Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ

Φίλες και φίλοι, καλημέρα!

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΓΙΑ 6η(;), 7η(;), 8η(;), έχασα τον λογαριασμό, φορά στο ίδιο έργο θεατές. Το μαχαίρι στον λαιμό! Δεχθείτε τα πάντα όλα έτσι όπως σας τα λέμε, για να μην χρεωκοπήσετε σαν χώρα. Κλείστε τα μάτια και υπογράψτε!

ΚΟΥΡΕΜΑ Ή ΞΥΡΙΣΜΑ, κούρεμα ή ξύρισμα, κούρεμα ή ξύρισμα; Το κούρεμα τώρα, το ξύρισμα αργότερα. Αφού πρώτα η τρόικα ολοκληρώσει το έργο της.

ΤΡΟΪΚΑ ’ΔΩ, ΤΡΟΪΚΑ ’ΚΕΙ, τρόικα παραπέρα/ άντε στον όξω από ’δω να δούμε άσπρη μέρα. Ξεκάθαρος ο πρώτος μαντιναδολόγος μας, ο Ηλίας ο Σταματάκης. Πιο ξεκάθαρος δεν γίνεται. Για να δούμε αν έχουμε ανάλογη τοποθέτηση και από τον Εννιαχωριανό.

ΑΝ Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ είχε διαβάσει το Μνημόνιο δύο τινά θα μπορούσαν να συμβούν. Ή να το είχε ψηφίσει ή να μην το είχε ψηφίσει. Και αν μεν το είχε ψηφίσει έχει (λέμε τώρα) καλώς. Αν όμως δεν το είχε ψηφίσει δύο τινά θα μπορούσαν να συμβούν. Ή να μην ακολουθούσαν το παράδειγμά του άλλοι βουλευτές ή να το ακολουθούσαν. Και αν μεν δεν το ακολουθούσαν έχει καλώς. Αν όμως τον ακολουθούσαν δύο τινά θα μπορούσαν να συμβούν. Ή να μην τον ακολουθούσε ικανός αριθμός για να έπεφτε η Κυβέρνηση ή να τον ακολουθούσε. Συνεχίστε εσείς, παρατράβηξε το 'πεταχτό'.

ΣΕ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Ο ΠΟΛΥΣ Σόιμπλε είπε ότι 'ο ελληνικός λαός χρειάζεται να δει φως στην άκρη του τούνελ'. 'Με τους φοροεισπράκτορες των Γερμανών που μας κυβερνούν δύσκολο'. Το ένα απ’ τα δύο σχόλια που έκανε ο 'βοριάς' στα '9 μποφόρ' (βλ. εφ. 'Χριστιανική', 5 Ιαν. τ.ε.). Το άλλο: 'Με το κλεπτοκρατικό Μνημόνιο ούτε φως ούτε κερί ούτε τηλέφωνο, σε λίγο'...

ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ δεν σταματά στο 'δι’ ευχών'. Από εκεί ξεκινά ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Μου θυμίζουν Ειρηναίο Γαλανάκη τα λόγια του. Ενας δεσπότης δεν πρέπει μόνο να σηκώνει τα χέρια του για να ευλογεί, αλλά να τα απλώνει να ζητιανεύει γι’ αυτούς που έχουν ανάγκη, έλεγε ο Παππούς.
'
ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ ΟΤΙ η γέφυρα στην Καμάρα του Βουλγάρω είναι σε κακή κατάσταση, έχουν φύγει πέτες, χρειάζεται καθάρισμα και εάν οι αρμόδιοι δεν φροντίσουν για την επισκευή της, μπορεί να γίνει και επικίνδυνη'. Αυτά έγραψε εν είδει σχολίου στη σελίδα μου στο βιβλίο των προσώπων, τη Δευτέρα με αφορμή την εύφημη μνεία για τις γέφυρες της Κισάμου ο φίλος Γιάννης Χουδαλάκης. Ακούει κανείς;

ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΟΙ οι για μήνες απλήρωτοι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ! Ετσι όπως πήγαιναν τα πράγματα μας έβλεπα να βάζαμε εμείς τη φανέλα με τον Δικέφαλο, Μήτσο! Ή μήπως θα τη βάλουμε στο τέλος; Αεκούλα, κατάντησαν την ΑΕΚΑΡΑ μας, γείτονα! 

ΣΤΟΝ ΠΟΙΗΤΗ ΝΤΙΝΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΥΛΟ το μεγάλο βραβείο του Υπουργείου Πολιτισμού, για το σύνολο του έργου του εφέτος. Αξιος και υπεράξιος. Ασχετα αν δεν το απεδέχθη δηλώνοντας ότι δεν θέλει ούτε το βραβείο ούτε τα λεφτά τους.

ΣΤΙΧΟΙ ΑΠΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ... επιπέδου, αντί για ιστορικό ανέκδοτο σήμερα: 'Κι όταν με παράτησες στα κρύα του λουτρού,/ δεν πήγα σε ψυχίατρο, δεν πήγα σε χαρτού./ Κι όταν με παράτησες στα κρύα του λουτρού,/ ξενύχτησα και έκλαψα στην πολυθρόνα την μπαμπού' (Πωλίνα). 'Η μπουρνοζοπετσέτα η καλή/ είναι τόσο απαλή/ σαν την καρδιά ενός μαρουλιού/ είσαι αγάπη τ’ Απριλιού' (Έφη Θώδη). 'Αν θέλεις να ανοίξουν της καρδούλας μου οι πόρτες/ βγάλε όλα τα ρούχα σου κι έλα με τις μπότες' (Πέπη Τσεσμελή).

'Οσοι δεν είναι αρκετά κολασμένοι πρέπει επιτέλους να σωπάσουν,/ να δουν με τι καινούργιους τρόπους μπορούν να απαυδήσουν τη ζωή./ Εγκαταλείπω την ποίηση δεν θα πει προδοσία./ Να μη με κατηγορήσουν για ευκολία πως δεν έσκαψα βαθιά,/ πως δεν βύθισα το μαχαίρι στα πιο γυμνά μου κόκκαλα/ όμως είμαι άνθρωπος κι εγώ, επιτέλους κουράστηκα πώς το λένε,/ κούραση πιο τρομαχτική από την ποίηση υπάρχει;/ Εγκαταλείπω την ποίηση δεν θα πει προδοσία./ Βρίσκει κανείς τόσους τρόπους να επιμεληθεί την καταστροφή του'. 
Από το ποίημα 'Εγκαταλείπω την ποίηση' του Ντίνου Χριστιανόπουλου.

ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!
(http://petaxta.blogspot.com/)

Χανιώτικα νέα (26.01.20120

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου