Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ...

 «Δεν κάνουμε διαπραγμάτευση, διαπραγματευόμαστε για το δικαίωμά μας να διαπραγματευτούμε». Μάλιστα, αυτό το κατάλαβα. Το κατάλαβα όμως; Επιασα το βαθύτερο νόημά του που τεχνηέντως κρύβεται κάτω από αυτό; Δεν ξέρω να σας πω τούτη την ώρα…
Δείτε περισσότερα... ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ...
Νεκτάριος Ευ. Κακατσάκης

Η διαπραγμάτευση, της διαπραγμάτευσης, ω διαπραγμάτευση!

Εμένα αυτό το «τώρα αρχίζει η διαπραγμάτευση» μου θυμίζει λίγο από… Ρουβά και το “Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα” που τραγούδαγε ο Sakis κι έσκιζε τις μπλούζες του… ή του τις έσκιζαν οι Ρουβίτσες!
Ε! κάπως έτσι το σκέφτομαι εγώ το σκηνικό…
«Τώρα αρχίζει η διαπραγμάτευση» είπε ο Αλέξης και… ποιος θα σκίσει ποιον, αυτό μένει να το δούμε! Διότι μέχρι τώρα αυτό που ζήσαμε, που βιώσαμε δεν ήταν τίποτα μπροστά σε αυτά που θα ’ρθουν.
Βέβαια τα ερωτήματα πολλά και αναπάντητα που πλανώνται στους υπηκόους: «Μέχρι τώρα δεν διαπραγματευόμασταν; Κι αν δεν διαπραγματευόμασταν τι κάναμε;».
Δεν αποκλείεται κάποια στιγμή να μας ξεφουρνίσου κι εμείς να το πιστέψουμε «πως παίζαμε τις κουμπάρες». Ή ακόμη καλύτερα πως «παίζαμε τον γιατρό». Ελεγχόμενο είναι ότι μπορεί να παίζαμε και το μαντολίνο. Τουτέστιν, το κουρδίζαμε για να αρχίσει το πεντοζαλάκι! Ποιος ξέρει. Κάτι πάντως κάναμε τους τελευταίους έξι μήνες, αυτό δεν αμφισβητείται ούτε το διαπραγματεύομαι.
Ο Γιάνης πάντως είπε από το Ηράκλειο που ομίλησε πως «Δεν κάνουμε διαπραγμάτευση, διαπραγματευόμαστε για το δικαίωμά μας να διαπραγματευτούμε».
Μάλιστα, αυτό το κατάλαβα. Το κατάλαβα όμως; Επιασα το βαθύτερο νόημά του που τεχνηέντως κρύβεται κάτω από αυτό; Δεν ξέρω να σας πω τούτη την ώρα…
Εγώ πάντως, αν με ρωτούσανε οι θεσμοί και για να τους… μπερδέψω ακόμη περισσότερο με σκοπό να αρχίσω νέο κύκλο συνομιλιών που δεν συμπεριλαμβάνουν την… ταμπακιέρα θα τους έλεγα: «Το δικαίωμά μας να διαπραγματευτούμε είναι αδιαπραγμάτευτο και δεν το διαπραγματεύομαι». Διότι στην αμπελοσοφικούρα είμαι αδιαπραγμάτευτα ΤΟP (ελληνιστί ΤΟΠ)!
Αλλά θα μου πεις εμένα ποιος με ρωτάει! Αφήστε με μένα όμως να λέγω τα δικά μου αφού όλη αυτή η… “κουβέντα να γίνεται”, έχει αρχίσει και μου δίνει στο νευρικό σύστημα και μάλιστα τόσο πολύ που κάνω και τη σκέψη τη βαθειά πως… σωστά το πάει η κυβέρνηση.
Ναι, στον λόγο μου, το σκέφτηκα κι αυτό: Πως θέλουμε δηλαδή να τους αποτροζάνουμε για να μας πουν στο τέλος: «Ημαρτον ρε ’σεις! Εσείς δεν τρώγεστε με τίποτα. Σας τα χαρίζουμε όλα και σβήνουμε και τα χρωστούμενα. Και σκίζουμε και τα μνημόνια! Και σας δίνουμε και bonus να κάνετε όσες προσλήψεις γουστάρετε και στους προσληφθέντες σας δίνουμε και μια βδομάδα διακοπές… bonus πρόσληψης! Κι ακόμη δεν τελειώσαμε μή φύγετε: σας δίνουμε και όσα δισ. σας λείβονται και ακόμη τόσα από πάνω! Και βγείτε και στις παραλίες να γουστάρετε! Εμείς είμαστε ’δω και μην ανησυχείτε! Ολα αυτά βέβαια θα γίνουν αν τηρήσετε έναν και μόνο όρο… Μην μας ΞΑΝΑΕΝΟΧΛΗΣΕΤΕ»!
Ναι, έτσι το σκέφτηκα, ποιος δηλαδή μπορεί να αντικρούσει μια τέτοια άποψη;
Ασε που σκέφτηκα και το άλλο: πως ίσως τώρα που ξεκινούμε κι επισήμως τη διαπραγμάτευση, μπορούμε πλέον να κοιμόμαστε πιο ήσυχοι τα βράδια και να κάνουμε και όνειρα θερινής νυκτός… που συνάδουν και με την  εποχή!
Χανιώτικα νέα (17.06.2015)


Read more: http://www.haniotika-nea.gr/i-diapragmatefsi-tis-diapragmatefsis-o-diapragmatefsi/#ixzz3dJSnxu45 
Under Creative Commons License: Attribution Non-Commercial 
Follow us: @HaniotikaNea on Twitter | haniotika.nea on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου