Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

ΟΠΩΣ ΤΟ ΨΩΜΙ


Β. ΚΑΚΑΤΣΑΚΗΣ: ΕΝΑΣ ΣΤΟΧΑΣΤΗΣ ΤΩΝ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
Παπα – Μιχάλης Βλαβογιλάκης*, Διευθυντής του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Αγία Σοφία»

Ο χαιρετισμός του στην παρουσίαση της ποιητικής συλλογής ΟΠΩΣ ΤΟ ΨΩΜΙ

Πνευματικό Κέντρο Χανίων, 5. 5.2018




 Ο Βαγγέλης Κακατσάκης, δάσκαλος στην επαγγελματική του ζωή, θαρρώ πως εργάζεται και αγωνίζεται και προσφέρει περισσότερα από τότε που έγινε συνταξιούχος. Είναι ένας στοχαστής των νεοελληνικών γραμμάτων, ανήσυχος, εργατικός, εύστοχος, ειλικρινής και αληθινός. Στην εποχή μας, την υλιστική και καταναλωτική που κυριαρχούν ο ευδαιμονισμός και ο εγωκεντρισμός, σήμερα που η πνευματική καλλιέργεια συνδέεται με την απόκτηση των τυπικών προσόντων και κάθε άνθρωπος αξιοπρεπής, ακέραιος και καλλιεργημένος αντιμετωπίζεται εχθρικά ή ειρωνικά, όπως όλοι οι ποιητές, ανοίγει δρόμους και μας δείχνει τον κόσμο μας έτσι όπως δεν τον είχαμε φανταστεί. Με μια ένταση, μια φόρτιση που πρώτος απ’ όλους βιώνει ο ίδιος.

Η 45χρονη παρουσία του στην παράδοση και τον πολιτισμό μας είναι ανεκτίμητη και δείχνει βούληση για προσφορά και αναζήτηση του καλύτερου και του ιδανικού. Χριστιανός ανθρωπιστής, εμπνέεται από την ορθόδοξη πίστη και παράδοση και προβάλλει αξίες με άξονα τον άνθρωπο.

Εκ μέρους του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αγία Σοφία τον ευχαριστούμε τόσο για το νέο απόσταγμα της ψυχής του, το «Όπως το ψωμί», όσο και για την πολύμορφη και πολύχρονη προσφορά και στήριξη του Ιδρύματος.    
Θεολόγος- ιστορικός, με πολλά και ξεχωριστού ενδιαφέροντος βιβλία στο ενεργητικό του, ο παπα  -  Μιχάλης Βλαβογιλάκης, Ψυχή του Ιδρύματος "Αγία - Σοφία, με μεγάλη προσφορά. Από καρδιάς οι ευχαριστίες μου για όσα είπε... 

Σ. Σ.* Θεολόγος- ιστορικός, με σπουδαίο συγγραφικό έργο, ιδιαίτερα αγαπητός και ψυχή της  "Αγίας Σοφίας" ο παπα - Μιχάλης. Τον ευχαριστώ από τα βἀθη της καρδιάς μου για τα όσα αγαπητικά είπε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου