Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Παρασκευή 7 Αυγούστου 2009

ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ

Φίλες και φίλοι,καλημερα!

ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ του Δεκαπενταύγουστου.Με αναστημένες τις αυλές των σπιτιών στα χωριά.Μεγεμάτα τα καφενεία από τους απανταχόύ που συναθροίστηκαν εκ περάτων.Με τα τζιτζίκια να ψέλνουν στη διαπασών τον παρακλητικό κανόνα.Μακριά απ’ τη λοιμική της πολιτείας η ομορφιά, για να θυμηθώ τον ποιητή.

Η ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ πάει διακοπές. Πάει εκεί που πάνε διακοπές οι άνθρωποι και τους θυμίζει την πανταχού παρούσα παρουσία τους.Σε μια πρώτη ανάγνωση. Πάει διακοπές μόνη της με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματός της.Σε μια δεύτερη ανάγνωση Και ο τίτλος αυτός θέμα ανάγνωσης είναι. εντέλει.

ΦΡΑΓΚΟ, ΛΕΛΕΓΚΟ κατέβα να παίξεις την καμπάνα\ να κατεβούνε οι Φράγκοι \ να φάνε μακαρόνια \ με τα χρυσά περόνια…¨ασχετο σε μια πρώτη ανάγνωση σχετικο σε μια δεύτερη. Όταν ξέρεις ποιος το τραγουδεί.

ΤΣΟΒΟΛΑ δώστα όλα!Αυτό μάλιστα, έκανε ομοιοκαταληξία.Τι μένει, λοιπόν; Τι άλλο από το Παπαθανασίου\κάνε μας τσίου τσίου. Με την έννοια ότι ομοιοκαταληξία να ‘ναι κι ό,τι να ‘ναι.

ΑΓΑΠΑΣ την Ελλάδα; Απόδειξη!Πάμε παρακάτω. Θέλεις να κάνεις εμβόλιο; Δήλωση!Τί; Είναι δυνατόν να μη θέλεις; Είναι δυνατόν να μην αγαπάς την Ελλάδα;

ΝΙΚΟΛΑ ΣΑΡΚΟΖΙ, Βλαντιμιρ Πούτιν,Σίλβιο Μπερλουσκόνι.Τους την έχουν στημένη οι κάμερες ή αυτόί έχου στήσει τις κάμερες;

ΠΕΣΚΟΒΙΤΣ,Νέτο,Γιάχιτς,Ρομπέρτ,Βανκελί,Μπατιόν,Φερνάντεζ,Κάλβο.Κόκε, Ντέιλι,Λαμπριάκος.Ναί!Ο τελευταίος παίκτης της ομάδας του Άρη που παρατάχτηκε
Τις προάλλες στο δε΄τερο ημίχρονο,στον αγώνα εναντίον της Καζάρ Λαν Καρ από το Αζερμπαιτζάν είναι ¨ελληνας.Είδηση! Τι είδηση; Ειδησάρα!

ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ένας απλός γραφιάς που κοιτάζει απλά και μ΄νο να γράψει τη στήλη του, αλλά ένας σοφός. Να το γράψω ή να μην το γράψω τώρα που πέρασα τον κάβο της μέσης; Ας το γράψω κι όπως θέλετε κρίνετε με. Γιατί δηλαδή ο προπονητής του Παναθηναικού οΤεν Κάτε είπε μετά τη νικη της ομάδας του επί της Σπάρτα ότι δεν είναι ένας επιζών αλλά ένας νικητής;

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ νύχτες κυκλοφορεί στον ουρανό ο Φέγγαρος. Αφήστε τα όλα κι ακολουθήστε με μας λέει.Όσοι πιστοί όσοι εκλεκτοί.

ΡΩΤΗΣΑΝ ΚΑΠΟΤΕ τον Θαλή τον Μιλήσιο, τι είναι το αρχαιότερο πράγμα στον κόσμο. «Ο θεός, γιατί δεν έχει αρχή», απάντησε. «και ποιο είναι το πιο όμορφο;¨» τον ξαναρώτησαν. «Είναι η φύση γιατί είναι δημιούργημα του θεού, απάντησε. «Και ποι είναι το πιο ελαφρό;» τον ρώτησαν στη συνέχεια. «Η σκέψη γιατί διατρέχει όλες τι αποστάσεις», απάντησε. Και τοπιο παρηγορητικό;» «Οκιρός που περνά και κλείνει όλες τις πληγές.» «Και το πιο σπάνιο τον ρώτησαν στο τέλος. «Ένας τύραννος που να έχει γεράσετ στην εξουσία»,ήταν η απάντηση του.

«…ήταν φριχτή η τύχη του βομβαρδιστικού\ που πάσχισε να βγει από τον φωτεινό κλοιό\ώσπου το ρίξαν τα αντιεροπορικά πυρά\ φριχτή μπορεί να γίνει και η τύχη της τραγουδίστριας\που μένει έγκλειστη στο φως των προβολέων.\Αιχμαλωτίζει ο κύκλος του φωτός.\ Απ, ‘οποιον κι αν πέσει προβολέα.» Από το ποίημα «Ο προβολέας» του Τίτου Πατρίκιου.

ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ

e-mail:kakatsakis@sch.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου