Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ

ΤΑ ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ... ΠΑΣΤΩΝΟΝΤΑΙ



Γράφει ο Νεκτάριος Ευ. Κακατσάκης
Σοβαρές επιφυλάξεις διαβάζω ότι διατύπωσαν οι δήμαρχοι της Κρήτης για τον “Κλεισθένη” σε συνάντησή τους στην οποία μάλιστα εξέφρασαν την ανησυχία τους για τη λειτουργικότητα του μοντέλου διοίκησης.
Λογική η αντίδρασή τους όπως λογική είναι και η αντίδραση -για τη λειτουργικότητα του “μονέλου”- όλων εκείνων που καλούνται τούτες τις ημέρες να εγγράψουν τα παιδάκια τους (προνήπια) στα Νηπιαγωγεία και όχι στους Παιδικούς – Βρεφικούς Σταθμούς του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. στους οποίους πλέον δεν έχουν δικαίωμα εγγραφής. Δότι έτσι ορίζει «το νέο μοντέλο της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης» που προέκυψε αίφνης και δίχως καμιά προεργασία και προπαρασκευή(!).
Πολλά τα ερωτήματα τόσο από τους γονείς αλλά και από τους εκπαιδευτικούς – νηπιαγωγούς που καλούνται να υποδεχθούν τα προνηπιάκια μαζί με τα νηπιάκια στα Νηπιαγωγεία της πόλης μας!
Το γεγονός ότι οι υπάρχουσες δομές δεν πληρούν τις προδιαγραφές για να υποδεχθούν τα μικρά παιδάκια, φαίνεται πως δεν απασχολεί και πολύ τους ιθύνοντες! Διαβάζουμε εξάλλου σε σχετική ανακοίνωση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ: «Προβλήματα θα υπάρξουν και στα Χανιά. Τα Νηπιαγωγεία στα Χανιά όπως όλα τα σχολεία, έχουν ένα χρόνιο πρόβλημα έλλειψης σχολικής στέγης. Ωστόσο αν για κάθε μεταρρύθμιση στην Ελλάδα αναμέναμε πρώτα την επίλυση όλων των δομικών προβλημάτων, τότε θα απολαμβάναμε ακόμη το Αλληλοδιδακτικό Σχολείο της Οθωνικής περιόδου».
Μάλιστα! Οπότε γιατί όχι να μην στοιβάξουμε ωσάν τις σαρδέλες τα παιδάκια στις ήδη υπάρχουσες αίθουσες και… έχει ο Θεός. Είναι γνωστό εξάλλου ότι η λογική στην Ελλάδα απλά έχει πεθάνει προ πολλού! Ο πολύπαθος χώρος της Παιδείας βρίσκεται συνεχώς στο απόσπασμα βαλόμενος από μη λογικές πρακτικές!
Στο αρμόδιο Υπουργείο αποφασίζουν δίχως να εξετάζουν τυχόν προβλήματα που δημιουργούνται από την προχειρότητα των αποφάσεών τους με αποτέλεσμα τα προβλήματα συνεχώς να μετακυλίονται στον “τελευταίο τροχό της αμάξης” που είναι κυρίως οι εκπαιδευτικοί και οι οποίοι καλούνται να βρίσκουν λύσεις αλλά και στους γονείς των μαθητών και βέβαια στους ίδιους τους μαθητές όλων των βαθμίδων. Σύνηθες δυστυχώς φαινόμενο!
Από την άλλη, όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα για τους αποφασίζοντες όπως καλή ώρα τους τωρινούς φωστήρες. Διαβάζουμε εξάλλου στην ως ανω ανακοίνωση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ: «Η καθιέρωση – επιτέλους- της δίχρονης προσχολικής Αγωγής θέτει την Πολιτεία και τον Δήμο προ των ευθυνών τους για την επιτάχυνση της ανέγερσης νέων διδακτηρίων ή την εύρεση νέων κατάλληλων χώρων».
Δηλαδή στη σημερινή εποχή, η λογική τους λέει ότι «κρατήστε τα παιδάκια παστωμένα» και στο μεταξύ χτίστε και καμιά δεκαριά σχολεία, ή αν δεν έχετε σχολεία υπάρχουν και οι αίθουσες προκάτ για να τα βάλετε μέσα εν ευθέτω χρόνο!
Ωραία πράγματα!

Χανιώτικα νέα (09.05.2018)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου