Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Σάββατο 8 Αυγούστου 2009

ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ

Φίλες και φίλοι, καλημέρα!

Καλημερα γειτόνοι! ΑΕΣ, Στ.Γ.Κ. και λοιποί σχολιαστές των διαφόρων εντός και εκτός της πόλης μας συμβάντων σε τούτη και στην απέναντι σελίδα της εφημερίδας, καλημέρα! Καιρό το σκεφτόμουνα τούτο το συναδελφικό χαιρετισμό, χαιρετισμό αναγνώρισης του έργου σας, στην αρχή της στήλης και όλο το ξεχνούσα. Καλά να ’στε, να γράφετε!

Πως μπορεις και γράφεις κάθε μέρα, μου ’πε πριν από κάποιες μέρες ένας καλός φίλος. Δεν του απάντησα. Εσάς σκέφτηκα που είστε υποχρεωμένοι ν’ αποσφονιάζετε πιο πολύ από μένα, επίσης σε καθημερινή βάση, το μυαλό σας ρίχνοντας ματιές στην επικαιρότητα. Με θαυμασμό για τα καθημερινά αποτελέσματα. Καλημέρα, λοιπόν, όλη μέρα και για κάθε μέρα!

Εκ των ων ουκ άνευ ότι διαφωνεί μαζί της για το δημιουργηθέν αδιέξοδο στην οικονομία, η πραγματικότητα. Ουδεμία αμφιβολία υπάρχει περί αυτού. Σαν δεν ντρέπεται! Η πραγματικότης βεβαίως βεβαίως και ουχί η Κυβέρνηση. Αυτή φορεί κνισάρα. Και να ντρέπεται δεν της φαίνεται.

Παναγια μου, Παναγία μου... Δημοσκοπίτισσα, κάνε το θαύμα σου! Με το καντάρι τα κεριά και με τ’ ασκιά το λάδι/ και με τα τρυγοκόφινα το σερνικό λιβάνι, θα φέρουμε στη Χάρη σου, έτσι και πάρουμε πόντους στις δημοσκοπήσεις που θα ‘ρθουν μετά τον Δεκαπενταύγουστο! Αν νομίζετε ότι μόνο οι Κυβερνώντες κάνουν αυτό το τάξιμο, πλανιέστε πλάνην οικτράν.

Πολυ την περιπαίζεις τη νέα γρίπη και θα σου ανάψει καμιά, μου είπε μεταξύ σοβαρού και αστείου φίλος γιατρός τις προάλλες. Του απάντησα... καζαντζακιστικά. Όταν την κοιτάζεις κατάματα, παίρνει τα βρεγμένα της και φεύγει, του είπα.

Μετα τον Αγροτικό Αύγουστο ακολουθεί ο Αντιαγροτικός Σεπτέμβρης. Το σύνθημα, στο περίπου, που κρέμασε στη στήλη του, στα Λευκά Όρη της ψυχής μας, ο Μιχάλης Μ. Μινουδάκης, την Τετάρτη που μας πέρασε. Καλό χειμώνα!

Το φτηνο το κρέας το τρώνε οι μύγες. Σωστό τις περισσότερες φορές. Το ακριβό κρέας το τρώνε οι άνθρωποι. Σωστό και αυτό τις περισσότερες φορές. Παρέμβαση υπέρ της ποιότητας. Με ό,τι αυτή σημαίνει.

Ειχε δικιο ή όχι η 26χρονη Ηρακλειώτισσα που κατηγορείται ότι έριξε αλκοόλ σ’ έναν Βρετανό τουρίστα, που την παρενοχλούσε σεξουαλικά και στη συνέχεια του έβαλε φωτιά; Θέση δεν παίρνω, ερώτηση κάνω. Όχι, το “δεν ξέρω, δεν απαντώ” δεν παίζει. Και η κουτσή Μαρία ξέρει τα που λαμβάνουν χώρα στα Μάλια.

Ο Περσης Καμβύσης διέταξε τον βασιλικό δικαστή Σισάμνη, που δωροδοκήθηκε κι έβγαλε άδικη απόφαση να τον σφάξουν και στη συνέχεια να τον γδάρουν από το κεφάλι μέχρι τα πόδια. Από το δέρμα αυτό κατασκεύασε λουριά και με αυτά κάλυψαν τον θρόνο, πάνω στον οποίο καθόταν και δίκαζε ο Σισάμνης. Στον θρόνο αυτό κάθισε μετά ο νέος δικαστής που διορίστηκε από τον Καμβύση και που ήταν ο γιος του Σισάμνη, Οτάνης, για να θυμάται πάντα, όταν δίκαζε την τύχη του πατέρα του.

“Η σιωπή του γραφείου μου/ είναι μια βοερή σιωπή./ Το βράδυ όταν ανάψω/ τη λάμπα μαζεύονται/ γύρω απ’ το φως της/ οι ήρωες των βιβλίων/ χλομοί και ωραίοι/ μ’ ένα χαμόγελο λύπης./ Κι εγώ αφήνομαι/ να βυθιστώ στο χρόνο τους/ να κοινωνήσω/ απ’ την αιωνιότητά τους.”
Το ποίημα “Κοινωνός αιωνιότητας” του Γιώργη Μανουσάκη
ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!

e-mail: Kakatsakis@sch.gr

ανιώτικα Νέα(08.08.09)
>> τυπώστε αυτό το άρθρο


--------------------------------------------------------------------------------
Σχόλια Αναγνωστών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου