Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ...


...Ξέρεις ποιο είναι ίσως το χειρότερο κουσούρι σου ρε μάνα; Οτι γεννάς αβέρτα 'σωτήρες' που έχουν τη δύναμη να επιβάλονται στους υπόλοιπους που... ψάχνουν για 'σωτήρες'!

Γράφει ο NΕΚΤΑΡΙΟΣ ΕΥ. KΑΚΑΤΣΑΚΗΣ
kak_nektar@yahoo.gr

.Ξέρω γιατί δεν δακρύζεις, μάνα

«Και δεν δακρύζεις ποτέ σου μάνα μου Ελλάς...». Και γιατί να δακρύσεις δηλαδή; Δείχνεις σαν να νιώθεις το ανώφελο του πράγματος! Καλά κάνεις, δίκιο έχεις! Κι εγώ μαζί σου είμαι! Μόνο μαζί σου! Και... 'μέχρι θανάτου' που λένε! Αυτό το τελευταίο περί θανάτου το έβαλα γιατί είναι και πιασάρικο και θα συγκινήσει! Ξέρω εγώ! Ακουσα πολλά τέτοια παρόμοια που συγκινούν και πείθουν στις τελευταίες εκλογές! Tότε που ακόμη μια φορά... 'προσπαθήσαμε' όλοι εμείς που βρεθήκαμε σε αυτήν την εποχή, να σε σώσουμε, μάνα μου Ελλάς!
Τι να σώσουμε δηλαδή; Τα τομαράκια μας! 'Ολοι μας να ζήσουμε, όλοι σας να πεθάνετε'...
...Να σώσουμε τι δηλαδή; Τα βουνά, τη θάλασσά σου, τον αέρα σου, τι; Εσύ όλα αυτά θα τα έχεις και μετά από εμάς! Το ξέρω σαν την παλάμη μου αυτό!
Ησουν, είσαι, θα είσαι! Οποιοι κι αν σε κατοικήσουν, αυτός ο τόπος μιλά από μόνος του και δεν έχει κανέναν ανάγκη να τον σώσει! Δεν έχει ανάγκη κανένα σωτήρα, κυρίως τους δικούς μας, εμάς τους ίδιους! Οσο περνά ο καιρός τόσο πιο πολύ το συνειδητοποιώ...
Κάποιες άλλες φορές νομίζω πως κι εσύ η ίδια δεν έχεις ανάγκη από τα παιδιά σου αλλά από ψυχές που θα ταυτιστούν μαζί σου και θα αγαπήσουν την ουσία σου! Αυτή λένε κάποιοι πως είναι κι η μεγάλη σου η δύναμη!
Γι’ αυτό σου λέω, δεν σε φοβούμαι εσένα! Φοβούμαι όμως όταν βλέπω τέκνα σου να... οδύρονται τάχα για σένα, να αγωνιούν ότι σε χάνουν!
Πλέον αυτοί στα μάτια μου πλήθυναν και 'πιάσαν τσ’ άκρες και τσ’ αναμεσάδες'!
...Ξέρεις ποιο είναι ίσως το χειρότερο κουσούρι σου ρε μάνα; Οτι γεννάς αβέρτα 'σωτήρες' που έχουν τη δύναμη να επιβάλονται στους υπόλοιπους που... ψάχνουν για 'σωτήρες'!
Δεν ξέρω αν τα λέω σωστά! Με συγχωρείς και για το ύφος, αλλά αυτό πιστεύω κι ήθελα να σου το εξομολογηθώ!
Ξέρω ότι θα αναρωτιέσαι τώρα γιατί σου τα λέω όλα αυτά.
Μα αν δεν τα πω στη μάνα μου σε ποιον θα τα πω...

Χανιώτικα νέα (25.07.2012)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου