Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

Eυθύβολα και μη...

Γράφει ο
NΕΚΤΑΡΙΟΣ ΕΥ.
KΑΚΑΤΣΑΚΗΣ
e-mail:nek@haniotika-nea.gr

Το τελευταίο δέντρο

Γεμάτες οι λευκές σελίδες μου με όλα όσα εκ βαθέων αποτύπωσα για τις φωτιές...
Κρατώντας όμως την υπόσχεση που κάποτε είχα δώσει στον εαυτό μου ότι θα προσπαθώ να μην επαναλαμβάνομαι και να μην ξαναγράφω ίδια πράγματα, δεν πρόκειται να αραδιάσω εδώ όλα εκείνα που είχα ξαναγράψει και το 2007 με αφορμή και πάλι έναν πύρινο όλεθρο!
Εξάλλου τα χιλιοειπωμένα του τότε, λίγο έως πολύ ξαναειπώθηκαν και τώρα!
Οι δηλώσεις από πλευράς κυβερνώντων, τότε, δεν διαφέρουν και πολύ από τις δηλώσεις τους τώρα! Ακόμα και οι κινήσεις τους έμοιαζαν να είναι ίδιες, ακόμα και το στυλιστικό τους ύφος να συνάδει με την περίσταση... Ολα όπως και το 2007!
Ενα κάποιου είδους ριμέικ, το οποίο σε 2 ή 3 ή κάποια χρόνια αργότερα, σας το εγγυώμαι ότι πρόκειται να το ξαναπαρακολουθήσουμε! Και μετά από κάποια 2 ή 3 ή κάποια χρόνια ξανά το ίδιο, και το ίδιο, και το ίδιο!
Και κάποια στιγμή το μόνο που θα αλλάξει θα είναι κάποιο ρεπορτάζ που θα παρακολουθήσουμε -δεν ξέρω πότε ακριβώς θα συμβεί αυτό- μπροστά από το τελευταίο δέντρο της αττικής γης που καμένο θα... καπνίζει μπροστά στην κάμερα!
Ολοι οι... τεθλιμμένοι θα βρίσκονται εκεί με επικεφαλής τον τότε πρωθυπουργό της χώρας, τον πρόεδρο της δημοκρατίας, εκπροσώπους όλων των κομμάτων και θα κάνουν δηλώσεις όχι βέβαια για το πράσινο, αυτό θα 'χει χαθεί προ πολλού, αλλά για την ανάγκη να προστατευτεί εκείνο το τελευταίο δέντρο που αν και καμένο θα θυμίζει ότι κάποτε υπήρξαν δέντρα και στην αττική γη...
Και μετά όλοι αυτοί με αποφασιστικότητα στο βλέμμα θα προαναγγείλουν και το κτίσιμο ενός μουσείου όπου θα στεγαστεί το τελευταίο, πλέον δέντρο! Ενα υπερσύγχρονο μουσείο που θα έχει ανοικτές τις πόρτες του στα παιδιά αλλά και στους μεγάλους για να μπορούν εκτός από αυτό το τελευταίο δέντρο να παρακολουθούν μικρά φιλμάκια με πλάνα από την άλλοτε πράσινη αττική γη!
Το μόνο που δεν θα δείχνουν και δεν θα κάνουν και καμία απολύτως αναφορά σε αυτό, θα είναι το πώς οδηγήθηκαν/με έως εκεί!
Αυτό θα παραμένει ένα καλά επτασφράγιστο κρατικό μυστικό για το οποίο όλοι θα ξέρουν και θα μιλούν αλλά πάντα στις ιδιωτικές τους συζητήσεις ή οφ δε ρέκορντ!


>> τυπώστε αυτό το άρθρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου