Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ...


Εμεινα στο κιγκλίδωμα να κοιτάζω την εξέλιξη της φάσης, μα ξύπνησα! Δεν ξέρω τι έγινε μετά μα είμαι σχεδόν σίγουρος πως καλάθι δεν μπήκε! Ο Πέτρος ήταν/είναι πολύ καλός στην άμυνα.

Γράφει ο
NΕΚΤΑΡΙΟΣ ΕΥ. KΑΚΑΤΣΑΚΗΣ


Το όνειρο με τον Πέτρο

Είναι απ’ εκείνα τα παράξενα που συμβαίνουν, τα ανεξήγητα που σου φέρνουν χιλιάδες σκέψεις στο νου, αμέτρητους συνειρμούς και εξετάζεις όλα τα πιθανά κι απίθανα 'πώς' και τα 'γιατί'! Ο Πέτρος ήρθε στον ύπνο μου, εντελώς ξαφνικά, την περασμένη Κυριακή το βράδυ· βρισκόμουν μες στο γήπεδο σε μια κερκίδα όχι γεμάτη! Στρωμένο ήταν ένα τραπέζι (αυτά τα παράδοξα που συμβαίνουν στα όνειρα), κόσμος πολύς τριγύρω και όλοι παρακολουθούσαμε έναν αγώνα μπάσκετ! Ποιοι παίζαν με ποιους δεν μπορώ να το πω! Ομως εκεί μέσα στο παρκέ στην περιοχή της ρακέτας ξεχώρισα μονάχο τον Πέτρο! Ψηλός, σοβαρός με βλέμμα στραμμένο στο παιχνίδι που παιζόταν! Αμεσα σκέφτηκα πως είχα πολύ καιρό να τον δω, να ακούσω γι’ αυτόν! Νομίζω πως παραξενεύτηκα, αλλά συγχρόνως ένιωσα χαρά που τον ξαναείδα! Στράφηκα στον διπλανό μου 'Τον ξέρεις; Θα του μιλήσω! Είναι ο Πέτρος!'.
'Ας τον, παίζει αγώνα τώρα', με προέτρεψε ο διπλανός μου, αλλά εγώ άρχισα τα νοήματα για να κάνω αισθητή την παρουσία μου! Ο αγώνας παιζόταν μακριά(!!) Εγώ συνέχιζα τα νοήματα ώσπου με είδε! Ηρθε κοντά! 'Με θυμάσαι;', τον ρώτησα! Με θυμόταν! [Μεγαλύτερος αυτός, έναν χρόνο! Στα σχολεία, στο γήπεδο! Κάποιες φορές αντίπαλοι σε μονά στο ανοικτό του γηπέδου! Μετά διάβαζα γι’ αυτόν στις αθλητικές σελίδες των εφημερίδων! Σπουδαία καριέρα στο μπάσκετ παράλληλα με τις σπουδές του! Τελευταίος σταθμός του ο ΑΓΟΡ. Μετά από πολλά χρόνια τυχαία τον συναντούσα στο λιμάνι ή στους δρόμους της πόλης μας! Τελευταία φορά τον είδα στην πλατεία δικαστηρίων μπροστά από το περίπτερο...!].
Ο Πέτρος βαδίζοντας ξαναγύρισε στο κέντρο της ρακέτας, να αμυνθεί στην επίθεση της αντίπαλης ομάδος! Εμεινα στο κιγκλίδωμα να κοιτάζω την εξέλιξη της φάσης, μα ξύπνησα! Δεν ξέρω τι έγινε μετά μα είμαι σχεδόν σίγουρος πως καλάθι δεν μπήκε! Ο Πέτρος ήταν/είναι πολύ καλός στην άμυνα.
Δευτέρα μεσημέρι, μια ξαφνική ιδέα του βραδινού ονείρου μες στο νου! Βλέπω την ημερομηνία 9 Ιουλίου! Πληκτρολογώ το όνομά του στη μηχανή αναζήτησης! Ιούλης μήνας ήταν, Δευτέρα 14, 2008, που 'έφυγε' στα 36 του χρόνια ο Πέτρος Οικονομάκης! Να ’σαι καλά φίλε εκεί, απ’ τα ψηλά που μας θωρείς!

Χανιώτικα νέα (11.07.2012)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου