Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

ΕΥΦΗΜΕΣ ΜΝΕΙΕΣ

Κι αν ταξίδεψε από σχολείο σε σχολείο, από τάξη σε τάξη, από αγκαλιά σε αγκαλιά ο Ευτύχης το αρκουδάκι, με το βαλιτσάκι του, μεταφέροντας το μήνυμα της ελπίδας, το μήνυμα ότι ο καρκίνος δεν είναι ανίκητος, ότι μπόρα είναι και θα περάσει, ενώ ταυτόχρονα καλλιεργούσε την ιδέα του Εθελοντισμού! Πανευτυχής… ο Ευτύχης, το… λούτρινο αρκουδάκι, εκείνο το γλυκό σαν το λάδι βράδυ. Ούτε στο καλύτερο όνειρό του δεν μπορούσε να ζήσει τόση αγάπη, όση έζησε, κατά τη διάρκεια της ξεχωριστής γιορτής που οργάνωσαν στην ξετρουλιαχτή από κόσμο σχολική αυλή ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημ. Σχολείου Aγροκηπίου και ο “Ορίζοντας” μετά την περιοδεία του από σχολείο σε σχολείο.
Δείτε περισσότερα... ΕΥΦΗΜΕΣ ΜΝΕΙΕΣ
Βαγγλης Θ. Κακατσάκης









Το φετινό ταξίδι του Ευτύχη


Ανθός του ορίζοντα της αγάπης, 
γενικά, αλλά και καρπός της αγάπης για τον “Ορίζοντα”, τον γνωστό στην τοπική μας κοινωνία Σύλλογο Εθελοντικής Προσφοράς, που ιδρύθηκε το 2004 και στηρίζει παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες, ειδικά, είναι το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Ο Ευτύχης ταξιδεύει”, το οποίο “περπάτησε” εφέτος σε πολλά σχολεία των Χανίων. Οπως και το παραμύθι της Ευδοκίας Σκορδαλά – Κακατσάκη “Ο Ευτύχης και το ουράνιο τόξο” που έχει εκδοθεί σε βιβλίο (δίνεται δωρεάν στα Ογκολογικά Τμήμα των Νοσοκομείων της Ελλάδας, της Κύπρου και του εξωτερικού, όπου υπάρχουν Ελληνάκια) και στο οποίο βασίζεται άλλωστε. Η ιστορία του ξεχωριστού αυτού, μοναδικού στο είδος του, εκπαιδευτικού προγράμματος, άρχισε να γράφεται τον περασμένο Δεκέμβρη στο Δημοτικό Σχολείο Αγροκηπίου, ύστερα από πρόταση του εθελοντή του “Ορίζοντα” Τάσου Μαραγκουδάκη, με αφορμή ένα παζάρι αγάπης για την ενίσχυση του Συλλόγου. Κι αν έπεσε σε γη γόνιμη η πρότασή του! Κι αν ήταν ανοιχτοί, ορθάνοιχτοι, οι ουρανοί όταν την έκανε! Κι αν ταξίδεψε από σχολείο σε σχολείο, από τάξη σε τάξη, από αγκαλιά σε αγκαλιά ο Ευτύχης το αρκουδάκι, με το βαλιτσάκι του, μεταφέροντας το μήνυμα της ελπίδας, το μήνυμα ότι ο καρκίνος δεν είναι ανίκητος, ότι μπόρα είναι και θα περάσει, ενώ ταυτόχρονα καλλιεργούσε την ιδέα του Εθελοντισμού! Δημοτικό Σχολείο Αγροκηπίου, Νηπιαγωγείο Αγίων Σαράντα, 11ο Νηπιαγωγείο Χανίων, 11ο Δημ. Σχολείο Χανίων, 34ο Νηπιαγωγείο Χανίων, 38ο Νηπιαγωγείο Χανίων, 15o Δημ. Σχολείο Χανίων, 10ο Δημ. Σχολείο Χανίων. Οι σταθμοί της φετινής πορείας του Ευτύχη, που ξαναβρέθηκε το περασμένο Σάββατο 6 Ιουνίου, στο σχολείο απ’ το οποίο ξεκίνησε για να τύχει στη γιορτή της απονομής των διπλωμάτων σ’ αυτούς που “έτρεξαν” το πρόγραμμά του.
Πανευτυχής… ο Ευτύχης, το… λούτρινο αρκουδάκι, εκείνο το γλυκό σαν το λάδι βράδυ. Ούτε στο καλύτερο όνειρό του δεν μπορούσε να ζήσει τόση αγάπη, όση έζησε, κατά τη διάρκεια της ξεχωριστής γιορτής που οργάνωσαν στην ξετρουλιαχτή από κόσμο σχολική αυλή ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου και ο “Ορίζοντας” μετά την περιοδεία του από σχολείο σε σχολείο.





Πανευτυχείς όμως και όλοι εκείνοι, δάσκαλοι και μαθητές, που δούλεψαν για το πρόγραμμα. Ιδιαίτερα, ωστόσο, ο διευθυντής του σχολείου Γιάννης Τσισμενάκης, ο Τάσος Μαραγκουδάκης, που μέχρι και αγώνα δρόμου με συμμετοχή μαθητών και γονέων διοργάνωσε εκείνο το βράδυ για το… χατίρι του Ευτύχη και βέβαια η σε ρόλο συντονίστριας του προγράμματος, εθελόντρια του “Ορίζοντα” νηπιαγωγός Χριστίνα Τζομπανάκη, που εκτός όλων των άλλων, είχε και την κύρια ευθύνη του στησίματος της εντυπωσιακής έκθεσης απ’ το φετινό ταξίδι του Ευτύχη, που λειτουργούσε… Και του χρόνου με υγεία σε μια παρόμοια γιορτή! Ευτυχείτε!

Χανιώτικα νέα (15.06.2015)

Read more: http://www.haniotika-nea.gr/evfimes-mnies-21/#ixzz3d8Bt7WJ5 
Under Creative Commons License: Attribution Non-Commercial 
Follow us: @HaniotikaNea on Twitter | haniotika.nea on Facebook






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου