Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Παρασκευή 14 Αυγούστου 2009

ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ

Φίλες και φίλοι, καλημέρα!

ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ αύριο και καλά λίγοι θα ‘ναι εκείνοι που δεν θα εγκαταλείψουν τις πόλεις για να εκδράμουν στην ύπαιθρο. Καλά θα περάσουμε, σκέφτονται. Με τις άπλες μας με τις ξάπλες μας, με τις μάσες μας... Γνωστό είναι ότι όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια.
ΑΥΓΟΥΣΤΕ καλέ μου μήνα, να ‘σουν δυό φορές τον χρόνο. Αλλο πράμα η δροσινάδα και η αερινάδα του, χώρια όλα τ’ άλλα!
ΒΟΜΒΑ βυθού θαλάσσης και αέρα ή απλή τρακατρούκα η απόφαση του Εφετείου Μονάχου για την παράδοση του Μιχάλη Χριστοφοράκου στην Ελλάδα; Ή μήπως βόμβα που στην πορεία θα μετατραπεί σε τρακατρούκα;
ΤΟ ΑΠΛΕΤΟ φως, του άπλετου φωτός, το άπλετο φως, άπλετο φως. Πού θα πάει! Κλίνε και ξανακλίνε δεν μπορεί παρά να χυθεί στο τέλος και να λούσει τα πάντα, βγάζοντας όλα τ’ άπλυτα στη φόρα.
ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ. Και του σπανού τα γένια γίνονται και τα άπλυτα πλύνονται και τα πλυμένα ξαναπλύνονται.
ΑΜΑΝ ΒΡΕ παιδί μου κι αυτή η γρίπη! Α! Ακούς εκεί να επιμένει να βρίσκεται στα ίδια επίπεδα! Κρίμα τις ελπίδες που είχαμε στηρίξει σ’ αυτήν... Κρίμα στα όνειρα που κάναμε...
ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ σταθμοί θ’ ανοίξουν, και τα νηπιαγωγεία θ’ ανοίξουν, και τα δημοτικά σχολεία θ’ ανοίξουν, και τα γυμνάσια θ’ ανοίξουν, και τα λύκεια θ’ ανοίξουν, και τα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα θ’ ανοίξουν... Καταλήψεις, κάντε καταλήψεις, βρε! Η γρίπη μας πούλησε!
Ο ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ για την ελληνική οικονομία συνεχίζεται. Δεν πιάσαμε φαίνεται ακόμα πάτο. Κι αν πιάσαμε δεν το καταλάβαμε...
ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΚΙΣΑΜΙΤΙΚΟ Αγροτικό Αύγουστο, ο Σελινιώτικος Αγροτικός Σεπτέμβρης, ο Σφακιανός Αγροτικός Οκτώβρης, ο Αποκορωνιώτικος Αγροτικός Νοέμβρης, ο Κυδωνιάτικος Αγροτικός Δεκέβρης κι ύστερα φτου απ’ την αρχή. Εχουν και οι άλλοι μήνες δικαιώματα. Εκτός και αν νομίζουν κάποιοι ότι μόνο ο Αύγουστος είναι αγρότης και οι άλλοι μήνες είναι κτηνοτρόφοι.
Ο ΔΡΟΜΟΣ, ο κάθε δρόμος έχει τη δική του ιστορία. Ομως και ο μη δρόμος ο κάθε μη δρόμος, έχει τη δική του ιστορία επίσης. Οπως η σχεδιαζόμενη αρμοδίως αναρμόδια οδός Καλαθά, Αγίου Ονουφρίου- Κουμπελή, για παράδειγμα.
ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΞΙ δισ. δολάρια θα εισπράξει, λέει, εφέτος το Ισραήλ από τις πωλήσεις όπλων σε άλλες χώρες. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, πάντως, η Ευρωπαϊκή Ενωση και η Ρωσία όντας καλύτεροι επιχειρηματίες θα εισπράξουν περισσότερα. Επιχειρηματίες αίματος, όπως και σπέρματος βεβαίως.
ΚΑΘΕ ΧΩΡΙΟ και κρητικό πανηγύρι, κάθε ταβέρνα και κρητικό ξεφάντωμα απόψε και αύριο. Ας κρατήσουν οι χοροί!
ΟΤΑΝ ΕΙΔΕ ο Διογένης έναν ολυμπιονίκη να βόσκει πρόβατα, του είπε: “Γρήγορα , φίλε, πήγες από τα Ολύμπια στα Νέμεα (στη νομή προβάτων)”.
... “Αν ήσουνα, λέει, μια λεξούλα μικρή/ Σε βυζαντινό μας τροπάριο/ Κι αν ήμουνα ένας στίχος απλός/ Στο δημοτικό μας τραγούδι/ Θα συναντιόμαστε τον Δεκαπενταύγουστο/ Στο πανηγύρι της Παναγίας”...
Το ποίημα “Αν ήσουνα” του Κώστα Χελμού
ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ

email:kakatsakis:sch

Χανιώτικα Νέα(14.08.09)

>> τυπώστε αυτό το άρθρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου