Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012

ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ


E2 9ου ΔΗΜ. ΣΧ. ΧΑΝΙΩΝ
Αγαπητέ Αϊ Βασίλη...

Αγαπητέ Αϊ Βασίλη...
Kάποια απ’ τα γράμματα και κάποιες απ’ τις ζωγραφιές (τι να χωρέσει μια σελίδα!) που έγραψαν τα παιδιά της Ε2 τάξης του 9ου Δημ. Σχ. Χανίων, στον Αγιο Βασίλη και που έφτασαν μέχρι τον Παιδότοπο, φιλοξενούμε σήμερα, παραμονή Πρωτοχρονιάς. Ότι τα περισσότερα, αν όχι όλα, τα πεμπτάκια, του ενάτου, δεν ζητούνε τίποτα, μα τίποτα για τον εαυτό τους απ’ τον αγαπημένο Αγιο, αυτό είναι που κάνει τη μεγαλύτερη εντύπωση. Εντάξει, προηγήθηκε μια κουβέντα στην τάξη, πριν αρχίσουν να γράφουν και να ζωγραφίζουν, όπως μου είπε τηλεφωνικά η γνωστή στους αναγνώστες του Παιδότοπου και από άλλες εργασίες μαθητών της, καλή δασκάλα τους Αντωνία Αθανασάκη - Γαλανάκη. Μια μεγάλη κουβέντα για όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας. Για την ανεργία, για τη φτώχεια, για τον πόνο που περισσεύει, για το ψωμί που λείπει απ’ τα παιδιά της διπλανής πόρτας. Ποιος είπε, όμως, ότι και τα ίδια τα παιδιά δεν είναι έτοιμα να μη ζητούν απ’ τον Αϊ Βασίλη το παραπάνω για τα ίδια, αλλά το απαραίτητο για τα άλλα; Να ‘στε καλά, παιδιά! Πάντα σ’ αυτόν τον δρόμο της αλληλεγγύης η σκέψη σας! Και να το ξέρετε! Ο καθένας από μας μπορεί να είναι Αγιος Βασίλης για τους άλλους! Οπως σας το λέει η δασκάλα σας...
Καλή Χρονιά σε όλους!
Β.Θ.Κ.

Αγαπητέ Αϊ Βασίλη,
φέτος δεν θα ήθελα τίποτα μόνο να δώσεις χαρά, ελπίδα και ευτυχία σε όλα τα παιδιά του κόσμου.
Χαρά και ευτυχία, παιδεία, ελευθερία. Δώσε φαΐ, δώσε βιβλία και ρούχα ζεστά. Αρρώστιες να μην υπάρχουν και οικογένειες να μην χωρίζουν. Αγάπη, χαρά, καλοσύνη, Ευτυχία και παιδεία για πάντα στις καρδιές να είναι!
Καλά Χριστούγεννα
Αθηνά - Μαρία Μαρκουλάκη

Αϊ Βασίλη μου καλέ,
το δώρο μου για φέτος θα ήθελα να είναι αγάπη στα παιδιά και στους μεγάλους. Θα ήθελα περίθαλψη φαρμάκων και φαγητού σε αυτούς που πραγματικά το χρειάζονται. Ακόμα θα ήθελα και μία μεγάλη χάρη να βάλεις (Χ) στους πολέμους της γης!


Αγαπητέ Αϊ Βασίλη,
ελπίζω να σου άρεσαν οι κουραμπιέδες που σου έφτιαξα πέρυσι. Φέτος θες να σου φτιάξω μελομακάρουνα; Θέλω να σε ευχαριστήσω για το φοβερό παιχνίδι που μου έφερες την προηγούμενη χρονιά και να δώσεις τα χαιρετίσματά μου στους ταράνδους και τα ξωτικά. Φέτος έχω ακούσει από τους μεγάλους ένα πολύ περίεργο παιχνίδι που λέγεται 'οικονομική κρίση'. Δεν ξέρω και πολύ καλά τους κανόνες και το παίζω με δυσκολία. Γι’ αυτό αυτήν τη χρονιά θέλω υγεία, αγάπη και χαρά σε όλα τα παιδιά του κόσμου.
Με αγάπη
Ανθή - Μαρία Βοζινάκη

Αγαπητέ Αϊ Βασίλη,
φέτος θα ήθελα να μου φέρεις πλέι μομπίλ κτηνιατρείο! Και να είναι όλα τα παιδιά ευτυχισμένα!
Με αγάπη Μαρία Ευθυμάκη

Χρόνια Πολλά Αϊ Βασίλη, φέτος θα ήθελα όλα τα παιδιά του κόσμου να έχουν να φάνε, σπίτι και γονείς.
Κωνσταντίνος Καπιδάκης

Αγαπητέ Αγιε Βασίλη αυτόν τον χρόνο δεν θέλω να ζητήσω τίποτα από σένα, γιατί θέλω να είμαι ίσα με άλλα παιδιά απ’ όλο τον πλανήτη που δεν έχουν καν λεφτά να αγοράσουν χαρτί για να σου γράψουν! Γι’ αυτόν τον λόγο δεν σου ζητώ τίποτα. Επίσης δεν είναι ωραίο να ζητώ ένα playstation 3 τη στιγμή που εκατομμύρια άλλα παιδιά δεν έχουν ούτε τα απαραίτητα. Αλλά άμα σου έχει περισσέψει κανένα playstation 3 να μου φέρεις!
Γιάννης Κουτσουδάκης

Αγαπητέ Αϊ Βασίλη,
φέτος θα ήθελα ένα ΜΡ 4 γιατί λατρεύω τη μουσική και ένα μαξιλάρι ή κουκλάκι με ζώα, αφού ξέρεις πόσο τα αγαπάω. Αλλά θέλω κι ένα δώρο ακόμα, το δώρο της Αγάπης και της Υγείας.
Με αγάπη
Σοφία Κωνσταντουδάκη

Αϊ Βασίλη, θα σε παρακαλούσα όλες οι εύπορες οικογένειες να δώσουν χρήματα για τις φτωχές. Μόνο αυτό θέλω, τίποτε άλλο. Να μην υπάρχει φτωχός στη γη.
Σοφιανός Βασίλης

Γλυκέ μου Αϊ Βασίλη, άλλες χρονιές σου ζητάω πολλά δώρα όπως νιτέντο, φωτογραφική μηχανή και άλλα τέτοια παιχνίδια. Φέτος δεν θέλω να μου φέρεις τέτοιο δώρο.
Αϊ Βασίλη θα ήθελα να μου κάνεις μια χάρη να είναι όλα τα παιδιά χαρούμενα και ευτυχισμένα.
Λυδία Καλογερή

Εύχομαι όλα τα παιδιά του κόσμου να έχουν να φάνε, οι γονείς τους να έχουν δουλειά και όλοι να ξέρουν ότι ο αληθινός Αϊ Βασίλης ζει μέσα στην καρδιά τους. Και δεν είναι αυτός που όλοι ξέρουν. Ο αληθινός Αϊ Βασίλης πέθανε 49 ετών. Σε αυτόν πρέπει να πιστεύουμε στ’ αλήθεια.
Μιχαέλα Μουλακάκη

Χανιώτικα νέα (31.12.2011)

Θα είμαστε πάλι μαζί, θεού θέλοντος την Τρίτη. Καλή Χρονιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου