Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Σάββατο 5 Μαΐου 2018

ΟΠΩΣ ΤΟ ΨΩΜΙ

ΣΑΒΒΑΤΟ, 5 ΜΑΙΟΥ, ΩΡΑ 8 Μ. Μ.  ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΑΝΙΩΝ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ  ΠΟΙΗΤΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ "ΟΠΩΣ ΤΟ ΨΩΜΙ"


Γράφει ο  Σταμάτης Απ. Αποστολάκης*
Στις πλούσιες παρουσιάσεις βιβλίων, των ημερών αυτών, και το ποιητικό έργο – τέταρτο στη σειρά – του ιδιαίτερα αγαπητού και αδελφικού φίλου και συναδέλφου Βαγγέλη Θ. Κακατσάκη: “Οπως το ψωμί”, ποιητική συλλογή, που θ’ απολαύσουμε τη παρουσίασή της, από εκλεκτούς εισηγητές – μελετητές της, στο Πνευμ. Κέντρο Χανίων, αύριο: Σάββατο (5/5) στις 8 το βράδυ!
Η τέταρτη αυτή ποιητική συλλογή του αγαπητού μας Βαγγέλη: “Οπως το ψωμί” (Χανιά, 2018, σχ. 8ο, σ. 70, εικονογρ. Αγγέλας Μάλμου, έκδοση: “Πύξιδας της πόλης”, έχει ήδη εκλεκτές και ιδιαίτερα σημαντικές παρουσιάσεις, μέσ’ από τις στήλες των “Χαν. Νέων” (κ.κ. Νανώ Σπανουδάκη – Κουτσάκη, Σταυρ. Καλαϊτζόγλου, Γ. Φίλης, Δ. Κακαβελάκης, Μιχ. Μουντάκης, Β. Χαρωνίτης και αρκετοί άλλοι εκλεκτοί συνεργάτες της εφημερίδας, πέραν από την ιδιαίτερα ποιοτική και μελετημένη πρώτη παρουσίασή της, στο Τσατσαρωνάκειο Πολιτιστικό Πολύκεντρο της Ι.Μ.Κ.Σ. (Καστέλλι), στα τέλη του Μάρτη!

Αύριο πάντως, στο Πνευματικό μας Κέντρο, θα έχουμε τη χαρά να ζήσουμε και ν’ απολαύσουμε τον πλούτο των εκλεκτών και εμπνευσμένων νέων ποιητικών δημιουργίων του Βαγγέλη, της νέας του συλλογής: “Οπως το ψωμί”, από τους ιδιαίτερα εκλεκτούς εισηγητές της εσπέρας, κ.κ. Βαρβάρα Περράκη, φιλόλογο, αντιδήμαρχο Χανίων, Στέλλα Αλιιγιζάκη, φιλόλογο ενώ ποιήματα θα μας διαβάσει ο χαρισματικός ηθοποιός κ. Μιχ. Αεράκης.
Τον όλο συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει ο Γ. Γραμματέας της Εν. Πνευμ. Δημ. Χανίων κ. Δημ. Νικολακάκης, ενώ μελοποιημένα ποιήματα της συλλογής (από τους κ.κ. Στ. Κραουνάκη και Χρ. Κοτσαύτη) θα έχουμε την ευκαιρία, ν’ απολαύσουμε.
Την τεχνική μέριμνα της εκδήλωσης έχουν αναλάβει οι αγαπητοί μας Μιχ. Μουντάκης, Αγγέλα Μάλμου και Χρ. Τζομπανάκη.
– Είμαστε βέβαιοι πως θα ‘μαστε όλοι εκεί.

* Δάσκαλος - Λαογράφος

Χανιώτικα νέα (04.05.2018)

Σ. Σ. Καταξιωμένος στον χώρο της Λαογραφίας ανά το πανελλήνιο ο εκ Καμπανού Σελίνου ορμώμενος δάσκαλος - λαογράφος Σταμάτης Αποστολάκης. Ευλογία για μένα η γνωριμία μαζί του πριν από 40 περίπου χρόνια. Πολλαπλή ευλογία η φιλική σχέση που αναπτύξαμε! Από καρδιάς οι ευχαριστίες μου γι' αυτά που έγραψε στην εβδομαδιαία  στήλη του "Πνευματικά και Καλλιτεχνικά Γεγονότα" , που έχει στα "Χανιώτικα νέα".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου