλλους, ενώ από μια τέτοιου είδους δράση, ένα παιδί μπορεί να “λάβει” πολλά περισσότερα απ’ όσα εμπεριέχονται στις παραπάνω έννοιες (εθελοντισμός, προσφορά προς άλλους).
Εξάλλου, όσοι ήταν παρόντες στην εκδήλωση του Σαββάτου το συνειδητοποίησαν ακούγοντας τα ίδια τα παιδιά να μιλούν για τον Ευτύχη τον φίλο τους ή βλέποντας όλα όσα είχαν πράξει γι’ αυτόν κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στα σχολεία τους.
Μας το επιβεβαίωσαν και οι δάσκαλοι των μικρών που συμμετείχαν με τις τάξεις τους στο εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα του “Ορίζοντα” που από το 2004 έχει γίνει πλέον συνώνυμο της αφειδώλευτης προσφοράς σε όλους όσοι τον χρειάστηκαν.
Ο “Ορίζοντας” έχει ανάγκη, χρειάζεται τη στήριξη όλων μας για να συνεχίσει την προσφορά του, κάτι που αναγνωρίζεται απ’ τους πολλούς εκείνους συνανθρώπους μας που έχοντας κατανοήσει και αναγνωρίσει το έργο του, βρίσκονται πάντοτε στο πλευρό του εθελοντικά σε κάθε δράση που επιχειρεί και όχι μόνο.
Κι είναι σπουδαίο να συνειδητοποιείς πως εκτός άλλων αυτό που αναδίδει ο “Ορίζοντας” είναι η ελπίδα πως η ανθρωπιά ακόμη μπορεί και “τριγυρίζει” ανάμεσα στους ανθρώπους και διαμοιράζεται και κοινωνείται αλλά και μεταλαμπαδεύεται…
Χανιώτικα νέα (10.06.2015)


Read more: http://www.haniotika-nea.gr/o-sillogos-orizontas-ke-to-taxidi-tou-eftichi/#ixzz3cegjqBHZ 
Under Creative Commons License: Attribution Non-Commercial 
Follow us: @HaniotikaNea on Twitter | haniotika.nea on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου